Kaland a Balkánon

Ohridi-tó tengeri kajakokkal

Macedónia / Európa
2017. július 22. - 2017. július 29.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1731

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy igazi nyaralás, kicsit másképpen, mert ezen a túránkon egy egész más világot fedezünk fel természetesen a víz felől. Megtudjuk, hogyan nyaralnak a Balkánon, megtapasztaljuk a helyi tavernák, "üvegtigrisek" gasztronómiai rejtelmeit, nyaralunk, lelassulunk, miközben felfedezzük a Balkán egyik legnagyobb természeti értékét. Tengeri kajakozás, nyaralás, hegymászás, napsütés egy kristálytiszta vizű tavon Macedónia és Albánia határán.

Ha szereted a Balkánt, ha érdekel még a vidék vadsága, tarts velünk. Ajánljuk a kaland kedvelőinek, akik nem ragaszkodnak a több csillagos hotelek hazug luxusához. Ajánljuk felfedezőknek, retro-kempingeseknek, madarászoknak, pecásoknak, fotósoknak ...

Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 31 ponttal és 10 pacsival akár 12400,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 61 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A távolságok mindenki számára leküzdhetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést.

Szállás típusa:

1 éjszaka retrohotelben
6 éjszaka kempingben

Ajánlott életkor: 8+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon! 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tarthatnak velünk. 14 éven aluliak csak 2 személyes kajakban, felnőttel párban szállhatnak vízre.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Utazás egyénileg, találkozás Livadishta-ban a késő délutáni órákban. Menetidő Budapestről autóval kb. 14 óra. A találkozó pontos idejét és helyét az indulás előtt e-mail-ben küldjük.

Kajakok előkészítésével készülődünk a másnapi indulásra. Első éjszakánk egy tóparti szállodában lesz, ahol kipihenjük az út fáradalmait. Este közös vacsi a szálloda éttermében.

Szállás: szálloda
Ellátás: önellátó

A reggeli után nekivágunk a tónak. Észak felé lapátolva az első napi evezés még inkább városnézős, mert a partot sok helyen házak határolják, de számtalan lehetőségünk lesz strandolni is az apró öblökben. Az út során pár falu mellett is ellapátolunk, illetve lesznek part menti kis tavernák ahol a csapat egy gyors ebédet is elkölthet. Kikötünk a strandon és a városban be lehet vásárolni, ahol pénzváltó és számtalan kis étterem található. A part minden nap változtatja arcát. Az estét terveink szerint a Struga-i kempingben töltjük.

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

A mai nap a városnézés jegyében telik. Kajakjainkkal ellapátolunk a szállásig ahol kipakolunk, berendezkedünk, majd üres hajókkal evezünk az ohridi erőd alatt, végül kikötünk az óvárosban. Városnézés, Burek, Skopsko sör, és rengeteg kaland a Világörökség részét képző városban. A part a balkán báját felvonultatva változik. Időutazás lesz a javából. Fürdőzők, kis kávéházak, tavernák, és alattunk a kristálytiszta víz. A hely nem mindennapi... A világörökség részét képző városban 300-nál is több templomot tartanak számon. Időjárástól függően sötétedésig itt maradunk, majd az estét Ohrid alatt egy igazi kis retroszállodában töltjük, ahol végleg megállt az idő.

Szállás: retrohotel
Ellátás: önellátó

A mai naptól a nyaralófalvak mellett vadregényes, sziklás partok is kerülnek mellénk. A tó nagyot változik. Hatalmas sziklák, kétezres hegyek közelednek. A világ megváltozik egy pillanat alatt velünk. Csuda birodalom nyílik a kajakjaink alatt. Délutánra megérkezünk Gradishte pici étterméhez, ahol az éjszakát töltjük. A gyönyörű partszakasz és szálláshely - kemping - csak a mi csapatunké lesz. Kipakolunk, vacsora, majd korai pihenő mert a következő nap hosszú lesz...

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Reggel korán kelünk, és irány a hegy. A mai napon hegyet mászunk. Egész napos gyalogtúra lesz a Galacica Nemzeti Parkban, helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel. Az egy napos túra alatt felmászunk a Galacica gerincére, ahonnan ellátni egészen a Görög határig. Alhavasi legelők, mediterrán kemény lombos erdők, rétek. Mindez kétezer méter felett. Pazar kilátás a Prespa-tóra, amely a gerinc túloldalán rejtőzik. A köves ösvényen egy kényelmes, könnyű bakancsra lesz szűkséged, és egy napszemüvegre...

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Reggel tovább állunk, és feltesszük a koronát a túrára. A tó vadabb oldalát mutatja, sziklák, madarak és az égszínkék tó. Nincsenek települések, csak apró öblök és szemben a hatalmas hegyek, az Albán határ alatt. A délutáni órákban elérkezünk utolsó NDK-s kempingünkbe.

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Utolsó napunk a tavon, Macedónia egyik legszebb kolostorát érinti. Vásárolgatás a kolostornál, fényképezkedés, pihenés, strandolás. Itt található a nemzeti park egyik legszebb része, a hihetetlenül tiszta Fekete Drinn karsztforrása. A csapatunk külön engedéllyel beevez a források közé és végigevezi a folyó rövid, de mesés szakaszát a tóig. Az engedélyért minden évben küzdeni kell és előfordulhat hogy nem kapjuk meg, de eddig valahogy mégis mindig sikerült, hiszen ez a Balkán. A folyó türkizkék vizében hatalmas pisztrángok és más endemikus halfajok laknak. A jéghideg folyó fenekéről látványos buzgárok törnek fel. Délután még fürdés, ajándék beszerző vásárló körút, majd egy búcsúvacsora, pakolás és készülődés a hazainduláshoz.

Szállás: retrokemping
Ellátás: önellátó

A kora reggeli órákban nekivágunk a hazaútnak. 

Ellátás: önellátó

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:

1 éjszaka retrohotelben, 5 éjszaka kempingben

Felszerelés:

a kajakos felszerelés használata (tengeri kajak, spricdeck, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák) és a hajószállítás
Nemzeti Park belépők a hegyre és a Sv. Naum területére (a folyó forrásvidékére)

Túravezetés:

a Traveller tapasztalt kajakos túravezetői

Helyi adók és illetékek


A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:

egyénileg

Választható extrák:

utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő:

napi étkezések, italok, személyes természetű kiadások, parkolás a szálláson (4 Euró/autó/éj)

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Livadishta / Macedónia


Még több kaland

 

Túrázás és bringázás a Lednice-Valtice kultúrtájon

3 nap

49 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft