Kolm Saigurn

Hótalppal a Hohe Tauern hegyei között

Ausztria / Európa
2018. február 10. - 2018. február 13.
Időtartam: 4 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1850

Útleírás Hasznos infók

Térkép

A hajdan aranylelőhelyeiről híres Rauris-völgy végében fekvő, egzotikus nevű Kolm Saigurn-t csodás, 3000-es csúcsok veszik körül. A hótalpas téli túrák, a szánkózás, a szaunázás és az esti forralt borozás mellett itt most a jégmászást is „büntetlenül” kipróbálhatja minden bátor legény és leány. A kellemes, fárasztó kikapcsolódást, a pazar látványt, a friss hegyi levegőt és a barátságos szállást mi biztosítjuk, nektek csak csatlakoznotok kell a Tarveller csapathoz.

Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 20 ponttal és 10 pacsival akár 7900,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 39 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Egész napos, kellemesen fárasztó túrákra és az egyik nap 1000 m feletti szintemelkedésre kell számítani

Szállás típusa:

hegyi menedékház turistaszállása, 6-15 fős hálótermek

Ajánlott életkor: 14 - 60

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon!

Csapat mérete: 7 - 15 fő

Kis csapat, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Egyéni kiutazás utána a kora délutáni órákban találkozunk a Rauris-völgyben. A szálláshelyig vezető fizetős út télen le van zárva, ezért az autókat a sorompó előtti parkolóban helyezzük el. A közvetlenül a parkoló mellett álló étteremben várjuk össze a túratársakat. Egy pohár ital mellett megismerkedünk egymással és a hótalpainkkal. A felszerelést innentől a túra végéig mindenki maga fogja vinni.

A szálláshelyig egy nagyjából egy-másfél órás gyaloglás vár ránk. A vacsorát már a menedékházban fogyasztjuk el, ahol részletesen átbeszéljük a következő napok programját.

Túra: 4 km, 300 m szint
Szállás: hegyi turistaház
Ellátás: vacsora
Utazás: egyénileg

Ébredés után végigkóstoljuk a svédasztalos reggeli kínálatát, majd megismerkedünk a hótalpakkal. 

Rögtön ki is próbáljuk őket, és nekivágunk a havas lejtőknek. Fenyvesek közt, mesebeli tisztásokon és lankás emelkedőkön át vezet az út a Silberpfennig 2600 méter magas csúcsára. Kiélvezzük a látványt, elfogyasztjuk a megérdemelt csúcscsokikat és a mély hóban leereszkedünk a völgybe.

Hogy mi az a hótalp? A hótalp egy, a mély hóban haladáshoz nélkülözhetetlen segédeszköz. Ezeket a speciális kötéssel rendelkező, fagytűrő műanyagból készült tappancsokat a bakancs talpára erősítjük, és a nagy felületük meggátolja, hogy elmerüljünk a mély hóban. Síbotot vagy hótányéros túrabotot hozzatok, mert az segít megőrizni az egyensúlyunkat és a méltóságunkat. Használatához semmilyen előképzettség nem szükséges. A túrához a hótalpat a Traveller biztosítja.

Levezetésként este a ház melletti kivilágított, mesterséges jégoszlopon – biztonságos körülmények között, felső biztosítással - belekóstolhatunk a jégmászásba. Az ehhez szükséges felszereléseket a szállásunkon is kibérelhetjük. Este jól fog esni a megérdemelt vacsora.

Túra: 10 km, 800 m szintemelkedés
Szállás: hegyi turistaház
Ellátás: reggeli, vacsora

Ma az impozáns, 3105 méter magas Hoher Sonnblick meghódítása a cél. Korán kelünk és egy gyors reggeli után már neki is állunk a hótaposásnak. Csak a legszükségesebbeket visszük magunkkal, és igyekszünk gyorsan haladni. Hamar magunk mögött hagyjuk az erdőt, és a befagyott Barbara-vízesést, egy lankás völgyben haladunk tovább. A völgy végén nyugat felé fordulunk, és egy sziklás vonulat oldalában haladva ráfordulunk a csúcsra vezető meredek emelkedőre. Kitartásunk eredménye a jóleső érzés, a csúcsélmény és a panoráma lesz. Valamint az a forralt bor, amit a hegytetőn álló Zittelhausban fogyasztunk el. Elégedetten, és ugyanazon az úton térünk vissza a szállásunkra.

Este van lehetőség a helyi szauna kipróbálására, ahol a felhevült testünket a mély hóban fürdéssel tudjuk lehűteni. Ha ettől sem jön meg az étvágyunk a vacsorához, akkor semmitől.

Túra: 14-15 km, 1450 m szint
Ellátás: reggeli, vacsora

A reggelit ma is kár lenne kihagyni, nem is tesszük. Utána egy rövid túrát teszünk két, lélegzetelállító látványt nyújtó, vízesésekkel teli szurdokba. Akiknek megtetszett a jégszerszám és a hágóvas használata, tovább gyakorolhatják a jégmászást a szálláshely melletti tornyon. 

Dél körül összepakolunk, és letúrázunk a kocsikhoz. Egy közös, de saját hatáskörben kivitelezett ital és/vagy ebéd elfogyasztása után elbúcsúzunk egymástól. A hazautazás egyénileg történik.

Túra: 6-8 km, 100-200 m szint
Ellátás: reggeli
Utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás: 
3 éjszaka szállás hegyi turistaházban, 6-15 ágyas hálótermekben

Ellátás:
félpanzió

Túravezetés:
a Traveller.hu tapasztalt túravezetője

Felszerelés:
hótalp

A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás: 
egyénileg

Választható Extrák: 
utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő: 
ellátáson felüli egyéb étkezések és italok, személyes természetű kiadások

Infók

Az utazás kiinduló- és végpontja: Kolm Saigurn, Salzburg tartomány


Még több kaland

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft