Tenerife

Kalandnyaralás az örök tavasz szigetén

Kanári-szigetek, Spanyolország / Európa
2018. október 31. - 2018. november 7.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU188A

Újdonság Garantált indulás
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Tenerife sokunkban úgy él, mint egy turistaparadicsom, ahol a homokos tengerparton szállodák sora fogadja a látogatókat. Pedig az örök tavasz szigete jóval több ennél és a hozzánk hasonló kalandhajhászokat is elkényezteti. A Kanári-szigetek Spanyolország egy autonóm területe, ami jóval közelebb van Afrikához, mint Európához. Elhelyezkedésének köszönhetően novemberben is kiváló túrázó és strandidő várható.


Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 0 ponttal akár 0,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 90 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Aktív életmódot és közepesen jó fizikumot igényel. Akkor jelentkezz erre az útra, ha rendszeresen jársz túrázni és minimum heti egyszer sportolsz. Nincs szükséged speckó képességekre (falmászás, kötélhasználat), de a canyoning során elengedhetetlen a báto

Szállás típusa:

3 csillagos hotelben 3-4 személyes szobákban, egy éjszaka pedig a Teidén menedékházban

Ajánlott életkor: 12 - 72

Csapat mérete: 11 - 18 fő

Kis csapat, hogy a kaland nagyobb legyen

Program

Ha már Budapesten csatlakozol túravezetőnkhüz, akkor a Liszt Ferenc reptérről induló közvetlen Wizzair járattal utazol Tenerifére.

A reptéren már vár ránk kisbuszunk, ami elviszi a csapatot a hotelhez. Este 10 óra körül érkezünk meg, kipakolunk, majd az első korty spanyol sörök kíséretében megismerkedünk egymással.

Szállás: háromcsillagos szállodában 3-4 fős szobákban

A reggeli elfogyasztását követően buszunkkal a sziget észak-keleti csücskébe indulunk, ahol az Anaga-hegység vár ránk. 

A Kanári-szigetek egyik legkülönlegesebb helye ez. Babérlombú erdőkön át vezet utunk, a völgyeket ellepik az óceán felől érkező felhők. Többek szerint az Azori-szigetekhez, Madeirához, vagy egyenesen Új-Zélandhoz hasonló táj ez. Túránk kiindulópontja egy apró hegyi falu lesz, ahonnan felkapaszkodunk a hegygerincre és a felhők felett, az óceánra néző mesés panorámában sétálhatunk. Rálátásunk van a hegyoldalakban elszórt apró falvakra, a sziklaszirtekre épített világítótornyokra, de megpillanthatunk a távolban tengerjáró hajókat is.

A hegygerincről leereszkedünk egy eldugott, turisták által csak ritkán érintett tengerpartra, ahova egy lakatlan falun keresztül jutunk le. A tengerparton piknikezünk, a délután folyamán pedig visszasétálunk a völgyön át a buszhoz.
Túra nehézsége: 9km hosszú – 700m fel, 700m le szintben – 6-7 óra piknikkel együtt

Túra után buszunkkal visszatérünk a hotelhez, ahol egy kiadós vacsora mellett tovább mélyítjük barátságunkat a spanyol borokkal és sörökkel.

Szállás: háromcsillagos szállodában 3-4 fős szobákban
Ellátás: reggeli

Tenerife nyugati partjaihoz megyünk buszunkkal, ahol egy aprócska hegyi falu mellöl indul canyoning túránk, amit rendkívül képzett helyi túravezetők segítségével teljesítünk. Tenerife egyik legizgalmasabb canyoning útvonala ez. Felvesszük neoprém ruházatunkat, a beülőt és a sisakot, majd nekivágunk a nagyjából 4 órás kalandnak. Utunk a patak mentén sűrű nádasban vezet mielőtt beérnénk a hatalmas sziklák közé. Kis séta után már el is érjük az első ugró, majd az első köteles ereszkedőpontot. Ugrásoknál 4-8 méter magasból landolunk mély medencékbe, de bizonyos helyeken természetes csúszdákat is igénybe veszünk. A patak teljesen simára csiszolta a követ, így teljesen biztonságosan több méter magasból csúszhatunk rajta egyenesen a medencékbe. Igazán különleges helyszín, az adrenalinlöket pedig még különlegesebbé teszi. Helyenként  10-20 méteres magasságból ereszkedünk le kötélen, aminek használatát a túravezetők a túra elején megtanítják. Mindenféle előképzettség nélkül biztonságosan teljesíthető tehát, viszont szükség van jó adag bátorságra és sportos fizikumra is. Ugyanis a canyoning alatt nagyjából 600 métert megyünk le szintben, amit utána visszafelé is meg kell tennünk. 

Amikor elérjük a kanyon alját a vízhatlan túrazsákból előbányásszuk a túraruhát és nekivágunk az emelkedőnek. A sziklaszirtről bámulatos kilátás nyúlik a kanyonra és az óceánra. 

Túránk végeztével feltöltődünk és La Orotava hangulatos kis városában eleveníthetjük fel nem rég átélt kalandjainkat a már jól ismert helyi italok kíséretében.

Szállás: háromcsillagos szállodában 3-4 fős szobákban
Ellátás: reggeli

A sziget déli részén vágunk neki  2-3 órás kajaktúrának. A part, ami mentén kajakozunk, a Los Gigantes, vagyis “A hatalmasok” nevet kapta. Nem véletlenül… helyenként 500 méteres sziklafalak tornyosulnak fölénk. Bámulatos látvány, egyik irányban a hatalmas sziklák, másik irányban a végtelen óceán. Kajaktúránk során lehetőségünk van sznorkelezni (szabad tüdős merülés), hogy jobban szemügyre vegyük a tengeri élővilágot. 

A túra után fakultatív programként választhatunk, hogy Costa Adeje homokos partjain pihenjük ki az elmúlt napokat, vagy adrenalinért szomjazva meglátogatjuk a több alkalommal a világ legjobb vízi parkjának választott Siam Parkot. Kajaktúránkkal kora délután végzünk, így a parkra egy délutánnyi időt tudsz szánni, de ha inkább kihagynád a kajakozást és az egész napot a Siamban töltenéd, az is megoldható.

Szállás: háromcsillagos szállodában 3-4 fős szobákban
Ellátás: reggeli

A délelőttöt hesszeléssel, készülődéssel töltjük, majd napközben indulunk buszunkkal a Teide lábához. 

A parkolóból gyalog túrázunk fel a 3260 méter magasan található menedékházba. A hotelből csak a legszükségesebbeket hozzuk, egy éjszakát töltünk a Teidén. Túránk eleinte holdbéli tájakon vezet. Kopár, sivatagos, köves terep ez, ami pár km után elkezd meredeken emelkedni. Napfelkelte előtt már elérjük a menedékházat, így a látványt már egy üveg sörrel, borral a kezünkben csodálhatjuk. Éjszaka a Teidéről pompás panoráma terül elénk a szigetre és a csillagos égboltra.

Túra nehézsége: 9km hosszú – 950m fel,  4-5 óra megállókkal, fotózással (nem sietünk)
Szállás: Nagyon igényesen felszerelt menedékházban
Ellátás: reggeli

Hajnalban kelünk, irány a 3718 méteres csúcs! Jól felöltözünk, mert Tenerife más pontjaival ellentétben itt hideg lesz! A csúcson ér minket a napfelkelte, aminek látványát garantáltan sosem feledjük! Ha már kigyönyörködtük magunkat a látványban, elindulunk a menedékházba, ahol megreggelizünk, összepakolunk és gyalogszerrel térünk vissza a tegnapi parkolóhoz. Akinek fájós a térde, választhat, hogy inkább felvonóval jön.

Túra nehézsége csúcsra: 2km hosszú – 460m fel, 460m le, 2 óra
Túra nehézsége parkolóig: 9km hosszú – 950m le,  3-3,5 óra

A Teidét elhagyva a szálláshoz visz buszunk, ahonnan tisztálkodás után megyünk is tovább Tenerife egyik legszebb strandjára, Playa de Las Teresitasra! Mivel a szigeten természetesen csak fekete, vulkáni homok található, ide a Szaharából hoztak fehér homokot. Ezen a meseszerű helyen pihenjük ki a Teidés túrát. Egy délután erejéig a trópusokon érezhetjük magunkat.

Szállás: háromcsillagos szállodában 3-4 fős szobákban
Ellátás: nincs – a reggelit magunkkal vitt alapanyagokból állítjuk össze a menedékházban

Újra a sziget déli részén túrázunk. Célunk ezúttal Tenerife egyik leghíresebb és legszebb túraútvonala, ami Masca faluból indul és a vége a völgyeken, szurdokokon keresztül az óceánpart. A kajaktúráról ismerős sziklafalaknál találjuk magunkat, ahonnan vízitaxival jutunk el a közeli városba. Ha a kajakozós napon inkább a Siam Parkot választottad, most lehetőséged lesz testközelből megcsodálni a gigantikus sziklákat.

Túra nehézsége csúcsra: 5km hosszú – 500m le, 160m le, 5 óra +vízitaxi
Fontos: jelenleg Masca túraútvonalat lezárták, hogy restaurálni tudjanak pár szakaszt. Valószínűleg novemberi túránkig újra kinyitják, de ha mégsem, úgy egy alternatív, hasonlóan hosszú és nehéz túraútvonalat választunk.

Este szállásunk környékén egy erre alkalmas helyen megtartjuk a búcsúestet, felidézzük az elmúlt napok kalandjait és a hátunkra vesszük a tenerifei éjszakát.

Szállás: háromcsillagos szállodában 3-4 fős szobákban
Ellátás: reggeli

Utolsó napunk az örök tavasz szigetén. Mivel gépünk csak késő este indul, ezért napközben lehetőségünk van még strandolni, vagy bevásárolni szuvenírekből.

Ellátás: reggeli

A részvételi díj tartalmazza

Szállás: 

6 éjszaka 3 csillagos hotelben 3-4 személyes szobákban reggelivel, 1 éjszaka pedig a Teidén menedékházban

Helyszíni közlekedés:

az utazás a helyszínen bérelt kisbusszal

Túravezetés:

canyoning túra képzett helyi idegenvezetővel
a Traveller képzett, magyar túravezetője
helyi idegenvezetők

Felszerelés:

kajak bérlésA részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás:

nemzetközi repülőjegy (Budapest - Tenerife Sud) és az illeték

Választható extrák: 

nemzetközi repülőjegy ajánlat, utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő: 

étkezések és italok, személyes természetű kiadások
Siam Park belépő
felvonó díját Teidéről (ha visszafele inkább azzal mennél)

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Tenerife Sur Airport, de már Budapesten csatlakozhatsz túravezetőnkhöz, ez esetben együtt repültök Tenerife-re.


Még több kaland

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft