Keselyűk a kanyon fölött
Kajakos csavargás az Uvac-kanyonban

Szerbia / Európa
2017. június 24. - 2017. július 1.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1722

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy kalandos hét Szerbia egyik legszebb nemzeti parkjában, az Uvac kanyonban. Európa harmadik legnagyobb és legmélyebb völgye, ahol az európai fakó keselyűknek a 70% fészkel. Hatalmas sziklafalak, keselyűk, barlangok, szirtek. Kajmak, pálinka, és szerb barátaink. Időutazás egy országba, tengeri kajakokkal, hatalmas madarakkal, mészkő fennsíkokkal és borókákkal, töbrökkel. A víz gyakorlatilag állóvíz. A túra csillagtúra lesz, így kényelmesen tudunk csavarogni, lógni, kirándulni, barlangászni, barlangi kajakozni.


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 17 ponttal és 10 pacsival akár 6600,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 33 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A távolságok mindenki számára leküzdhetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést. A nehézséget a nomád táborozás körülményei jelentik.

Szállás típusa:

Vadkemping - ott ahol ránk esteledik, egy homokos öböl minden komfortjával.

Ajánlott életkor: 10+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon! 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tarthatnak velünk. 14 éven aluliak csak 2 személyes kajakban, felnőttel párban szállhatnak vízre.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Találkozó a délutáni órákban Sjenicában - menetidő Budapestről autóval kb. 8 óra. A találkozó pontos idejét és helyét az indulás előtt e-mail-ben küldjük.

Bepakolunk házigazdáink kis motoros hajójába - (csomagok, sátrak), és irány a nemzeti park rétje, ahol sátrazni fogunk. Rövid kis evezés után tábort állítunk, akklimatizálódunk, pihegünk. Este közös tűzrakós, bemelegítés... evezéstechnika, majd a lapáttámaszoké lesz a főszerep. Kajakozás, este közös vacsora egy közeli tavernában.

Szállás: vadkemping
Ellátás: vacsora
Utazás: egyénileg

Bepakolás a kajakokba, majd irány a kanyon felső folyása. A folyó első része, gyönyörű, nagy sziklák között gyorsabb és kevésbé gyors szakaszok váltakozásával indul. Sziklák a mederben, izgalmas kis surrantók, ligeterdők. Megismerkedünk Mesko-val és Slavica-val, kedves házigazdáinkkal. Felevezünk az Uvac folyóig, majd vízállástól függően benézünk a Vapa völgyébe. A fenti szakasz pisztrángos folyó, sziklákkal, rétekkel. A nap folyamán egy barlangászatot is beiktatunk a programba, vízállástól függően. A délutáni órákban visszalapátolunk a táborba. Ott a kölykökkel peca, bogarászás, fürdés, ilyesmi.

Szállás: vadkemping
Ellátás: reggeli, vacsora

Reggeli után izgalmas evezés vár ránk a kanyon és a nemzeti park központja felé. A folyó kanyarogva egyre mélyebbre halad, kettévágva a fennsíkot. Az utunk során egyre több keselyűvel találkozunk a vízen. Égbetörő sziklák, fészkek, termikelő hatalmas madarak. Kajakos barlangászat is lesz, (vízállástól függően) cseppkövekkel, denevérekkel, bujkálással a sziklák között.

Szállás: vadkemping
Ellátás: reggeli, vacsora

Tovább megyünk a kanyonban a bal oldali ágát felfedezve. A díszletek olyanok lesznek, mintha a Gyűrűk Ura forgatásba csöppentünk volna. Átevezünk a tó másik csücskébe. A díszlet továbbra is pazar, gémek, vízimadarak és sziklák. Kondinktól függően tovább evezünk a tó másik oldalára, ahol kinyílik a tér, a tó egy teljesen más arcát mutatja. Beszélgetős örömkajakozás.

Szállás: vadkemping
Ellátás: reggeli, vacsora

Szárazon folytatjuk a vidék felfedezését. Felmászunk a kanyon peremére, a "Molitva-Imádság" kilátóhoz, ahonnan az egész völgyet be lehet látni. Egész napos trekking kaland, védett növények, sziklák, sziklagyepek és keselyűk között. Fényképező használata kötelező! Visszaérkezés a táborba a délutáni órákban. Este ellátogatunk Sjenica városába, ahol egy időutazással egybekötött "retro" kalandot élünk át a Balkán egyik kisvárosában.

Szállás: vadkemping
Ellátás: reggeli, vacsora

Kis pöfögős hajóba szállunk és egy órás hajókázással ellátogatunk a régió legnagyobb barlangjába, ahol egy komolyabb szárazföldi barlangtúrát teszünk, helyi vezetőink segítségével. Hatalmas cseppkövek, vízfolyás, lámpázós, izgalmas barlangtúra. A túra egy - másfél órás barlangozást jelent.
A délután szabad foglalkozás, játék, peca, kődobálás, juhii..

Szállás: vadkemping
Ellátás: reggeli, vacsora

Donje Lopize és környékét fedezzük fel bakancsban, kis hátizsákkal. Megnézzük a keselyű etető helyeket, és idő utazásba kezdünk a szandzsák vidéken. Csudafennsík, legelő lovakkal, tehenekkel.
Este tűzrakós, búcsúzós est, vidámsággal.

Szállás: vadkemping
Ellátás: reggeli, vacsora


Reggeli után lebontjuk a sátrakat, kis hajóba pakolunk, és könnyes búcsút veszünk a Balkán egyik legszebb kanyonjától.

Ellátás: reggeli
Utazás: egyénilegA részvételi díj tartalmazza

Szállás:
7 éjszaka a Nemzeti Park területén saját sátorban

Felszerelés:
a kajakos felszerelés bérlése (tengeri kajak, spricdeck, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák) és a hajószállítás

Túravezetés:
A Traveller tapasztalt kajakos túravezetői

Helyi adók és illetékek

A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:
egyénileg

Választható extrák:
utasbiztosítás, sztornó biztosítás,
reggeli, vacsora (4 950 Ft/fő/nap)

Helyszínen fizetendő:
napi étkezések, italok, személyes természetű kiadások

Infók

Indulás, érkezés: 
Az utazás kiinduló- és végpontja: Sjenica / Szerbia

Kölyök ár: 39 550 Ft


Még több kaland

 

Túrázás és bringázás a Lednice-Valtice kultúrtájon

3 nap

49 800 Ft

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft