Marokkó

Kalandozás a legnyugatibb keleti országban

Marokkó / Afrika
2018. október 19. - 2018. október 29.
Időtartam: 11 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: AF188B

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Marokkó a legnyugatibb muszlim ország, és ez nem csak földrajzilag igaz. Történelmi okokból az európai behatás érezhető a mindennapokon, ennek köszönhetően pedig Marokkó amolyan belépő kategóriás ország, ha az iszlám, arab és berber kultúrával ismerkednél. Rendkívül változatos tájaival és építészetével első látásra elvarázsol.

Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 0 ponttal akár 0,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 75 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 11 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Szállás típusa:

Marrakechben belvárosi hotelben 2-3 személyes szobákban, Marrakechen kívül jó színvonalú riad jellegű hotelekben 2-3 személyes szobákban, a sivatagban 2-4 személyes berber sátrakban

Ajánlott életkor: 12 - 72

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mailen vagy telefonon.

Csapat mérete: 12 - 16 fő

Kis csapat, hogy a kaland nagyobb legyen

Program

Ha már Budapesten csatlakozol túravezetőnkhöz, akkor menetrend szerinti Ryanair járattal utazol Marrakechbe.

Szállásunk a belvárosban, a főtér közvetlen közelében lesz. Miután kipakoltunk, sétára indulunk a medina közeli utcáiba, ahol árusok egész hada várja, hogy az ő boltjukba térjünk be. Friss menta teával kínálnak, amíg mi a portékáik között válogatunk. Pár órára elveszünk a fűszerek és szőnyegek világában.
Sétánk után visszatérünk a Jemaa el-Fna térre, ami éjszaka átváltozik egy bámulatosan nyüzsgő tébollyá. A kultúrsokk garantált lesz. Mesemondók, mutatványosok lepik el a teret. Az ételsoron végig haladva kecske és teve fejek néznek farkasszemet velünk. Kedvenc helyemre beülünk és közösen megvacsorázunk.

Szállás: belvárosi riad jellegű hotelben 2-3 személyes szobákban

Reggelinket szállásunk tetőteraszán fogyasztjuk el hamisítatlan marokkói hangulatban.

Madárcsicsergés közepette szürcsölhetjük frissen facsart narancslevünket, miközben gyönyörködünk a teraszunkról nyíló pompás kilátásban. A Koutubia mecset mellett látni lehet a medinát és a város házai fölé magasodó Atlasz-hegységet.

Energiával feltöltve vágunk neki a medinának és a nap folyamán bejárjuk annak főbb látványosságait. Megcsodáljuk a Bahia és az El Badi paloták Zellij mozaikkal díszített csarnokait és örökzöld kertjeit. Ezután ellátogatunk a Koutoubia mecsethez, majd teszünk egy kört a zsidó negyedben is. A hosszú séta után, ha kedvünk tartja alkudozhatunk még a késő estig pezsgő bazárban, vagy lepihenhetünk a teraszon egy kellemes gyümölcsturmixszal a kezünkben.

Szállás: belvárosi riad jellegű hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Kisbusszal hosszú útra indulunk Keletre, a Szahara irányába. A Tizi n’Tichka hágóban 2260 méter magasan kelünk át az Atlasz-hegységen. 

Délután megérkezünk Aït Benhaddouhoz, Marokkó egyik leghíresebb látványosságához. A különleges stílusban épített erődített falu a Szaharából érkező karavánútvonal ellenőrzésére szolgált. Több hollywoodi film díszlete, például itt forgatták a Gladiátor, az Arábiai Lawrence és a Perzsia hercege egyes jeleneteit is. Marokkó egyébként kedvelt helyszíne a filmeseknek. A népszerű sorozat, a Trónok harca is több szálon kötődik az országhoz. Utunk során elhaladunk filmes stúdiók és hatalmas díszletek között is. Az estét Ouarzazateban jó színvonalú hotelben töltjük.

Szállás: riad jellegű hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Tovább folytatjuk utunkat a sivatag irányába, keresztül Drâa folyó völgyén és az Nkob pálma erdőkön át, ahol festői környezetben csodálhatjuk a több száz éves kasbáhkat. Az éjszakát már Marokkó határvidékén, a sivatag szélén, aprócska berber faluban, jó minőségű hotelben töltjük. A Szaharába vezető karavánút legjavát válogattuk nektek össze, hogy a hosszú buszozást igazi keleti kényelemben pihenhessük ki.

Szállás: riad jellegű hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Reggeli a hotelben, majd folytatódik utunk a sivatag felé. Utazásunk talán legizgalmasabb napja következik. Kisbuszunkat ideiglenesen terepjárókra cseréljük, majd elindulunk Merzouga irányába a marokkói-algériai határ mentén. Vadregényes, sivatagos tájon járunk majd, apró berber falvak között. Ez a vidék rendkívül autentikus, a falvak nagy részében nincs közmű szolgáltatás, a helyiek maguknak termelnek, önellátók.
Délután érjük el az Erg Chebbi sivatag szélén fekvő Merzougát. Innen teveháton vágunk neki a homokdűnéknek. Az éjszakát berber táborban, sátrakban töltjük. A tábor mellett található a sivatag egyik legmagasabb dűnéje. A naplementét innen csodáljuk majd. Felejthetetlen látványban lesz részed, ezt garantáljuk. 

Ahogy leszáll az éj, berber vendéglátóink vacsorával kínálnak minket, majd a homokban raknak tüzet, hogy zenés műsorukkal tisztelegjenek az ide utazóknak.

Szállás: berber sátorban a sivatag közepén
Ellátás: reggeli és vacsora

Reggel korán kelünk, hogy a napfelkeltét együtt nézhessük valamelyik homokdűnén fekve. Berber barátaink reggelivel és teával kínálnak minket, majd vissza tevegelünk Merzougába. Buszunkkal Tinghir felé vesszük az irányt, ahonnan megközelítjük a Todra-szurdokot. Itt rövid sétára indulunk a 100-160 méter magas sziklafalak között. Afrika egyik legszebb természeti látványosságához lesz szerencsénk.

Ezután visszatérünk Tinghirbe, ahol szántóföldek között sétálva jutunk be az óvárosba.  Az éjszakát a Dades folyó által kivájt szurdoknál töltjük, szintén színvonalas hotelben, csodálatos panorámával.

Szállás: színvonalas hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Átlagos erőnléttel teljesíthető, egész napos túrára indulunk a Dades-szurdok szédítő falai között. A csapat fizikumától függően 5-7 órás túrára kell számítani, enyhe szintkülönbséggel. Vacsorára újra a hotelben leszünk, ahol a teraszról nézhetjük a lenyugvó nap fényétől vörösen izzó szurdokfalat.

Szállás: jó minőségű hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Sivatagi körutazásunk végéhez közeledik, elindulunk Marrakech irányába. Utunk továbbra is festői tájakon vezet.

A rózsák völgyében teszünk pihenőt, majd az Amredhyle kasbáhban nézünk körbe. Az 1000 kasbah útjának is nevezett vonalon haladunk végig, estére érünk vissza Marrakechbe ahol szállásunk ismét a belvárosban lesz.

Szállás: belvárosi riad hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

A hatnapos buszos kiruccanást pihenjük ma ki. Reggelinket ismét a szállásunk tetőteraszán fogyasztjuk el. Miután legurult az utolsó pohár frissen facsart narancslé is, hátunkra vesszük a várost és gyalog indulunk a Jardin Majorelle felé. A magával ragadó botanikus kert Jacques Majorelle francia festőművész rezidenciája volt és közel 40 évig dolgozott rajta. Halála után Yves Saint Laurent vásárolta meg és részben neki köszönhető, hogy a kert a mai napig Marrakech egyik égköveként szolgál. A délutánt bazározással és szabad programmal töltjük.

Szállás: belvárosi riad hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Demnate városán keresztül, olajfa ligeteken át jutunk el buszunkkal az Ouzoud vízeséshez. A 110 méter magas vízesés robaja adja az aláfestést sétánknak. Pár órás túra után a vízeséssel szemben, csodálatos panorámával fogyasztjuk el berber ebédünket. Innen felkapaszkodunk a dombtetőre, ahol ha szerencsénk van majmokkal is találkozunk. Késő délután indulunk vissza Marrakechbe.

Szállás: belvárosi riad hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Délelőtt a már hagyománnyá vált tetőteraszi reggelink után még alkalmunk van a medinában kószálni. 

Beszerezhetjük a szuveníreket, vagy kiülhetünk még pár órára figyelni Marrakech nyüzsgését egy friss gyümölcsturmixszal a kezünkben, mielőtt hazarepülünk Budapestre.

Ellátás: reggeli

A részvételi díj tartalmazza

Szállás: 

Marrakechben belvárosi hotelben 2-3 személyes szobákban, Marrakechen kívül jó színvonalú riad jellegű hotelekben 2-3 személyes szobákban, a sivatagban 2-4 személyes berber sátrakban

Ellátás:

10 reggeli és 1 vacsora a sivatagi táborban

Helyszíni közlekedés:

országon belüli közlekedés prémium minőségű kisbusszal

Túravezetés:

a Traveller képzett, magyar túravezetője
helyi idegenvezetők

Program:

terepjárós túra
tevegelés a sivatagi táborba és vissza

A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás:

nemzetközi repülőjegy (Budapest - Marrakech) és az illeték

Választható extrák: 

nemzetközi repülőjegy ajánlat, utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő: 

étkezések és italok, személyes természetű kiadások
belépők (Jardin Majorelle – 70 DHS, Amredhyle kasbah – 20 DHS)

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Marrakech, de már Budapesten csatlakozhatsz túravezetőnkhöz, ez esetben együtt repültök Marokkkóba.


Még több kaland