Wachau, az osztrák Dunakanyar

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

Ausztria, Alsó-Ausztria, Krems/Spitz / Európa
2018. április 28. - 2018. május 1.
Időtartam: 4 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU187A

Újdonság Áreső
Útleírás Hasznos infók

Térkép

AKCIÓ!!! - Jelentkezz a WACHAU2018 kuponkóddal, és most 15%-os kedvezménnyel tudsz csatlakozni a csapathoz!

Wachau a Duna völgyének leghíresebb ausztriai szakasza, az elbűvölő táj szépsége és a páratlan, értékes műemlékek révén, méltán az ország egyik legkedveltebb turisztikai régiója. A Krems és Melk között húzódó szakaszt elragadó szépségű bortermelő falvak keretezik, a meredek domboldalakra felkúszó szőlőültetvények és a dús erdők borította hegyek káprázatos összhangban vannak a folyó szinte minden kanyarulatánál feltűnő, a környéket uraló, impozáns várakkal, apátságokkal. 

Bővebben...


Utazási stílus:

Túravezető:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 23 ponttal és 10 pacsival akár 9300,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 46 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A túrák során előfordulnak meredekebb szakaszok, néhol köves, sziklás terep, átlagos kondíció, biztos lépés szükséges. A kerékpártúra gyakorlatilag szintkülönbség nélküli, könnyen teljesíthető.

Szállás típusa:

Wachauban, a Duna mentén lévő kis szálloda vagy panzió 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban

Ajánlott életkor: 16+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mailen vagy telefonon.

Csapat mérete: 8 - 14 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Találkozó a déli órákban Wachau egyik szállodájában. 

Rövid pihenő, felfrissülés után a szállótól autókkal indulunk a pár km-re lévő Dürnsteinbe.

Wachau leglátványosabb gyalogtúrája
Wachau gyöngye, Dürnstein és a felette emelkedő, vad sziklákkal tűzdelt hegykoszorú látványa az osztrák Dunakanyar egyik legikonikusabb jelképe. A városka felett trónoló legendás várrom, a kilátótoronnyal koronázott Schlossberg és a parádés panorámát nyújtó, sziklás Vogelberg a környék legnépszerűbb túracélpontjai. A rendkívül változatos, kilátásban gazdag útvonal Wachau vidékének összes szépségét felvonultató, klasszikus, kihagyhatatlan gyalogtúrája.

Táv: 6,5 km
Idő: 3 óra
Szintkülönbség: 380 m fel és le
Nehézség: Közepesen nehéz gyalogtúra kitűnően jelzett turistautakon, ösvényeken. A várhoz meredek, lépcsős út vezet, a vár után is vannak meredekebb szakaszok. A Vogelbergsteig sziklás, több helyen drótkötéllel biztosított útvonal, biztos lépés, megfelelő lábbeli szükséges! Tériszonyosoknak nem ajánlott. Átlagos kondícióval nem jelent problémát.

Szállás: Spitz/Krems szálló/panzió
Ellátás: önellátás (ebédre célszerű szendvicseket pakolni, a vacsora pedig a számtalan étterem egyikében oldható meg)
Utazás: egyénileg, telekocsi rendszerben

Wachau, az osztrák Dunakanyar, a kerékpáros turisták valóságos mekkája, kitűnő infrastruktúrával, remek bicikli utakkal, temérdek látnivalóval, izgalmas gasztronómiával. Mi most Wachau szívéből, az elragadó fekvésű Spitz-ből indulunk a Duna bal partján, sorra vesszük a legszebb településeket, Weissenkirchent, Dürnsteint, begurulunk a régió legnagyobb városába, Kremsbe, majd egy rövid városnézés után, a mauterni hídon tekerünk át a kevésbé járt déli partra, ahol a túlpartra nyíló pazar kilátást élvezve tekerünk Arnsdorfig, és a régi, hagyományos csörlős dunai kompon térünk vissza Spitzbe.

Táv: 35 km
Időtartam: 7-8 óra összesen
Nehézség, hasznos infó: Könnyű, családi kerékpártúra minimális szintkülönbséggel, végig szilárd burkolatú, elkülönített kerékpárutakon, csekély forgalmú, gazdasági, helyi aszfaltos utakon, falusi utcákon. Spitzben béreljük a kerékpárokat, igény esetén sisakot is lehet kölcsönözni.

