A legkomolyabb fesztiválod - Thassos

Kajakos nyaralás Görögországban

Görögország / Európa
2017. augusztus 5. - 2017. augusztus 12.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1732

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy hét ami megváltoztatja a nyaralási szokásaidat. Egy hét amit nem fogsz elfelejteni, soha! Kis csapatunk legnyaralósabb, barnulósabb, napozósabb, Mithos ivós hippi túrája! Egy hét a szabadság jegyében.

Nincsenek távok, nincsenek időpontok, nincsenek muszájok. Csak a kék tenger, öblök, homokos partok, tavernák, jókedv, huncutság, vidámság, zenélős, homokban csillagnézős esték. Na ez lesz. A görög nyaralós, kajakozásunk. Életed kedvenc fesztiválja.

Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 23 ponttal és 10 pacsival akár 9200,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 46 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A távolságok mindenki számára leküzdhetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést. A nehézséget a nomád tengeri élet körülményei jelentik.

Szállás típusa:

2 éjszaka kemping - az érkezés napján és a hazaindulás előtt.

5 éjszaka vadkemping - "Hotel Beach", ott ahol ránk esteledik, egy homokos öböl minden komfortjával

Ajánlott életkor: 10+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon! 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tarthatnak velünk. 14 éven aluliak csak 2 személyes kajakban, felnőttel párban szállhatnak vízre.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Utazás egyénileg, találkozó Keramoti falujába a délutáni órákban. A menetidő Budapestről autóval kb. 12-14 óra. A találkozó pontos helyét és idejét az indulás előtt e-mail-ben küldjük.

Keramotiban a találkozás után rögtön kompra szállunk. Szűk egy óra alatt elérjük a sziget gyönyörű partját. Innen fél órás autóúttal érkezünk a kiindulási pontra, Prinos városkájába, ahol az első éjszakánkat a helyi kempingben töltjük. A tengerisós illatot árasztó, igazi megnyugvást nyújtó környezetben kipihenjük az utazás fáradalmait és felkészülünk a másnapi izgalmas evezésre.

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó
Utazás: egyénileg

Indulás előtt átvesszük a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket:

- ki és beszállás a kajakba partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök /élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés /hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

A csapat nekivág a túrának a sziget déli csücske felé. A haladás a csapat tempójától függ, de kb. napi 15 kilométert szeretnénk megtenni. Utunk során szép öblök, homokos sziklapartok mellett evezünk el, így lesz bőven alkalmunk megállni fürdeni, snorkelezni és napozni. A déli, valamint a keleti rész változatos partjaival, öbleivel izgalmas kajakos napokat tartogat számunkra. Mindenki hamar belejön az evezésbe, profi kajakossá válik az estére. A vacsoránkat Skala Marion-ban a Crazy Shrimpf -hez címzett tavernában költjük el, tintahal, mithos... A kis faluban bolt is található. Vacsora után egy fél órás evezés az estében, a távolban apró halászhajók fényei, mi pedig kisiklunk éjszakázós öblünkbe.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Reggel Photos városkája felé vesszük az irányt: szirtek, apró barlangok között haladunk előre, mellettünk hűséges társunk, az örök szépségű görög tengerpart. A part változatos sziklaképződményekkel tarkított, de nem maradnak el az apró homokos fövenyek sem. A kora esti órákban elérjük Photos városát. Az éjszakát a település szélén töltjük, egy kellemes éjszakai bár előtt, ahol többek között medence, valamint koktélbár gondoskodik a hangulatunkról. Tervezünk egy nagy éjszakai medencés party-t, amiről beszélni fog a város... A város az egyik legnagyobb éjszakai élettel bíró hely a szigeten, ahol alkalmunk lesz feltölteni víz és élelmiszer készleteinket is.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Reggel folytatjuk utunkat Archangelos vad sziklái felé. A mai nap ismét a kényelmes evezésé, átadjuk magunkat az azúrkék tengervíz hullámainak és a szikrázó napsütésnek. Az út során felkeressük a sziget egyik leghíresebb geológiai képződményét, a Szirének Medencéjét. Itt a hullámzástól függően kikötünk, ugrálás, fürdőzés, fotók. Az éjszakát Archangelos öblében töltjük. Az öböl fölötti szirteken találjuk a sziget legnagyobb kolostorát. Az öbölben édesvizes zuhany, kiskocsma található. Az égboltot borító ezer csillag fényében fürödve, töltjük az éjszakát.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Archangelos öblét elhagyva Aliki felé lapátolunk. A gondtalan vakáció keretében ebédünket akár egy autentikus görög tavernában, a legfinomabb friss halfélék között válogatva is elfogyaszthatjuk, ugyanakkor lehetőség nyílik az élelmiszerkészlet feltöltésére is a helyi boltban. Kora délután újra lapátot ragadunk, hogy bekajakozzunk az évezredes márványbánya fölé. Hajdanán a legnagyobb bánya volt ez Észak- Görögországban. Sátrainkat Aliki mögött, távol mindentől, egy titkos kis öbölben állítjuk fel.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Ma, utunk talán legszebb homokos partjához érünk, s a tenger égszínkék vizében nagy eséllyel játékos delfinek kísérik majd utunkat. A part homokos, a víz lassan mélyül, a hátunk mögött pedig hatalmas ormok. A Paradiso Beach-en fogunk kikötni a napnyugta elképesztő fényeinél, ahol egy jól megérdemelt zuhanyzást követően ellátogathatunk valamelyik hangulatos étterembe, hogy újra kiélvezhessük a görög konyha fantasztikus ízvilágát.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

A finom reggeli után Potamia kisvárosa felé kelünk útra egy kényelmes levezető kajakozás keretében. Természetesen a tavernák sem maradnak ki a programból. Kisbusz fog várni minket a város szélén. Bepakolunk, majd visszatérünk a már ismert prinosi kempingbe. Vidám búcsúvacsorával készülünk a másnapi szomorú hazaindulásra.

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

A kora reggeli első komppal kihajózunk a szigetről és hazafelé vesszük az irányt.

Ellátás: önellátó
Utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:

2 éjszaka szállás kempingben, saját sátorral
5 éjszaka vadkempingben

Felszerelés:

a kajakos felszerelés használata (tengeri kajak, spricdeck, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák) és a hajószállítás

Túravezetés:

a Traveller tapasztalt kajakos túravezetői

Helyi adók és illetékek


A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:

egyénileg

Választható extrák:

utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő:

napi étkezések, italok, személyes természetű kiadások,
kompátkelés díja (12 Euro/autó)

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Keramoti / Görögország


Még több kaland

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft