Trópusi szigetelés - Bali, Lombok, Gili

Sportos nyaralás Indonéziában

2018. október 19. - 2018. november 1.
Időtartam: 14 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: AS186C

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Bali az a hely, aminek ha csak kimondjuk a nevét, rögtön mindannyian indulnánk. Íze van a szónak, illata, fénye, meséje, mondanivalója - érzések törnek fel, még akkor is ha nem jártunk még csak a környékén sem. Mert a sziget maga a varázslat. Észrevétlenül rabol el sokszínűsége. Mert nem rossz flangálni egy flip-flopban, „tengertbámulni” barátokkal, árusokkal alkudozni, nevetve integetni a világnak, eltévedni a hindu szertartások között, majmokkal fotózkodni, lejtőkön bringázni a meleg szélben, kócosan kalandozni vulkánok peremén, jógázni a saját hangos csendünkben, vagy termálvízben mosolyogva mesélni egymásnak a világról - Balin, az Istenek szigetén.

Bővebben...


Utazási stílus:

Túravezető:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 87 ponttal és 10 pacsival akár 34900,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 174 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A túra nehézségét elsősorban a magas páratartalom, a trópusi hőség és a kutúrális különbségek okozzák.

Szállás típusa:

Komfortos, balinéz stílusú bungalókban és hotelszobákban.

Ajánlott életkor: 8+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon!

Csapat mérete: 8 - 16 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Az időeltolódás miatt kora este érkezünk meg Denpasar nemzetközi repülőterére. A reptér előtt várakozó kisbuszunkkal utazunk a sziget kulturális központjába, Ubudba. Ubud egy kis faluból vált a művészetekért és a jógáért rajongó túristák úticéljává. Elhelyezkedése miatt ideális kiindulópont a sziget felfedezéséhez. 

Az ubudi szállodánkban 5 éjszakát töltünk.

Utazás: kényelmes privát kisbusszal utazunk. Dőlj hátra és élvezd a kilátást!

Denpasar - Ubud kb. 1 óra 20 perc, 35 km

Szállás: Ubud szálloda
Ellátás: önellátó

A napunkat kisbuszos kirándulással töltjük, meglátogatva Tannah Lotot, a szigetlakók egyik legfontosabb tengeri szentélyét. Ezután a bali seregélyt, a sziget utolsó endemikus madarát kapjuk lencsevégre egy madárparkban. Délután a szállásunk közelében található ubudi majomerdőben sétálunk és készítünk fotókat kedves lopkodós majom cimboráinkról.

Tannah Lot: a XV. századi templom nem csak az egyik legtöbbet fotózott látványosság a szigeten, hanem a hinduizmus helyi bölcsője, igy a balinézek számára fontos áldozati hely.

Bali madárpark: Délkelet-Ázsia egyik legszebb madárparkja, tematikus röpdékkel és rengeteg szabadon tartott madárral. A park a veszélyeztetett bali seregélyek egyik legfontosabb menedéke.

Ubud Majomerdő: a város szívében található park híres az itt élő mintegy 600 makákóról. A majmok az emberhez teljesen alkalmazkodtak, így zavartalanul fotózhatók.

Városi séta: gyalogosan térünk vissza a szállásunkra. kb. 15 perc, 700 méter

Utazás: kényelmes privát kisbusz

Ubud -Tannah Lot kb. 1 óra, 35 km
Tannah Lot - Bali Madárpark kb. 1 óra, 30km
Bali Madárpark - Ubud kb. 40 perc, 16 km

Szállás: Ubud szálloda
Ellátás: reggeli

Ezen a napon fakultatív programot ajánlunk: downhill bringákkal fedezzük fel Bali turisták által kevéssé látogatott ösvényeit.

Bringázás: összteleszkópos bicajaink Kintamani falu mellett várnak a csapatunkra. Az eszközök beállítása után elkezdjük a lejtőzést Klungkung városa felé. Változatos terepen, ösvényeken, murvás és aszfaltos utakon gurulunk, többször megállva helyi családoknál, ültetvényeken és kis falvakban, belecsöppenve a helyiek életébe. Biztos kerékpárkezelés elengedhetetlen, de a túrához nem kell speciális downhilles tapasztalat.
Táv: kb. 3-4 óra, 35 km, 1200 m
Ebéd: a túra után a helyi kerékpáros barátaink családjánál ebédelünk meg.

Aki nem szeretne részt venni a bringázáson, annak Ubud belvárosa tartogat érdekes programokat: érdemes felkeresni a piacot, a Királyi Palotát, a Szépművészeti vagy a Blanco múzeumot, vagy elmenni egy jógaórára és friss kókuszt inni valamelyik kávézóban.

Utazás: kényelmes privát kisbusz

Ubud - Kintamani kb. 1 óra 15 perc, 35 km
Klungkung - Ubud  kb. 1 óra 20 perc, 28 km

Szállás: Ubud szálloda
Ellátás: reggeli

A mai napon ismét fakultatív programot tervezünk: Bali legnagyobb folyóján raftingolunk, amihez hatalmas sziklafalak, buja növényzet és egzotikus állatok adják a díszletet. Ha már raftingoltál Európában, ismered a vizet. Itt azonban a víz kellemes, nincs szükséged neoprén ruhára, csak a jókedvedre és egy fürdőrucira - utunkat pedig a vadon szegélyezi a dzsungel minden zajával, hangjával, kavalkádjával.

Rafting: Rövid oktatás és a felszerelés kiválasztása után jól kiépített lépcsőkön érkezünk az Ayung folyóhoz. 4-5 személyes raftokkal, hajónként egy helyi vezetővel evezünk az általában WW II-III nehézségű, mély szurdokban kanyargó folyón.
Táv: kb. 2 óra, 12 km
Ebéd: Az evezés után a svédasztal mellett pótoljuk az elégetett kalóriákat

Aki nem szeretne részt venni a raftingon, annak Ubud belvárosa tartogat érdekes programokat: érdemes felkeresni a piacot, a királyi palotát, a Szépművészeti vagy a Blanco múzeumot, vagy elmenni egy jógaórára és friss kókuszt inni valamelyik kávézóban.

Utazás: kényelmes privát kisbusz

Ubud - Sayan kb. 20 perc, 10 km
Sayan - Ubud  kb. 20 perc, 10 km

Szállás: Ubud szálloda
Ellátás: reggeli

Hajnali órákban indulunk a sziget legaktívabb vulkánjának megmászására. A napfelkeltét már a Gunung Batur 1717 m magas csúcsáról láthatjuk. Túra után a Batur tó partján termálvizes medencékben lazítjuk le izmainkat. Ebéd után elindulunk Amed tengerpartja felé.

Gyalogtúra: rövid eligazítással kezdünk Toya Bungkah faluban, ellenőrizzük a lámpáinkat, majd még sötétben elindul titkos kis társaságunk, a hegyre vezető ösvényen. A csúcsra tartva meredek, helyenként csúszós úton haladunk. A napfelkeltét a Batur vulkán csúcsáról nézzük, kávét kortyolgatva. Tiszta időben látható az Agung vulkán, a sziget legmagasabb csúcsa, sőt a szomszédos Lombok teteje, A Mt. Rinjani is. Gyors reggeli után, ha az időjárás engedi, körbesétálunk a vulkán peremén. Lefelé egy másik ösvényen túrázunk, hogy visszaérjünk járműveinkhez.
Táv: kb. 14 km, 700 m fel, 700 m le, 5 óra

Fakultatív fürdőzés: a vulkán által melegített termálvizet a helyiek medencékbe vezették, így hangulatos termálfürdőt alakítottak ki. A legjobb módja a fáradt izmok ellazításának a meleg víz, és az azt követő rövid masszázs. Aki nem akar csobbani, az is részt vehet egy masszázson a fürdő területén, a belépőjegy megváltása nélkül.
Ebéd: A Kintamani vulkán peremén fogyasztjuk el közös ebédünket.

Tirta Empul templom: A Tirta Empul balinézül szent forrást jelent. 962-ben épült a vízi templom és szakrális fürdőhely. Az itt található forrást a balinézek szentként tisztelik, gyógyító hatást tulajdonítanak neki, megtisztulási rituálékra jönnek ide. Különlegessége, hogy nem csak a hinduk, de a turisták is szent fürdőt vehetnek a forrás kútjaiban. Megtanulunk balinéz módjára felajánlást tenni az isteneknek.

Utazás: kényelmes privát kisbusz

Ubud -Toya Bungkah kb. 1 óra 30 perc, 40 km
Toya Bungkah -Kintamani kb. 30 perc, 15 km
Kintamani -Tampak Siring (Tirta Empul templom) kb. 45 perc, 22km
Tampak Siring - Ubud kb. 45 perc, 16km

Szállás: Ubud szálloda
Ellátás: reggeli, ebéd

Elhagyjuk ubudi szállásunkat, hogy a hegyeken átkelve a sziget északi részére utazzunk. A célunk Lovina, a régi tartományi központ Singaraja mellett található fekete homokos partszakasz.

Baha faluban meglátogatunk egy átlagos balinéz családot, ahol több generáció él együtt. Megismerkedünk a híres balinéz térrendezéssel, megnézzük a főbb lakó és vallási épületeket. Legyen nálad elég memória kártya a fényképeződhöz, mert sok izgalmas fotó készül majd itt az otthon maradt irigy szomszédoknak...

A következő megállónk az 1300 magasan található Bedugul botanikus kert, amely kedvelt célpontja a helyi turistáknak. A kert egy jól ápolt park, egzotikus fákkal szegélyezett ösvényekkel, orchideákkal, begóniákkal és a Rámajána hőseposz jeleneteit ábrázoló szobrokkal.

A Bratan tó leghíresebb látnivalója a Dewi Danu isten tiszteletére emelt templom, ami a sziget vízellátását biztosítja a helyiek hite szerint.

A Gitgit valójában vízesések rendszere, amelynek egy köztes lépcsőjéhez sétálunk le.
Táv: kb. 2 km, 200 m fel, 200 m le, 1 óra

Lovina Észak-Bali kedvelt nyaralóhelye. Tengerparti szállásunkon egy éjszakát töltünk.

Utazás: kényelmes privát kisbusz

Ubud - Baha kb. 45 perc, 16km
Baha - Bedugul kb. 1 óra, 32km
Bedugul - Beratan tó kb. 10 perc, 4 km
Bratan tó - Gitgit vízesés kb. 40 perc, 20 km
Gitgit vízesés - Lovina kb. 40 perc, 18 km

Szállás: Lovina szálloda
Ellátás: reggeli

A helyi halászok tradícionális dzsukungokkal visznek ki minket a napfelkeltében a lovinai delfinrajok felkeresésére. Mivel a tengeren természetes élőhelyeket keresünk fel, és nem állatkerteket vagy mesterségesen fenntartott populációkat akarunk megnézni, sajnos nem minden esetben találkozunk szeretett állatainkkal, a delfinekkel.

Delfinles: a szállodánk saját tengerpartjáról indulunk a hajós kirándulásra.

A reggeli delfinles után azonnal tovább is utazunk a sziget északi partján Amed irányába. 

A szállodánk elfoglalása után, ahol 2 éjszakát töltünk, délután a strandolásé a főszerep.

Utazás: kényelmes privát kisbusz

Lovina - Amed kb. 2 óra 30 perc, 90 km

Szállás: Amed szálloda
Ellátás: reggeli

Ma megismerkedhetünk Indonézia páratlan tengeri élővilágával. Lehetőség nyílik számtalan fakultatív programra: búvárkodás, sznorkel, horgászat, sup.

Búvárkodás: Magyar nyelvű oktatással. Ha már van búvár engedélyed, azt hozd magaddal. Ha nincs, akkor oktatóval kipróbálhatod. Egy napba 2-3 merülés fér bele.

Sznorkelezés: Amed tengerpartja az egyik legjobb terep szabad tüdős búvárkodásra. A zátonyok könnyen megközelíthetők, az úszás biztonságos. Egyedül soha ne sznorkelezzünk!

SUP: Nyugodt öblök, háttérben az Agung hegy sziluettje. Kellenek ettől ideálisabb körülmények egy kis állva evezéshez?

Bringa: A forgalom közel sem olyan vad, mint a sziget déli részén. Az egyik legjobb módja a környező falvak felfedezésének.

Horgászás: Napfelkelte vagy naplemente egy kis helyi csónakból? Csak akkor lehet emlékezetesebb, ha a grillre valót is sikerül kifogni.

Szállás: Amed szálloda
Ellátás: reggeli

A napunk első részét hajózással, a délutánt pedig strandolással töltjük Gili Air tengerpartján, fehér homokon, pálmafák árnyékában. Naptej, kókuszdió és azúrkék tenger.

Gili Air a legkeletibb tagja a szigetcsoportnak, amin a lovaskocsikat leszámítva nincs forgalom. A megtévesztésig karibi jellegű szigetek kis bárokkal, jó éttermekkel és érdekes merülőhelyekkel várják a turistákat. Ezen a szállásunkon 3 éjszakát töltünk.

Utazás: gyorshajó: menetrend szerinti hajóval utazunk. Kapaszkodj és keresd a delfint!
Amed - Gili Air kb. 1 óra, 30 km

Szállás: Gili Air szálloda
Ellátás: reggeli

Egész napunkat strandolással, pihenéssel, vagy fakultatív programokkal töltjük.

Búvárkodás: Angol nyelvű oktatással. Ha már van búvár engedélyed, azt hozd magaddal. Ha nincs, akkor oktatóval kipróbálhatod. Egy napba 2-3 merülés fér bele.

Szabadtüdős merülés: egy levegővel a kék mélységbe. Akár egy nap is elég a sporttal való ismerkedéshez.

Sznorkelezés: A Gili szigetek körül számtalan hely alkalmas a sznorkelezésre. Az erős áramlatok miatt a legjobb a hajóval megközelíteni ezeket. Egyedül soha ne sznorkelezzünk!

Bringázás: mivel a szigeteken nincs motoros közlekedés, a gyalogos és lovasszekeres felfedezés mellett a legjobb egy bringával csavarogni a homokon.

Kirándulás a többi Gilire: helyi halászhajó bérelhető, amivel könnyen elérhetjük az álmos Gili Menot, vagy az örökké pörgő Gili Trawangant.

Tengeri kajakozás: a szomszédos Gili Trawanganról szigetkerülő túrára indulhatunk, helyi vezetővel.

Szállás: Gili Air szálloda
Ellátás: reggeli

Egész napunkat strandolással, pihenéssel, vagy az előző napon kihagyott fakultatív programokkal töltjük, mert néha nem rossz csak úgy lógni, csak bámulva, egy jó bintang sört kortyolva, heverészni egy pálmafa árnyékában...

Búvárkodás: Angol nyelvű oktatással. Ha már van búvár engedélyed, azt hozd  magaddal. Ha nincs, akkor oktatóval kipróbálhatod. Egy napba 2-3 merülés  fér bele.

Szabadtüdős merülés: egy levegővel a kék mélységbe. Akár egy nap is elég a sporttal való ismerkedéshez.

Sznorkelezés: A Gili szigetek körül számtalan hely alkalmas a sznorkelezésre. Az erős  áramlatok miatt a legjobb a hajóval megközelíteni ezeket. Egyedül soha  ne sznorkelezzünk!

Bringázás: mivel a szigeteken nincs motoros közlekedés, a gyalogos és  lovasszekeres felfedezés mellett a legjobb egy bringával csavarogni a  homokon.

Kirándulás a többi Gilire: helyi halászhajó bérelhető, amivel könnyen elérhetjük az álmos Gili Menot, vagy az örökké pörgő Gili Trawangant.

Tengeri kajakozás: a szomszédos Gili Trawanganról szigetkerülő túrára indulhatunk, helyi vezetővel.

Szállás: Gili Air szálloda
Ellátás: reggeli

Reggel elhagyjuk a Giliket és Lombok szigetére hajózunk. Lombokon egy gyalogtúrára indulunk a Rinjani hegy déli lejtőin.

Hajózás: bérelt csónakkal vágunk neki a tengerszorosnak, miközben kapitányunk rutinosan kerülgeti a hullámokat.
Gili Air - Bangsal kb. 30 perc, 3 km

Gyalogtúra: A 3728 m magas Rinjani Lombok legmagasabb hegye. A hegy megmászása helyett a déli lejtőkön elterülő erdőkben és rizsföldeken túrázunk, a pálmáról frissen szedett kókuszt szürcsölünk, és ha szerencsénk van még Langúrt is láthatunk.
Táv: kb. 9 km, 300 m fel, 300 m le, 3 óra

Ebéd: sasak vendéglátóinknál fogyasztjuk el közös ebédünket.

A Sengigiben található hotelünkben 1 éjszakát töltünk.

Utazás: kényelmes privát kisbusz
Bangsal - Tetebatu kb. 3 óra, 80 km
Tetebatu - Sengigi kb. 2 óra 30 perc , 65 km

Szállás: Sengigi szálloda
Ellátás: reggeli, ebéd

Reggel gyorshajóval elhagyjuk Lombok szigetét, és visszatérünk Balira. Rögtön a Balangan öbölbe utazunk.

Gyorshajó: menetrend szerinti hajó
Sengigi- Serangan kb. 2 óra 20 perc, 40 km

A délutánt Balanganon strandolással, vagy más öblök felfedezésével töltjük: elrobogózhatunk Nyangnyang, Dreamland vagy Padangpadang strandjaira.

A balangani szállásunkon egy éjszakát töltünk.

Utazás: kényelmes privát kisbusz
Serangan - Balangan kb. 1 óra, 24 km

Szállás: Balangan szálloda
Ellátás: reggeli

Ott folytatjuk, ahol tegnap abbahagytuk. Akinek a napozás és koktélozás kezd unalmassá válni, a legjobb program egy pár órás szörözés.

Szörfözés: egy átlagos szörfórán el lehet érni, hogy állva meglovagoljuk a hullámokat. A vizet jól ismerő helyi szörfösök szívesen segítenek a kezdőknek.

Délután elhagyva a szállásunkat, még közösen meglátogatjuk a sziget egyik legfontosabb tengeri szentélyét, Uluwatut, a tengerből kiemelkedő szirt tetejére épített templomot.

Vacsora: nem is lehetne stílusosabban búcsúzni a Balitól, mint Jimbaran öbölben friss halat és tenger gyümölcseit vacsorázva várni a naplementét és tervezni egy jó balinéz esküvőt… kiköltözni a szigetre…és írni a főnöködnek (ha van…) egy levelet, hogy szevasz…

Utazás: kényelmes privát kisbusz

Balangan - Uluwatu kb. 40 perc, 14 km
Uluwatu - Jimbaran kb. 45 perc, 16 km
Jimbaran - Repülőtér kb. 20 perc, 7 km

Ellátás: reggeli, vacsora

A részvételi díj tartalmazza

Szállás: 

5 éjszaka szállást Ubudban,
1 éjszaka szállást Lovinában,
2 éjszaka szállást Amedben,
3 éjszaka szállást Gili Airon,
1 éjszaka szállást Sengigiben,
1 éjszaka szállást Balanganban,
bungalókban és szállodákban, két-, háromágyas szobákban

Ellátás:

13 reggeli, 1 vacsora, 1 ebéd

Helyszíni közlekedés:

bérelt kisbuszokkal, menetrend szerinti hajójárattal, bérelt csónakkal

Túravezetés:

a Traveller Balin élő túravezetője, búvároktató

Programok:

Tannah Lot templom, Bali madárpark, Ubud majomerdő, Tirta Empul templom, botanikus kert, Danu Bratan templom, Uluwatu templom, gyalogtúrák, delfinles

Helyi adók, illetékek


A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás:

nemzetközi repülőjegy és illeték ára

Választható extrák: 

nemzetközi repülőjegy ajánlat, utasbiztosítás, sztornó biztosítás, egyágyas felár

Helyszínen fizetendő: 

borravalók, egyéb étkezések és italok, személyes természetű kiadások, adományok, vízum

Fakultatív programok: 

táncest Ubudban, masszázs, búvárkodás, sznorkel, SUP, horgászat, downhill ebéddel, rafting ebéddel, termálfürdő, kerékpárbérlés (Amed, Gili), szörfbérlés, robogó bérlés

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Denpasar / Bali

Egyágyas felár:

155.000 Ft


Még több kaland