Stájerország legszebb hegyei

Látványos gyalogtúrák a Dachstein régió központjából, Schladmingból

Ausztria, Stájerország / Európa
2018. június 28. - 2018. július 1.
Időtartam: 4 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1877

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Stájerország északnyugati csücske, a Dachstein-Tauern régió Ausztria egyik legvarázslatosabb alpesi, hegyi kiránduló és üdülő övezete. Az Enns völgyében elterülő vidék központjából, Schladming bájos kis városából indulunk a környező hegyek felfedezésére. A hegyek szerelmesei keresve sem találhatnak változatosabb célpontot a Dachstein-Tauern régiónál. 

Bővebben...


Utazási stílus:

Túravezető:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 22 ponttal és 10 pacsival akár 9000,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 45 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Köves, sziklás terepre, meredek szakaszokra számíts. Átlagos kondíció és biztos lépés szükséges. Az időjárás gyorsan változhat.

Szállás típusa:

Kényelmes, 2-3 ágyas fürdőszobás szobák egy Schladming központjában található szállodában.

Ajánlott életkor: 16+

'Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mailen vagy telefonon.

Csapat mérete: 8 - 14 fő

'Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen

Program

Utazás egyénileg Budapestről Schladming-ba, a menetidő körülbelül 7 óra. Találkozó a kora délutáni órákban a szállodában. A szobák elfoglalása, rövid pihenő és felfrissülés után indulunk a pár km-re lévő Untertalba.

Rövid gyalogtúra a Riesach-vízesésekhez és a tóhoz, a látványos Alpinsteig-en keresztül.

Stájerország legmagasabb vízesése a Schladming melletti Untertal (Alsó-völgy) felső végén, több, hatalmas sziklalépcsőn átbukva dübörög a mélybe. A népszerű Riesachfall (Riesach-vízesés) mentén épült merész vonalvezetésű Alpinista ösvény szakadékon átívelő, látványos függőhídjával, vaslétráival a régió egyik közkedvelt kirándulóhelye. Kiérve a vad szurdokból a Schladminger Tauern lenyűgöző csúcsai nyújtanak kulisszát az idilli Riesachtalnak, amelynek alsó részén a hegyeket visszatükröző Riesachsee a hab a tortán.

Táv: 6 km, idő: 3 óra
Nehézség: Az alsó vízesésig kényelmes sétaút, de a több helyen sziklás Alpinsteig fokozott figyelmet igényel. Lépcsősorok, függőhíd és több, korláttal biztosított vaslétra nyújt segítséget a nagy szintkülönbség legyőzéséhez.  Átlagos kondícióval nem jelent problémát.

Szállás: szálloda
Ellátás: önellátó (célszerű szendvicseket pakolni az útra, a vacsora a városban található számtalan étterem és szupermarket segítségével oldható meg.)
Utazás: egyénileg


Reggeli után felautózunk a Dachstein déli aljában lévő, kabinos felvonó alsó állomásához (17 km), ahonnan fellibegünk a hegyi állomásra.

A Dachstein Stájerország legmagasabb hegycsúcsa, a jellegzetes, csipkés mészkő hegylánc egész Ausztria egyik legnépszerűbb úti célja, köszönhetően a kabinos felvonóval megközelíthető kilátónak, amely számos élménnyel várja a látogatókat. A salzkammerguti tóvidék és Stájerország között található közel 3000 méter magas Dachstein északi oldalán, a gleccseren, kiépített útvonalon teszünk könnyű sétát az örök hó birodalmában. A SkyWalk kilátó mellett a Jégpalota és a pár éve épített, több száz méteres mélység felett átívelő, idegborzoló függőhíd jelent kihagyhatatlan látnivalót és párját ritkító élményt. 

A hegyi állomástól megmásszuk a Gjaidstein sziklapiramisát és jól kiépített, biztonságos útvonalon kapaszkodunk fel, a gleccseren át az elképesztő sziklameredélyen álló Seethaler Hüttéhez, amely közvetlenül a Hoher Dachstein (2995 m) mészkőtornya aljában épült.

Időtartam: 5-6 óra (összesen)
Nehézség, hasznos infó: Speciális felszerelésre sincs szükségünk, de azért egy jó bakancs kötelező viselet, a hómezőn való haladás nem olyan egyszerű, meglehetősen fárasztó az ide-oda csúszkálás, főleg a kis emelkedő próbára teszi az egyszerű gleccsertúrázót. Gondoskodjunk megfelelő UV-védelemről, közel 3000 méter magasban vagyunk és a szél is kellemetlen lehet. A Gjaidsteinra vezető mászóút egy része lépővasakkal, láncokkal megtámogatott szakasz, több helyen kell használnunk a kezünket is. A biztos lépés és a szédülésmentesség nélkülözhetetlen a mászáshoz, kitett részek, szakadékok nincsenek.

Szállás: szálloda
Ellátás: reggeli a szállodában (a Dachstein-felvonó felső és alsó állomásánál, valamint Schladmingban is van étterem, illetve vásárlási lehetőség)
Utazás: egyénileg


Reggeli után a menetrend szerinti Wanderbus-szal utazunk az Ursprungalm-ig.

Innen az Enns völgyétől délre tornyosuló Schladminger Tauern egyik legszebb, leglátványosabb gyalogtúráján az idilli fekvésű Ursprungalm-tól indulva, a csodás Giglach-tavak mentén, felkapaszkodunk a lélegzetelállító kilátást nyújtó Murspitzsattel-re, ahonnan leereszkedünk a káprázatos fekvésű tengerszemhez, a Duisitzkarsee-hez, és az alatta lévő Eschachalm-nál fejezzük be kirándulásunkat. A népszerű hüttétől Wanderbus-szal térünk vissza a városba.

Táv: 10 km
Idő: 6 óra
Nehézség: Közepes nehézségű gyalogtúra jól jelzett turistautakon, ösvényeken. A Murspitzsattel-ről lefelé vezető út térdízületet próbára tévő erős lejtő, a felső részén sziklafalhoz erősített kötélbiztosítással. A Duisitzkarsee-től az Eschachalmig vezető út is kellemetlenül meredek lejtő, melyet ki lehet váltani a kényelmesebb erdészeti úttal.

Szállás: hotel
Ellátás: reggeli a szállodában, (a túra útvonalán lévő menedékházakban, valamint Schladmingban is van étterem, illetve vásárlási lehetőség)
Utazás: egyénileg


Reggeli után a szálló elől kisbuszunkkal indulunk a pár kilométerre lévő Reiteralmig. 

A Schladming környéki Dachstein-Tauern régió egyik vitathatatlanul legszebb, leglátványosabb kirándulóterülete a Dachstein csipkés mészkőláncával szemben fekvő Reiteralm. Az idilli fekvésű alpesi legelőtől indulva meghódítjuk a parádés kilátást nyújtó Gasselhöhe és a Rippetegg csúcsát, majd leereszkedünk a Tükör-tavak (Spiegelseen) néven is ismert, elragadó fekvésű tengerszemekhez. 

A régió legfotogénebb túrájának egyik fénypontja a vakítóan fehér Dachstein csúcsoknak a Mittersee felszínén visszatükröződő feledhetetlen látványa.

Táv: 8 km
Idő: 4 óra
Nehézség: Közepesen nehéz gyalogtúra alpesi környezetben, jól jelzett turistautakon, ösvényeken. A Gasselhöhe és a Rippetegg csúcsára meglehetősen meredek emelkedő. A hegycsúcs közelében kissé sziklás, morzsalékos talaj. Biztos járás, kitartás, szédülés mentesség szükséges!
Ellátás: reggeli a szállodában, (a túra útvonalán lévő menedékházakban van étterem)
Utazás: egyénileg


A részvételi díj tartalmazza

Szállás:
3 éjszaka szállás Schladmingban egy szálloda 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobáiban

Ellátás:
reggeli

Jegyek, belépők:
- utazás a Wanderbus-on
- fizetős útszakaszok használata
- Dachstein felvonó

Túravezetés:
a Traveller.hu tapasztalt túravezetője

A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás: 
egyénileg

Választható Extrák: 
utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő: 
ellátáson felüli egyéb étkezések és italok, személyes természetű kiadások
helyi idegenforgalmi adó: 1,60 EUR/fő/nap (15 éves kortól)

Infók

Az utazás kiinduló- és végpontja: Schladming, Steiermark tartomány


Még több kaland

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft