Vitorlással Thaiföld szigetei között

Exkluzív kalandtúra Délkelet-Ázsiában

Thaiföld / Ázsia
2018. március 17. - 2018. március 24.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: AS185E

Újdonság Traveller kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Thaiföld szigeteiről legendák mesélnek, álmokban bukkannak fel, ha már kimondjuk a nevét látjuk magunk előtt a képet: smaragdzöld vizű, fehér homokos tengerpart, az öbölben thai fa csónakok ringatóznak virágfüzérrel az orrukon, a háttérben buja zöld növényzetű kis szigetek. Nem lehet betelni vele, nem lehet elég szigetre eljutni, megunhatatlan a látkép.

Vitorlással bejárni ezt a gyönyörű szigetvilágot a lehető legjobb módja a felfedezésnek. Nem kell tömött gyorshajókon utazni, nem kell csak néhány szigetet kiválasztani, amit meg szeretnénk nézni. Csak mi vagyunk, a tenger, a gyönyörű öblök, a trópusi zöld szigetek mindenfele és a szabadság érzése. És hogy mit fogunk csinálni? Búvárkodni, sznorkelezni, lakatlan szigeteken barangolni, eljutni olyan helyekre, ahova hagyományos turizmus útján nem lehet, csodálni a tengeri és szárazföldi élővilágot, hallgatni a madárcsicsergést, megnézni a teknősbékákat, tengeri teheneket, táncolni a delfinekkel, jókat enni, inni, este meg örülni gyertya vagy tábortűz mellett és bámulni a csillagokat.

Bővebben...


Utazási stílus:

Túravezető:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 0 ponttal akár 0,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 169 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A túra alatt a vitorlás lesz az otthonunk. A kihívást ez a nem mindennapi környezet adhatja.

Szállás típusa:

Vitorlás hajó, két személyes kabinok. 

Ajánlott életkor: 12+

Ha nem tartozol ebbe az életkorba, keresd irodánkat e-mailen vagy telefonon!

Csapat mérete: 6 - 8 fő

Extra kis csoport

Program

A Phuket Marina Yacht Haven kikötőben találkozunk, innen indulunk egyhetes felfedező utunkra.

Phuket: Thaiföld nyugati partjainál, az Andamán-tengerben fekszik, ez az ország legnagyobb szigete, az 540 négyzetkilométeres kiterjedésével. Manapság az utazók egyik legkedveltebb célpontja, régebben pedig az India és Kína közötti hajóutak egyik fő megállója volt.

Bevásárlás és hajóba berakodás után, kora délután kihajózunk a Phuket és Phang Nga közötti csatornán. A mai cél a Koh Yao Yai szigete, ahol egy gyönyörű, elhagyatott öbölben fogunk éjszakázni.

Koh Yao szigetek: Koh Yao Noi és Koh Yao Yai egy pár nagyobb szigetként fekszik a Phang Nga öbölben. Az egyre gyorsabb fejlődésnek indult szigetek még mindig nyugodtabbak, kevésbé zsúfoltak, mint például a hozzájuk közel eső Phuket. A szigetek híresek a helyiek környezetbarát szálláshelyeiről.

Útközben úszunk, sznorkelezünk, fürkésszük a közel s távoli szigeteket. Este ha kedvünk tartja, kimegyünk a partra és tábortüzet gyújtunk, vagy sétálunk és meglátogatjuk a közelben lévő kókuszültetvényt.

Hajóút: 17 tmf, 3,5 óra (1 tmf - tengeri mérföld = 1,852 kilométer)

Reggeli után nekivágunk délnek, és irány A Part című filmből ismert gyönyörű szigetvilág. 

A Bambusz-szigeten megállunk sznorkelezni, de ha valaki szeretne szeretne búvárkészülékkel merülni, a közelben később lehetőség lesz arra is, hogy egy magyar csapathoz csatlakozzon.

Koh Mai Phai: a Bambusz sziget néven is ismert sziget a szárazföld és a Phi Phi szigetek között található kicsiny sziget, a Hat Noppharat Thara Vízi Nemzeti Park része. A sziget környéke szuper célpont a sznorkelezni vágyóknak.

Ellátogatunk a híres Maya öbölhöz, éjszakára pedig lehorgonyzunk a Phi Phi szigetvilág egyik öblében.

Phi Phi szigetek: Hat szigetből áll a szép öblökkel, fehér homokos strandokkal, buja növényzettel és gyalog ösvényekkel tarkított szigetcsoport, ahol autós közlekedés nincs. A szigetek egyetlen megközelítési módja a tenger felől, hajóval lehetséges. A két legnagyobb szigete Phi Phi Don, az egyetlen lakott sziget a szigetcsoportban, ahol a térség szálláshelyinek nagy része található, valamint a lakatlan Phi Phi Lee nemzeti park. Itt található a híres Maya Bay is, ahol A Part című filmet forgatták Leonardo Di Caprioval. A 2004-es cunami a térséget nagy mértékben sújtotta, azóta azonban helyrehozták a károkat.

Hajóút: 33 tmf, 6,5 óra

A mai célpontunk Koh Muk és Koh Kradan szigetei. A bámulatos szigetek a legészakibb részén találhatóak a Hat Chao Mai nemzeti parknak.

Hat Chao Mai nemzeti park: Az 1981-ben alapított Nemzeti Park 231 négyzetkilométer területen fekszik. A védett területhez tartozik a Hat Pak Meng és Laem Chao Mai közötti partszakasz, valamint Ko Muk, Ko Kradan, Ko Cheuk szigete. Ezen a partszakaszon, illetve a szigetek között lehet találkozni többek között veszélyezetetett tengeri tehenekkel, ritkán előforduló feketenyakú gólyákkal, valamint vízi vidrákkal, kis kócsaggal, keleti zátonykócsaggal, fehérhasú rétisassal.

Koh Muk szigeten egy barlangban megkeressük Buddha elrejtett kincseit, és aztán lemondunk róla. A barlangban csodálatos félkörív alakú öbölből nyílik a bejárat, a tenger smaragdzöld színű. A helyiek szerint a bejáratnál egy helyi szellem, „Anu” őrködik, és árgus szemekkel figyeli, hogy csak azok léphessenek be, akik képesek megkülönböztetni a világi és szellemi kincseket.

Hajóút: 30 tmf, 6 óra

Reggel még szétnézünk az apró szigetek között, majd északnyugati irányban, Koh Lanta felé vesszük az irányt, s ezzel újra Phuket fele indulunk.

Koh Lanta szigetek: A szigetcsoport több kis szigetből áll, két nagyobbik szigete közül – Lanta Noi és Koh Lanta Yai az utóbbit nevezik egyszerűen Koh Lantának. Ez a turisták által még kevésbé látogatott nagyobb sziget gyönyörű partok sorát és szárazföldi látképeket tartogat az arra utazók számára.

Útközben fürdés egy nagyon bájos pici szigeten, kora délután megérkezünk Koh Lanta délnyugati csücskéhez. 

Este kikötés után ismerkedhetünk a helyiekkel a Same Same But Different bárban.

Hajóút: 25 tmf, 5 óra

Irány tovább északnyugat felé. Célunk újra Phi Phi, de most a szigetvilág lakott részét Koh Phi Phi Dont látogatjuk meg.

Koh Phi Phi Don a Phi Phi szigetcsort egyik legnagyobb és egyben az egyetlen lakott szigete. Közlekedés csak gyalogosan, érkezés csak hajóval. A csodálatos partok mellé itt a szórakozási lehetőségek hosszú sora is társul, érdemes körülnézni, beülni egy étterembe, azután kiülni egy tengerparti bárba friss kókuszt vagy koktélt iszogatni.

Az éjszakát a sziget leghíresebb öblében, a Ton Sai öbölben töltjük. A sziget tele van jobbnál jobb éttermekkel és szórakozóhelyekkel, épp jól jön egy kis pezsgés!

Hajóút: 32 tmf, 6,5 óra

Reggel választhatunk, hogy a vitorlást az öbölben hagyva elmegyünk búvárkodni valamelyik csodaszép közeli zátonyhoz, saját hajónkkal fedezzük fel Phi Phi Don nyugati partját, vagy sétálunk egyet a szigeten indulás előtt.

Bárhogy is döntünk, estére megérkezünk Yao Yai sziget déli csücskéhez, hogy a Koh Chong Lat Noi öbölben töltsük az éjszakát. A parton meg lehet látogatni egy cölöpökre épült, muzulmánok lakta kis falut, és lehet sétálni egyet a közelben.

Hajóút: 15 tmf, 3 óra

A kora reggeli órákban érdemes megérkezni a Phang Nga öbölben fekvő aprócska Khai Nok és Khai Nai szigetekhez, ahol rögtön meg is pihenhetünk egy hangulatos tengerparti bárban.

Ko Khai Nok (vagy Tojás sziget) egy nagyjából futballpálya nagyságú, a nagyobb szigetektől távolabb eső sziget. Sok féle féle trópusi halfaj úszkál a környékén, akik nem félnek az embertől, így jó eséllyel velük együtt úszkálhatunk a türkizkék vízben. Ko Khai Nai még kisebb szomszédjánál, a víz alatti világban nézelődni itt is megéri, ugyanis a korallok kimondottan termékenyek errefelé.

Déltuán elhaladunk a sziklás, meredek Lipi sziget mellett, majd Phuket keleti oldala mentén végig haladva visszaérkezünk az utazásunk kiindulópontjához, a Phuket Marina Yacht Haven kikötőbe. Kipakolunk a hajóból és búcsút veszünk a türkizkék tengertől, legalábbis egy időre...

Hajóút: 25 tmf, 5 óra

A részvételi díj tartalmazza

Vitorlás haló:

szállásul is szolgáló bérelt vitorlás yacht a túra teljes időtartamára
tapasztalt magyar skipperrel

Túravezetés:

a Traveller hivatásos tengeri kapitányi minősítéssel és sokéves hajózási tapasztalattal rendelkező túravezetője (skipper), aki egyben búvároktató is

Helyi adók, illetékek


A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás:

nemzetközi repülőjegy és illeték ára

Választható extrák:

nemzetközi repülőjegy ajánlat, utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő:

napi étkezések és italok, személyes természetű kiadások


Infók

Indulás, érkezés:

Az utazás kiinduló- és végpontja: Phuket, Thaiföld


Még több kaland