A guruk földje - Dél-India

Jógázós utazás, Goa és Karnataka

India / Ázsia
2018. január 14. - 2018. január 26.
Időtartam: 13 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: AS184B

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Engedd, hogy az utazás átalakítson! Test és lélek túránkkal most mélyre szállunk, Dél-India dzsungeleibe. Fehér homokos, érintetlen tengerpartok, sürgő-forgó falvak, és burjánzó esőerdők lesznek célpontjaink.

A test és lélek túrán igyekszünk elmélyíteni jelenlétünket, megtisztítani elménket és testünket, a helyszínen fellelhető kultúrális, spirituális, és nem utolsó sorban kulináris táplálékokkal, napi jóga gyakorlásokkal, vezetett meditációkkal.

Bővebben...


Utazási stílus:

Túravezető:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 75 ponttal és 10 pacsival akár 30000,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 150 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Szállás típusa:

kétágyas bungaló, illetve 1 éjszaka kétágyas, tradicionális szállás

Ajánlott életkor: 18+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon!

Csapat mérete: 8 - 16 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Goa repülőterén vízumellenőrzés után találkozunk, megismerkedünk sofőrjeinkkel és rövid reggeli után bérelt minibuszokkal elindulunk az Agonda Beachen lévő szállásunkra a Kaama Kethna öko faluba

A délutánt az utazás kipihenésével töltjük.

A napot tibeti hangmasszázzsal zárjuk.

A Kaama Kethna megálmodója Panta, egy indiai sztárügyvédből lett jógi aki megpróbálta összeházasítani a luxust és az öko-építészetet. Az általa öko-falunak nevezett hotel a goai dzsungelben található, a tengerparttól 5 km-re. A fák közé és a fákra, csakis természetes anyagokból (bambusz, lenvászon) épített ízléses bungalók, botanikus kert szépségű környezetben, makrobiotikus-ajurvédikus ételekkel, a feng shui ölelésében. A hely 3 “jóga-shalával” masszázs és szépségszalonnal felszerelt, de csakis jógikus körülmények között! Érteni ez alatt a saját készítésű kókuszolajat, és a különféle ájurvédikus szépségápolási módokat.
Remek hely egy bázisnak, pihenésre, jógagyakorlásra, lelki és testi tisztulásra egyaránt.

Szállás: bungaló
Ellátás: vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

Miután mindenki már testben és lélekben is megérkezett, szuper egészséges reggelink után meglátogatjuk a környék organikus fűszerföldjeit a Goan Tropical Spice Plantation kertjeit.

Hogyan is ismerhetnénk meg jobban Indiát, mint az ételein, ételkészítési kultúráján keresztül?

India, méltán híres fűszereiről, nem egy utazó látogatta meg csakis azért, hogy aztán különleges, helyben vásárolt maszalával feltöltve térjen haza. A kurkuma, a curry, a római kömény, a cardamom és a fahéj teszi annyira egyedivé ázsiai országunk étlapját, mindezzel nagy hatást gyakorolva a kultúrára és a közegészségre is. Nemcsak a Goai, hanem az Indiai kuzin előtti legnagyobb tisztelgésünk is, ha a kóstolgatás mellett, el is látogatjuk a fűszerek természetes termő helyére.

A fűszerfarm dolgozói fognak bennünket körbevezetni, és vendégül látni, mesélni a fűszerek és az ájurvéda – az indiai orvoslás – szoros kapcsolatáról, és egyben hasznos házi praktikákba vezetnek majd be minket.

Fotóművészek figyelem! Káprázatos növény és állatvilág vár rátok!

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

A reggeli jógafoglalkozás és étkezés után elutazunk a Cabo de Rama erőd romjaihoz.

Könnyed gyalogtúrával körbejárunk, majd a gyönyörű és különleges Cola Beach-en mártózunk meg az Indiai Óceánban.

Az estét drámajátékokkal zárjuk.

Cabo de Rama, a dél-indiai állam, Goa legrégibb erődje, melyet Rámáról, Ajodhja legendás ősi királyáról, neveztek el, aki a hindu tanok szerint Visnu isten hetedik avatára (isten megtestesülése halandó élőlényben) volt.

A portugálok megérkezésük után 1763-ban elfoglalták az erődöt és 1955-ig használták is, azóta elhanyagoltan áll és egyre pusztul az állapota. Az idők folyamán többször cserélt gazdát, a portugálokon kívül birtokolták a hinduk és a muszlimok is, a leírások alapján rengeteg csatát megélt.
Virágkorában állítólag 21 ágyúval és legénységi szállásokkal rendelkezett, erős falrendszer és vizesárok vette körül a szárazföld felől, az óceán irányából pedig szakadékos, sziklás fala védte. Az udvarán egy mai napig üzemelő templom található.

Cola Beach különlegessége, hogy egy kisebb folyó torkolatában van, így a széles homokpad egyik oldalán hűvös édesvízi tóban, másik oldalán az óceánban fürödhetünk.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

A napot az elvonulóhelyen töltjük, ahol előadásokat, közös elmélkedéseket folytatunk majd a jóga filozófiájáról, életmódjáról. 

Beszédtémáink lesznek az elme és érzelmek kapcsolata, az egó túlélési technikái, valamint a fájdalom megjelenési formái és természete.

Esti jógagyakorlásunkat a tengerparton fogjuk megejteni.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora

Ellátogatunk a közeli Turtle Beachre amely a teknősbékák tojásrakóhelyeként ismert, ha szerencsénk van találkozhatunk is egy-kettővel az óceánban. 

Emellett itt lehetőségünk van élvezni azt amit eddig csak filmekben láthattunk. Egyedül egy 5 kilóméter hosszú parszakaszon, a pálmafák, a delfinek és a homokrákok társaságában.

Fürdőzés és nyújtózkodás után hazafelé útba ejtjük a környék szanszkrit papképzőjét, amely egy templomkomplexumban kapott helyet.

A templom főtere egyben esti gyakorlásunk helyszínéül is szolgál majd.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

A már rutinná vált reggeli gyakorlásunk és étkezésünk után megtapasztaljuk az igazi piacot, indiai stílusban! Az alkudozók és az üzleti érzékkel bőven megáldottak itt kánaánban fogják érezni magukat. Alkudozás oktatás után rászabadulhatunk a kufárokra, vásárolhatunk a helyi friss gyümölcsökből és fűszerekből Chaudi-ban.

A napi mártózást a szomszédban lévő turistaközpontban, Palolem beachen ejtjük meg, amelyet Goa legszebb tengerpartjaként tartanak számon. 

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

A 7. napon megpihenünk és befelé fordulunk. Csend tréninggel töltjük napunkat az elvonulóközpontban. 

Esti közös meditáció és retrospekció zárja majd ittlétünket a közeli Butterfly Beachen.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora

A reggeli rutinunk után minibuszunkkal a 3 óra utazásra lévő Gokarnába indulunk. Városnézés és fürdés után tovább utazunk a mélyen Karnataka dzsungelében elhelyezkedő Sharavati Vadrezervátumba

Estére érünk szállásunkra.

Közös gyakorlással zárjuk a napot.

Gokarna szanszkritul azt jelenti: tehénfül. Szó szerint, mert go = tehén és karna = fül. Nem véletlenül, hiszen a félsziget amelyen fekszik egy boci lelógó fülére hasonlít leginkább. Gokarna Karwar partjain fekszik, Karnataka államban többnyire két dolog miatt híres – a templomairól és tengerpartjairól. Rengeteg turista keresi fel évente a spiritualitást és az érintetlen partokat kutatva.

Érdekes kontrasztot ad a belváros mesébe illő vallásossága és a környék kókuszpálmás fehérhomokos tengerpartjai, ami egyedülálló Indiában.

Sharavati vadrezervátum az azt átszelő Sharavati folyóról kapta nevét, és összesen 431 négyzetkilóméternyi vadont foglal magába. Az őserdő otthonául szolgál megannyi vadállatnak, köztük tigriseknek, fekete párducoknak, lajhároknak, makákóknak, repülő mókusoknak, a kobrák több fajának, és krokodiloknak. A rezervátum közepén terül el a mintegy 140 négyzetkilométernyi Linganamakki víztározó, amelynek partjain kempingek és bungalók várják a természet szerelmeseit. A környéken lehetőség van kajakozásra, erdei szafarira és gyalogtúrákra is.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

Szállásunkról a Dzsog-vízeséshez, India második legnagyobbjához túrázunk. Közepes nehézségű gyalogtúra a dzsungelben, helyi vezetővel. Délután fogunk visszaérni a szállásunkra. 

Közös meditációval zárjuk napunkat.

Dzsog-vízesés: Az ÉK-indiai meghálajai Nohkalikai-vízesés után ez az ország 2. legnagyobb vízesése. Szabadesésének magassága 253 méter. Egy 290 m magas szakadékon esik alá négy zuhogóban. A zuhatagok nevei: Raja (Rádzsa, a Király) a legnagyobb, ezt követi a Roarer(Üvöltő), majd a Rocket (Rakéta), amely több lépcsős, és végül a Ráni (Királynő) Ezek együttesen alkotják a Dzsog-vízesést, amely nappal milliószínű szivárványban ragyog.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

Reggeli jóga és étkezés után kisbuszunkkal Hampi térségébe utazunk. 

Az igazán különleges helyen meglátogatjuk a térség “központi városát” amely a 13. századba repít vissza bennünket a Vidzsajanagara birodalom középpontjába. 

Az éjszakát egyszerű, tradicionális szálláson töltjük, az egyik kisebb helyi falu rizsföldjein.

A régió különleges természeti képződményei, és templom-komplexumai miatt a világörökség része. Kétszáz évig volt egy fél szubkontinenst elfoglaló birodalom fővárosa. Több százezer lakosával az akkori világ legnagyobb városai közé tartozott. Mára műemléképületből is több van itt, mint lakóból. Ez Hampi, az "Elfelejtett birodalom", Vidzsajanagara régen szebb napokat látott központja.

A város környékén, 26 km2-en több mint 1600 műemlék van szétszórva. Legnagyobb részük a vidzsajanagara időszakból származik, de több különleges épület akad a birodalmi központtá válás előtti időkből is, dzsáinista templomok mellett különleges, lépcsős piramisban végződő, 9-10. századi Siva-szentélyek maradtak fenn ennél is korábbról.

Különleges hangulata, atmoszférája vonzza a nyugati turistákat, jógásokat, és sziklamászókat.

Szállás: tradicionális szállás
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

Kora reggeli jóga, napüdvözletek a Hanumán templom szikláin napfelkeltében, egy olyan élmény amit kár lenne kihagyni annak aki jógás, és Hampiban jár.

A nap további részében körbe utazzuk a környék látványosságait, megkóstoljuk a helyi, Karnatakai curryt és kora délután visszaindulunk Agonda Beachre.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

Pihenéssel, szabad programmal töltjük az utolsó tejes napunkat. 

Az esti gyakorlásunk után jöhet az út élményeinek áttekintése, közös retrospekció és a búcsúparti.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora

Összeszedjük nagytáskáinkat, elvásároljuk a maradék rúpiáinkat, majd kisbuszunk elvisz minket Goa repterére.

Ellátás: reggeli
Utazás: bérelt kisbusz

A részvételi díj tartalmazza

Szállások

Kaama Kethna, kétágyas bungaló
Sharavathi Adventure Camp, kétágyas bungaló
Hampi, tradicionális, kétágyas szállás

Ellátás

Félpanzió: reggeli és vacsora – makrobiotika vagy ájurvédikus gyógyászat alapján összeállított étrend

Helyszíni közlekedés

taxi, riksa, kisbusz

Programok és belépők:

leírásban szereplő programok és belépők árai

Jógatanfolyam és túravezetés:

a Traveller tapasztalt jógaoktatója és túravezetője,
megjelölt programnál helyi túravezető

A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás:

nemzetközi repülőjegy és illeték 

Választható extrák: 

nemzetközi repülőjegy ajánlat, utasbiztosítás, sztornó biztosítás, egyágyas felár

Helyszínen fizetendő: 

borravalók, egyéb belépők, egyéb étkezések és italok,
személyes természetű kiadások, vízum

Infók

Indulás, érkezés: 

az utazás kiinduló- és végpontja: Goa, Vasco de Gama repülőtér


Még több kaland