Szállás: Spitz/Krems szálló/panzió
Ellátás: reggeli (ebédre célszerű szendvicseket pakolni, de a kerékpárút számtalan kisvendéglő, borozó mellett halad el, a vacsora pedig a számtalan étterem egyikében oldható meg)

Reggeli után a Duna déli partján magasló Aggstein várához megyünk. Körülnézünk a hajdani rabló-lovagvárban, megcsodáljuk a lélegzetelállító kilátást a vár falairól a Duna völgyére. A vár feletti hegyen megkeressük a híres kilátópontot, ahonnan a legprofibb fotók készülnek a várról és a Dunáról.

Séta: oda-vissza 45 perc

Aggsteinből autókkal megyünk a következő helyszínre, a Rossatz melletti St.Lorenzbe.

Délután a Wachau központi részén, a Duna Weissenkirchenre néző déli partján emelkedő hegyek vonulatán túrázunk, nagy részben a Világörökség-ösvény (Welterbesteig) útvonalán. 

Az osztrák Dunakanyarra jellemző összes természeti szépséget felsorakoztató körtúrán lélegzetelállító kilátás kíséri a túrázót a Dunára, a környező szőlőhegyekre, történelmi településekre. Bizarr sziklaformációk, csodás tölgyligetek, fenyőerdők, kilátótorony és még egy mini klettersteig (vasalt út) is gazdagítja a nem mindennapi kirándulást.

Táv: 9 km
Idő: 4 óra
Szintkülönbség: 500 m fel, ugyanannyi le.
Nehézség: Közepesen nehéz gyalogtúra kitűnően jelzett, táblázott turistautakon, ösvényeken, több helyen meredek, de rövid szakaszokkal. A Hirschwand sziklatornyára vezető mini vasalt út felszerelés nélkül is járható, de némi tapasztalat, szédülésmentesség és biztos lépés szükséges! A klettersteig opció, ki lehet kerülni.

Késő délután érünk vissza szálláshelyünkre.

Szállás: Spitz/Krems szálló/panzió
Ellátás: reggeli (ebédre célszerű szendvicseket pakolni, a vacsora pedig a számtalan étterem egyikében oldható meg)
Utazás: egyénileg, telekocsi rendszerben

Reggeli után a szállás elől gyalog indulunk felfedezni a bájos kis falu feletti szőlőhegyeket, és felmászunk a Michaelerbergre, megcsodálni a felejthetetlen panorámát. A Wachau központjában fekvő Spitz an der Donau a régió egyik legjellegzetesebb települése, impozáns gótikus templommal, középkori várrommal, több százéves polgárházakkal, kis kastélyokkal, a hegyoldalakra futó szőlő ültetvényekkel és a település jelképével a közepén púposodó Tausend-Eimer-Berg, azaz az Ezer-puttonyos-hegy szőlőtőkékkel borított hatalmas halmával. A Michaelerberg oldalából elképesztően szép kilátás nyílik a Duna völgyére. A középkori Szt. Mihály-templomnál érünk le a Dunához, majd a parton végigsétálva jutunk vissza Spitzbe.

Táv: 8 km
Idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű túra, szilárd burkolatú utakon, utcákon, jól jelzett turistautakon, dűlő utakon, a várrom környékén jól követhető, lépcsős ösvényeken

A falu valamelyik vendéglőjében elköltött ebéd után a kora délutáni órákban indulunk vissza Budapestre.

Ellátás: reggeli (ebédre célszerű szendvicseket pakolni vagy a Spitzben lévő éttermek egyikét választani)
Utazás: egyénileg, telekocsi rendszerben

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:
3 éjszaka szállás családi szállodában vagy panzióban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban

Ellátás:
reggeli

Túravezetés:
a Traveller.hu tapasztalt túravezetője

Felszerelés
bérelt kerékpár sisakkal

Jegyek, belépők:
kompjegy (utas+kerékpár)

A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás: 
egyénileg

Választható Extrák: 
utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő: 
Aggstein vár belépő (fakultatív, 7,- EUR)
ellátáson felüli egyéb étkezések és italok, személyes természetű kiadások
helyi idegenforgalmi adó: 1,60 EUR/fő/nap (15 éves kortól)

Infók

Az utazás kiinduló- és végpontja: Krems/Spitz, Alsó-Ausztria tartomány

(Fejléc kép: Valentin Blüml)


Még több kaland

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft

 

Túrázás és bringázás a Lednice-Valtice kultúrtájon

3 nap

49 800 Ft

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft