A Grossglockner árnyékában

Kalandozások a Magas-Tauern Nemzeti Parkban

2018. július 4. - 2018. július 8.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1879

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Az alpesi hegyi világ csodáinak tömény eszenciája található meg Ausztria legmagasabb hegycsúcsának környékén. Gleccserek, vízesések, vadromantikus szurdokok, páratlan kilátást nyújtó sziklaszirtek, vadvirágos havasi rétek és legelők várnak ránk Európa második legnagyobb nemzeti parkjában, a Magas-Tauern Nemzeti Parkban, amely három osztrák tartomány: Salzburg, Tirol és Karintia határvidékén terül el. Közvetlen közelről láthatjuk a havas sziklaszirtek impozáns látványát, Ausztria legmagasabb csúcsának, a Grossglocknernek égbeszökő tömbjét, és lábunk alatt érezhetjük a Keleti-Alpok legnagyobb jégfolyamát.

Bővebben...


Utazási stílus:

Túravezető:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 35 ponttal és 10 pacsival akár 13900,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 70 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A túrák során előfordulnak meredekebb szakaszok, magashegységi környezetben túrázunk, ahol az időjárás gyorsan változhat. Időnként köves, sziklás terepen haladunk majd. Átlagos kondíció és lépésbiztonság szükséges.

Szállás típusa:

Heiligenblut-ban egy háromcsillagos szálloda kényelmes, fürdőszobás szobáiban szállunk meg, félpanziós ellátással

Ajánlott életkor: 14+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mailen vagy telefonon

Csapat mérete: 8 - 14 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen

Program

Utazás egyénileg, találkozó 3 óra körül a szállodában. 

Rövid pihenő, felfrissülés után a szállótól gyalog indulunk könnyű körtúránkra a Heiligenblut közelében fekvő természeti csodákhoz.

A népszerű karintiai üdülőhely, a Grossglockner lábánál fekvő Heiligenblut egyik közkedvelt kirándulóhelye, az izgalmas Natura Mystica tanösvényen megközelíthető impozáns Gössnitzfall vízesés és a Kachlmoor élettel teli, mocsaras tava. Vadregényes, sűrű erdőben, hatalmas, mohalepte sziklák és zúgó hegyi patak mentén vezet romantikus, könnyen járható ösvényünk.

Táv: 3,5 km
Idő: 2 óra
Szállás: hotel Heiligenblut-ban
Ellátás: vacsora a szállodában (ebéd önellátó módon)
Utazás: egyénileg

Reggeli után a szálloda elől induló menetrend szerinti busszal megyünk fel az Alpok leghíresebb panorámaútján, a Grossglockner Hochalpenstrassén a Keleti-Alpok legnagyobb gleccsere feletti Ferenc-József-magaslatig.

Gamsgrubenweg – rövid, könnyű túra
A Grossglockner Hochalpenstrasse panorámaút legnépszerűbb pontjától, a Pasterze gleccser fölé emelt Franz-Josefs-Höhétől könnyű magashegységi sétára indulunk a látványos vonalvezetésű Gamsgrubenweg turistaúton. A jól kiépített, biztonságos, széles gyalogút első fele több alagúton át vezet egy kilátóhelyhez, ahonnan parádés kilátás nyílik a gleccserre és a Grossglocknerre.

Túra: 6 km
Idő: 2 óra
Nehézség: könnyű séta jól kiépített útvonalon

Túra a Franz-Josefs-Höhétől Heiligenblutig
Ausztria leghosszabb gleccsere, a Grossglockner alatt húzódó Pasterze környékén kiépített Gleccser-út (Gletscherweg Pasterze) egész Karintia leglátványosabb túraútvonalai közé tartozik.

Ausztria legmagasabb csúcsa, a Grossglockner lábánál húzódó Pasterze gleccserhez ereszkedünk le a híres panorámaút Franz-Josefs-Höhe (Ferenc József-magaslat) kilátóplatformjától, majd az örök jég és a gleccsermorénák világából látványos turistautakon haladunk egyre zöldebb, virágosabb, barátságosabb alpesi tájon, zúgó vízeséseket érintve a népszerű üdülőhelyig, a karintiai Heiligenblutig. A Hohe Tauern Nemzeti Park e klasszikus, népszerű túrája egyben a hosszútávú túraútvonal, az Alpok Adria Trail első etappja is. Túránk a szállodánknál ér véget.

Táv: 13 km
Idő: 5 óra
Szintkülönbség: 1050 m le, 250 m fel.
Nehézség: közepesen nehéz túra, az első szakasz magashegységi környezetben halad sziklás terepen, biztos lépés szükségeltetik.

Szállás: hotel Heiligenblut-ban
Ellátás: félpanzió (ebéd önellátó, szendvicsek vagy vendéglátóhelyek a Franz-Josefs-Höhén)
Utazás: menetrend szerinti busszal

Reggeli után felsétálunk a falu központjából induló Grossglockner kabinos felvonó alsó állomásához, amely felrepít a káprázatos kilátást nyújtó Schareck csúcsához (2606 m). Innen indul az Alpok főgerincére vezető geológiai tanösvény, a Geo-Trail Tauernfenster, melynek végigjárása nem mindennapi élmény. Felvonóval ereszkedünk vissza a faluba.

Táv: 5,5 km
Idő: 3 óra
Nehézség: Könnyen végigjárható, jól jelzett, magashegységi környezetben vezető gyalogtúra. Sziklás talaj, néhol nyár közepéig megmaradó hómezők, megfelelő bakancs viselése, ill. szél elleni ruházat erősen ajánlott!

Délután a pár km-re fekvő, lélegzetelállítóan szép, bővizű Jungfernsprung vízeséshez megyünk. Rövid, könnyű sétát teszünk a vízesés körüli tanösvényen.

Táv: 10 km
Idő: 1 óra

Szállás: hotel Heiligenblut-ban
Ellátás: félpanzió, ebéd önellátó (szendvicsek vagy vendéglátóhelyek Heiligenblutban)

Reggeli után a szálló elől induló menetrend szerinti autóbusszal utazunk a Grossglockner panorámaúton lévő Glocknerhaus hüttéig.

Leereszkedünk a már ismerős, festői fekvésű Margaritze-víztározó partjáig, majd felkapaszkodunk a csodás panorámát nyújtó Stockerscharte nyergéig (2442 m), onnan a látványos vonalvezetésű Wiener Höhenwegen érünk fel a nagy múltú Salmhüttéhez, mely a Grossglockner meghódítására induló hegymászók kedvelt szálláshelye.

A hüttében ebédelhetünk, de a magunkkal hozott elemózsia elfogyasztására is lehetőség van az idilli havasi környezetben.

Ebéd után leereszkedünk a Leitertalba, majd a vadregényes, magashegyi völgyben folytatjuk túránkat alpesi legelőkön, virágos réteken át, követve a zúgó hegyi patakot. Magasan a Möll szurdoka felett vezető kényelmes ösvényen érünk vissza Heiligenblutba, a szállodánkhoz.

Táv: 17 km
Idő: 8-9 óra
Nehézség: Közepesen nehéz gyalogtúra alpesi környezetben, hófoltok előfordulhatnak, köves, sziklás talaj, több helyen lánccal biztosított keskeny ösvények. Biztos járás, kitartás, szédülés mentesség kell!

Szállás: hotel Heiligenblut-ban
Ellátás: félpanzió, ebéd önellátó (szendvicsek vagy a Salmhütte menüje)

Reggeli után visszaindulunk Budapestre, útközben, még Karintiában meglátogatjuk a Raggaschlucht páratlan természeti csodáját.
Ausztria egyik legvadregényesebb és leglátványosabb szurdoka a karintiai Raggaschlucht, a viszonylag rövid, de rendkívül szűk, gigantikus, függőleges sziklafalak által határolt kanyon mélyén zúg a haragosan robajló, vízesésekkel tagolt hegyi patak. Az örökké félhomályos, párás szurdokot jól kiépített, fából ácsolt, lélegzetelállító vonalvezetésű lépcsősorokon, pallókon, hidakon tudjuk kényelmesen végigjárni.

Táv: 3 km
Idő: 1,5 óra
Nehézség: Rövid, könnyű gyalogtúra. A szurdok fa lépcsősorai, pallói gyakran nedvesek, csúszósak, megfelelő lábbeli viselése fontos!

A túra után búcsút veszünk a hegyektől.

Ellátás: reggeli
Utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:
4 éjszaka szállás szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban

Ellátás:
félpanzió

Jegyek, belépők:
- felvonók
- Raggaschlucht belépő

Túravezetés:
a Traveller.hu tapasztalt túravezetője

A részvételi díj nem tartalmazza

Kiutazás: 
egyénileg

Választható Extrák: 
utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő: 
- buszjegy, 2 alkalom (10,- EUR)
ellátáson felüli egyéb étkezések és italok, személyes természetű kiadások
helyi idegenforgalmi adó: 1,60 EUR/fő/nap (15 éves kortól)

Infók

Az utazás kiinduló- és végpontja: Heiligenblut, Karintia tartomány


Még több kaland

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft