A VILÁG SZERINTÜNK


"Az utazás több, mint a látnivalók megnézése; sokkal inkább az élettel kapcsolatos elképzelések folytonos, mély és állandó változása."

Miriam Beard

Közel vagy távol: együtt utazni jó!


Közel

Az utazás lényege és értelme a megélt pillanatok varázsában rejlik, ezekért pedig nem kell a világ végére elmennünk. Ahogy az sem olyan fontos, hogy csillogó képeket posztolhassunk folyamatosan, tudatva mindenkivel, hogy elcsíptünk valami nagyszerűt.

Mi abban hiszünk, hogy a varázslathoz nem (mindig) kell messzire menni, csak nyitottnak kell lenni a pillanatra: egy szatmári kiskocsma előtt biciklijét toló bácsikával beszélgetve, az őszi Börzsönyben túrázva, a kölykökkel csavarogva, vagy a folyót hallgatva, tűz mellett álmodozva is megtörténik velünk a csoda.


Távol

A távolság olykor mégis fontos – mert amikor utazol, akkor nyitott vagy és tanulsz. Az utazás pedig kiragad, feltölt, a napi rutint megtörve figyelmeztet, kedvesen segít. Mindeközben pedig rengeteg dolgot megtapasztalsz és megtanulsz az emberekről, kultúrákról, hagyományokról, füvekről, fákról, állatokról, táncról, zenéről.


Szerintünk jó közösen utazni, szerintünk jó egymáson és magunkon nevetni, együtt belefeledkezni egy ismeretlen nagyvárosba. Szuper dolog alkudozni hangosan valamilyen érthetetlen nyelven egy hatalmas világvégi piacon, felejthetetlen élmény ismeretlen ízekre rácsodálkozni, hegyeket megmászva elfáradni, kajakban csavarogni, látni azt, mások hogyan élik meg a hétköznapokat, hogyan élnek, főznek, álmodoznak, imádkoznak.


Együtt

Szeretünk találkozni olyanokkal, akikkel még nem találkoztunk és szeretünk beszélgetni, mesélni egymásnak a reptéren, a járatunkra várakozva vagy éppen egy véget nem érő kaptatón, közösen izzadva. Szeretjük megosztani a világban, az utazásaink során szerzett élményeinket, és élvezzük azokat a pillanatokat, amikor az út porától koszosan, nevetve várunk a zuhanyra, mert szavak nélkül is mindannyian tudjuk és értjük, hogy aznap milyen hétköznapi csodában volt részünk. 

Hiszünk abban, hogy az utazás tulajdonképpen egy sokszereplős, folyamatos adok-kapok, amiben érdemes minden porcikánkkal jelen lenni, hogy megtörténhessen velünk mindaz, amiért elindultunk.


Utazni

Utazni jó és utazni kell. Hatalmas élmény úton lenni önmagunkban és a világban. Mert az utazás a nyitottság talán egyik legfontosabb szinonimája. Amikor az ember úton van, nagyon sokféle dolgot lát, hall, tapasztal és kóstol, beszélget és szerelmes lesz, néha elázik, csodálkozik, nevet, sír, búcsúzkodik, várakozik … vagyis érzékel és érez.

Amikor az ember nekivág egy útnak, akkor újra megtalálhat valamit abból a nagyon fontos és felszabadító dologból, amit gyakran elveszítünk, elfelejtünk a hétköznapokban – rátalálhatunk a saját szabadságunkra.

Bár a világot megváltani nem tudjuk, de szívesen megmutatjuk Neked, amit mi ismerünk belőle.


Veled együtt éljük meg a kalandot – közösen!