Hótalppal Alsó-Ausztria tetejére

Téli túra a Schneeberg csúcsára

Ausztria / Európa
2018. február 23. - 2018. február 25.
Időtartam: 3 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1851

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Kalandvágyunktól hajtva Alsó-Ausztria legmagasabb pontját, a Schneeberg csúcsát vesszük célba. Keletről közelítve ez az Alpok első 2000-es hegye, mindjárt két 2000 méter feletti kiemelkedéssel. Földrajzi adottságai miatt télen ideális lehetőségeket kínál hótalpas és sítúrák számára, és ezt a lehetőséget mi sem hagyhatjuk ki.

Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 12 ponttal és 10 pacsival akár 4900,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 24 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Egész napos, kellemesen fárasztó túrákra és 1000 m körüli szintemelkedésre kell számítani

Szállás típusa:

hegyi menedékház turistaszállása, 14 fős hálótermek

Ajánlott életkor: 14 - 60

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon!

Csapat mérete: 7 - 15 fő

Kis csapat, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Egyéni kiutazás utána az esti órákban találkozunk Puchberg-ben egy étteremben, ahol ki-ki igénye szerint és saját hatáskörben fogyaszthat az étlapon lévő enni-innivalókból. A vacsora alatt egymással, a vacsora után a hótalpakkal ismerkedünk meg. A felszerelést innentől a túra végéig mindenki maga fogja vinni.

A menedékházat nem tudjuk autóval elérni, ezért a kocsikat a sípálya parkolójában hagyjuk, és közösen fogunk feltúrázni a szálláshelyre. Kábé 1 órás, sötétben végrehajtott, izalmasnak ígérkező hótaposásra számítsatok. Amint nekivágunk a sötétben a lejtőnek, rögtön húsbavágó módon derül ki, ha valaki otthon hagyta a kötelező felszerelésnek számító fejlámpát.

Túra: 4 km, 350 m szint
Szállás: hegyi turistaház
Ellátás: önellátás
Utazás: egyénileg

Korán kelünk, és a kiadós reggelit követően egy egész napos túrát teszünk, aminek keretében érinteni fogjuk a Schneeberg mindkét, 2000 méter feletti csúcsát. Először fenyőerdőben haladunk, majd a fák egyre kisebbek lesznek, és idővel a törpe verziókat is magunk mögött hagyjuk. Egy meredek hegyoldalon felkapaszkodva jutunk el a Fischer menedékházhoz és az annak közvetlen közelében lévő Kaiserstein csúcshoz (2061 m). Kis pihenő után a gerincen dél felé haladva érjük el a Klosterwappen csúcskeresztjét (2076 m).. A kötelező csúcsfotók elkészítése és a csúcscsokik elfogyasztása után leereszkedünk az erdőszintre, majd a már kitaposott úton gyalogolunk vissza a szállásunkra.

Összességében egész napos, kellemesen fárasztó hótalpazásra, igazi téli túrára, pazar, havas tájra, remek kilátásra és felejthetetlen élményekre készüljetek. Este jól fog esni a megérdemelt vacsora.

Hogy mi az a hótalp? A hótalp egy, a mély hóban haladáshoz nélkülözhetetlen segédeszköz. Ezeket a speciális kötéssel rendelkező, fagytűrő műanyagból készült tappancsokat a bakancs talpára erősítjük, és a nagy felületük meggátolja, hogy elmerüljünk a mély hóban. Síbotot vagy hótányéros túrabotot hozzatok, mert az segít megőrizni az egyensúlyunkat és a méltóságunkat. Használatához semmilyen előképzettség nem szükséges. A túrához a hótalpat a Traveller biztosítja.

Túra: 16 km, 1000 m szintemelkedés
Szállás: hegyi turistaház
Ellátás: reggeli, vacsora

Mivel sportos kihívásra vágyunk, ma ismét felvesszük a bakancsot és a hótalpat és a háztól észak felé indulva egy mesebeli erdei úton, egy körtúra keretében térünk vissza a parkolóban hagyott autókhoz. Egy impozáns kilátópont remek alkalom lesz arra, hogy az előző napról véletlenül megmaradt csúcs-csokik is méltó helyükre kerüljenek. Megnézzük a közeli Sebestyén-vízesést (Sebastian Wasserfall) is.

A hazautazás egyénileg történik, és délután kerül majd rá sor.

Túra: 5 km, 100 m szint + 4 km, 150 m szint
Ellátás: reggeli
Utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás: 
2 éjszaka szállás 14 ágyas turista szobában

Ellátás:
2 reggeli és 1 vacsora a szálláson

Túravezetés:
a Traveller.hu tapasztalt túravezetője

Felszerelés:
hótalp

A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás: 
egyénileg

Választható Extrák: 
utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő: 
ellátáson felüli egyéb étkezések és italok, személyes természetű kiadások

Infók

Az utazás kiinduló- és végpontja: Puchberg am Schneeberg, Alsó-Ausztria


Még több kaland

 

Túrázás és bringázás a Lednice-Valtice kultúrtájon

3 nap

49 800 Ft

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft