Isonzó völgye futóknak

Sportos kalandok a Júliai-Alpokban

Szlovénia / Európa
2017. október 6. - 2017. október 10.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU171B

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Úti célunk a gyönyörű Júliai-Alpok, azon belül Bovec környéke, Szlovénia egyik kalandtúra központja, ami a természet szerelmeseinek és az aktív programot kedvelőknek az ékszerdoboza. A számtalan látnivaló és adrenalin fakasztó program mellett mi a futásra fogunk koncentrálni. Tapasztalt futó edzővel és túravezetővel járjuk be a környéket. 

Öt nap, négy futás, smaragdzöld folyó, vízesés, zipline, rafting. Garantált feltöltődés élményben, látványban, edzettségben. 

Fuss, kalandozz, sportolj velünk – profi edző segítségével.


Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 34 ponttal és 10 pacsival akár 13800,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 10 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Rendszeresen futók, jó kondícióban lévők könnyedén tudják teljesíteni a kitűzött napi célokat.

Szállás típusa:

Szállásunk komfortos apartmanokban lesz.

Ajánlott életkor: 18+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon!

Csapat mérete: 7 - 15 fő

Kis csapat, amelyben futóedzőnk mindenkire maximális figyelmet tud fordítani.

Program

Találkozás Bovecban az esti órákban (utazás egyénileg, menetidő Budapestről autóval kb. 7 óra). 

Este szállás elfoglalása, ismerkedés és lazítás, felkészülés lélekben az elkövetkező napok kalandjaira.

Szállás: apartman
Ellátás: önellátó
Kiutazás: egyénileg, menetidő Budapestről autóval kb. 7 óra

Bovec központjából 5 km-es gyalogtúra vár ránk a Zipline első csúszópontjáig. A Ziplinehoz szükséges felszerelést visszük magunkkal a túrán. Gyalogosan érjük el a Kanin hegyen található Zipline kiindulópontját, majd jöhet az extrém élvezet: Közép-Európa legnagyobb drótköteles csúszdája. 

Hogy mi az a Zipline?  Egy hatalmas csúszás, “csúszdázás” a legnagyobb biztonságban,  drótkötélen fák felett, mellett, fülig érő szájjal mosolyogva,  csimpaszkodva az égen. Kicsiknek – nagyoknak, fiataloknak, idősebbeknek  egyaránt. Kihagyhatatlan móka, garantáljuk!  

A pálya a festői Kanin hegy oldalában helyezkedik el 1200 m magasban.  Garantáltan innen a legszebb a kilátás a Soca folyóra. Egy beülőben  rácsatlakozol az átlagosan 600 m hosszú drótkötélre. Görgők segítségével  csúszol végig a két hegygerinc között. 5 csúszás van, melyen átlagosan  30 m szintkülönbséget ereszkedsz. A programra zárt cipő szükséges.  Minden egyéb felszerelést biztosítanak számunkra.

A csúszás után jöhet a futás; táv kb 6 km. 

Túra: kb. 5 km
Futás: kb. 6 km

Szállás: apartman
Ellátás: reggeli

Reggel kisbusszal Tarvisioba megyünk. Innen indulunk a mai, hosszú futásunkra, a Milleniumi vasútvonal mentén, szinte teljesen sík terepen. Lehet választani hosszabb és rövidebb táv lefutása között. Együtt indulunk, aki a rövidebb távot választja, azt a buszunk fogja várni egy ponton. Futás után a hangulatos Tarvisioban a megérdemelt olasz pizza és cappucino vár minket. Körülnézünk Tarvisioban, majd a kora esti órákban visszamegyünk a szállásunkra kipihenni a nap fáradalmait.

A futásra fontos, hogy hozz magaddal futó-hátizsákot, benne elegendő ellátmánnyal; szendvics, energia gél, energia szeletek, víz, izotóniás ital, amit jónak látsz.

