Lefkada - Meganisi - Kalamos

Nomád kajaktúra a Jón-tengeren

Görögország / Európa
2017. augusztus 19. - 2017. augusztus 26.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1733

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Ezt a túrát azoknak a kedves Barátainknak találtuk ki, akiknek már van némi tapasztalata tengeren, akik már kajakoztak, akik tudják milyen hosszabbat evezni, akik már túl vannak az első hullámokon, akik szeretnének fejlődni a kaland során.

A díszletek tökéletesek lesznek, körülöttünk hatalmas hegyek, égbetörő ormok, alattunk a tenger, apró kis öblökkel, rejtett titkos kis zugokkal. Kevesebb falut, települést érint majd társaságunk. Ha benne a kezedben a bugi, ha mennél, akkor tarts velünk Jón -tengeri kalandunkra.

Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 22 ponttal és 10 pacsival akár 8800,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 44 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Olyan tapasztaltabb kajakos barátainknak ajánljuk, akik már ültek kajakban és nem okoz nekik problémát a napi 15 - 20 km megtétele - hullámos vízen sem. Ajánljuk nyár-szerelmeseknek, tengerfüggőknek, romantikus sörfogyasztóknak, tintahal imádóknak.

Szállás típusa:

2 éjszaka kemping - az érkezés napján és a hazaindulás előtt
5 éjszaka vadkemping - "Hotel Beach", ahol ránk esteledik, egy homokos öböl minden komfortjával

Ajánlott életkor: 14+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon! 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tarthatnak velünk. 14 éven aluliak csak 2 személyes kajakban, felnőttel párban szállhatnak vízre.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Utazás egyénileg, találkozás Desimi kis falucskájában kora délután. Menetidő Budapestről autóval kb. 24 óra. A találkozó pontos helyét és idejét az indulás előtt e-mail-ben küldjük.

Desimi-ben kis családi kempingben pihenjük ki az utazás fáradalmait. Mythos és tintahal. Este kis megbeszélés, az út részleteinek átbeszélése.

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó
Utazás: egyénileg

Az indulás reggelén átvesszük a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket, majd útra kelünk a sziget déli csücske felé. Az első nap reggelén átveszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.

- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

Ezután nekivágunk a tengernek. Irány Meganisi szigete. Útközben megnézzük a hely legnagyobb tengeri barlangját, beevezünk a kék minden színében pompázó barlangba. Fürdés, fotók, majd irány a sziget déli csücske. Az éjszakát a sziget egy kis öblében töltjük.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Reggeli után dél nyugati irányba haladva elérjük a sziget hosszú nyúlványú csúcsát. Itt pihi, fürdés, majd egy kitettebb szakaszon hosszabb nyíltvízi evezés után érjük el napi végcélunkat, Formikula apró szigetét. A hely varázslatos, apró, még apróbb öblökkel tarkított. Az éjszakát ezen a kis lakatlan szigeten töltjük sirályok és mythos sör társaságában. A mai napon nem találkozunk bolttal, sem emberekkel, csak magunk leszünk és a tenger.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

A mai napon korai indulás után egy újabb kitettebb igazi tengeri evezéssel melegít be csapatunk. Átlapátolunk Kalamos izgalmas szigetére. A kis szigetet a keleti oldalról kerülve jutunk el névadó településére Kalamosba. Itt egy hatalmas tintahalas, hidegsörös, tzatzikis ebéddel ünnepeljük meg az átkelést. Fürdés, strandolás, snorkel, majd a délután fényeivel elindulunk észak felé kerülve a szigetet. Az éjszakát a sziget nyugati oldalán töltjük, egy kis öböl barátságos fövenyén.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

A mai napon befejezzük Kalamos sziget felfedezését. A nyugati oldalon csorgunk végig, pár óra evezés után elérve a sziget déli csücskét. Itt pihenő, majd irány újra szeretett kis lakatlan szigetünk: Formikula. Innen továbbállva megkezdjük a visszatérést Epokos szigetére, amit keleti oldaláról "támadjuk". Lesz tavernázás, strandolás és szikláról ugrálós kikötés. A szigetnek a keleti oldalán töltjük az éjszakát.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

A mai napon a sziget északi csücskéig kalandozunk, mert a sziget tetején található öblök, lagúnák megérnek egy teljes napos, lazulós, barnulós napot. A mai napon a fürdésé, és a pihenésé lesz a főszerep. Kicsit lazítunk a nagyobb távok után. Éttermezünk és kényelmesen átadjuk magunkat a nagybetűs GÖRÖG nyárnak. Az éjszakát Vathi kis városkája alatt töltjük, közel egy nagyon sokáig nyitva tartó tavernához...

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Utolsó napon kis öblök mentén a sziget dél-nyugati csücske felé haladva hazacsúszunk kedves kis kempingünkbe. Búcsúvacsi és felkészülünk a másnapi hazaútra.

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

A kora reggel elindulunk Budapest felé.

Ellátás: önellátó
Utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:

2 éjszaka kempingben, 5 éjszaka vadkempingben

Felszerelés:

a kajakos felszerelés használata (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák) és a hajószállítás

Túravezetés: 

a Traveller tapasztalt kajakos túravezetői

Helyi adók és illetékek


A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:

egyénileg

Választható extrák:

utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő:

napi étkezések, italok, személyes természetű kiadások

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Lefkada sziget / Desimi falu


Még több kaland

 

Túrázás és bringázás a Lednice-Valtice kultúrtájon

3 nap

49 800 Ft

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft