Szállnak a darvak

Kajakozás a Tisza-tavon és darules a Hortobágyon

Tisza-tó / Belföld
2017. október 21. - 2017. október 22.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU1737

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Két nap a természet ölelésében. Halak, Madarak, Kajakok.

Az ősz nem csak a szarvasbőgésről, hanem a vonuló madarak indulásáról is szól. Csapatunk egy izgalmas programra csábít mindenkit, akit érdekel a madárvilág ezen csodája. Két napra belecsöppenünk a madarak izgalmas vonulásába. Kajakozunk, madarászunk.

Ajánljuk mindenkinek, aki szereti az őszt, érdekli egy izgalmas, rendhagyó evezés, madarakkal, darvakkal, kis vonattal. Ajánljuk gyerekeknek, felnőtteknek, mindenkinek.


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 7 ponttal és 10 pacsival akár 2700,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 13 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést. Könnyű evezés, rövid séta és faház nyújtotta kényelem.

Szállás típusa:

Kempingben, faházban, 2-4-5-6 személyes szobákban.

Ajánlott életkor: 8+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon! 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tarthatnak velünk. 14 éven aluliak csak 2 személyes kajakban, felnőttel párban szállhatnak vízre.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Utazás egyénileg, találkozás Tiszafüreden a reggeli órákban. Menetidő Budapestről autóval kb. 2 óra. A találkozó pontos idejét és helyét az út indulása előtt emailben küldjük.

Szombaton reggel, a találka után csapatunk közösen átmegy Poroszlóra és megnézzük Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumát. Gigászi tokhalak, vizák, csukák, harcsák és a hazánkban előforduló összes halfajt megnézhetjük testközelből. Hatalmas akváriumok, igényesen berendezett élőhelyek között tanulmányozhatjuk hazai vizeink élővilágát. Egész délelőtt itt kalandozunk.

Délután visszamegyünk ebédelni kiinduló pontunkhoz, majd irány a Hortobágy. Autóinkkal átmegyünk a közeli Hortobágyra. Itt a Nemzeti Park előadó termében meghallgatunk egy előadást a darvak vonulásáról, megnézünk egy filmet ezen madarakról, majd irány Hortobágy - Halastó. 

Külön kisvasúttal (6 km) bemegyünk a darvak éjszakázó helyei közelébe és meglessük az alkonyati behúzást. Szem és fültanúi leszünk több ezer madár varázslatos érkezésének, énekének a lemenő napban. Hallgatjuk hangos koncertjüket. Távcső kötelező. Alkonyat után visszaszállunk kisvonatunkra és irány haza. 

Az est további részében vacsi, tűzrakós, daru táncolós, zenélős este.

Szállás: Tiszafüred, vendégház
Ellátás: önellátó
Utazás: egyénileg

Időjárás függvényében vízre szállunk, és irány az öblítő csatornák, nagy vízfelületek világa. A tavon bemerészkedünk a gyülekező lúd csapatok közé.

Kajakozunk az őszülő erdőben, hallgatózunk, madarat lesünk. Egész napos lapátolás a Tisza-tó apró, tekervényes világában, madarászással egybekötve. 

A délutáni órákban hazalapátolunk, majd búcsút veszünk szeretett darvainktól és irány a főváros. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

Ellátás: önellátó
Utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:

1 éjszaka szállás 2-4-5-6 személyes szobákban

Belépők:

kisvasút menetjegy
belépő az Ökocentrumba

Felszerelés:

a kajakos felszerelés használata (tengeri kajak, spricdeck, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák) és a hajószállítás

Túravezetés:

a Traveller tapasztalt kajakos túravezetői

A részvételi díj nem tartalmazza

Választható extra:

sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő:

napi étkezések és italok, személyes természetű kiadások

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Tiszafüred

Kölyökár:

16.740 Ft


Még több kaland

 

Túrázás és bringázás a Lednice-Valtice kultúrtájon

3 nap

49 800 Ft