Futás: kb. 8 km / kb. 18 km
Szállás: apartman

Ellátás: reggeli
Utazás: bérelt kisbusz

Irány Szlovénia legmagasabb vízesése! A gyönyörű Boka vízesést keressük fel, egy rövid de meredek túrával érünk el a vízesés lábáig. Majd tovább indulunk a mai napi futásunkra, kb. 6 km futunk a smaragdzöld Soca folyó mentén. Hozz magaddal futó-hátizsákot, benne elegendő ellátmánnyal; szendvics, energia gél, energia szeletek, víz, izotóniás ital, amit jónak látsz.

Ha Júliai-Alpok, akkor Rafting! Késői ebédünk után - fakultatív programként - az ezt választók a Soca folyón belekóstolhatnak a vadvízi evezés élményébe.

Boka vízesés: Szlovénia legmagasabb vízesése; 144 méter magas, 20 méter széles. Tengerszint feletti 725 m magasságban található, Bovectől kb. 3 km-re Kobarid irányában. Érdekessége, hogy közvetlenül a sziklából ömlik a víz a völgybe, nincs előtte folyó, ami táplálná. A leglátványosabb a vízesés a tavaszi hóolvadás idején, amikor akár 100 tonna víz is lezúdulhat itt. 

Soca folyó: más nevén Isonzó, 1100 m magasan a Trenta-völgyben ered, dél felé haladva Olaszországban éri el az Adrai-tengert. Európa egyik legszebb vadvize, a raftingosok egyik kedvence. Egyedisége, hogy szinte teljes hosszán smaragdzöld színben tündököl. Felső folyásán őshonos a márvány pisztráng.

Futás: kb. 6 km

Szállás: apartman
Ellátás: reggeli

Mai futásunk alkalmával a cél a Virje-vízesés majd a közeli Glijun-forrás felfedezése lesz. Futás után a szállásra visszaérkezve lesz időnk lezuhanyozni, összepakolni, ebédelni. 

Virje-vízesés (Slap Virje): A meglehetősen eldugott helyen, Bovectől pár km-re nyugatra található Virje-vízesés igazi rejtett kincs. Meleg nyáridőben óriási élmény a vízesés meglátogatása, a mindenfelé szálló hűs, kristálytiszta vízpermet kellemesen hűsíti a kirándulót. Maga a zuhatag nem túl magas, de elég bővizű, egy káprázatosan szép türkizzöld színű kis tavacskába ömlik. A vízeséshez oldalról elég közel tudunk menni, hogy vizesek legyünk.

Glijun-forrás (Izvir Glijuna): A vízeséstől 10 perc sétára találjuk a Glijun folyócska hatalmas, bővizű karsztforrását. A föld alól, hatalmas, mohos sziklák közül előtörő jéghideg forrásvíz látványa lenyűgöző. A patak partján vezető keskeny kis ösvényen tudjuk megközelíteni a haragosan zúgó forrást. A forrásvíz egy részét felfogják, és egy duzzasztómedencébe vezetik egy erőmű részére, másik része szabadon folyik tovább, pár száz méter múlva a Virje-vízesésben zubog lefelé.

Kora délutáni órákban indulunk haza.

Futás: kb. 7-8 km

Ellátás: reggeli
Haza utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás: 

4 éjszaka szállás apartmanokban

Ellátás:

4 reggeli

Helyszíni közlekedés:

kisbuszos transzfer a programok ideje alatt

Program:

zilpine - drótköteles csúszás

Túravezetés:

a Traveller két túravezetője, egyikük hivatásos futó és triathlon edző

A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:

egyénileg

Választható extrák:

utasbiztosítás, sztornó biztosítás, rafting

Helyszínen fizetendő:

rafting – fakultatív, jelentkezéskor foglalandó
ellátáson felüli egyéb étkezések és italok, személyes természetű kiadások

Infók

Indulás, érkezés:

Az utazás kiinduló- és végpontja: Bovec, Szlovénia


Még több kaland

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft