Szarvasbőgés kajakra, kajakból

Vízitúra a Gemenci erdőben

Gemenc / Belföld
2017. szeptember 16. - 2017. szeptember 17.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU1735

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Régi álmunk, gyermekorrunk Tüskevár-ittas hajnala válik talán valóra ezen a hétvégén. Két nap az őszi gemenci erdőben, az ártérben, egy halásztanyán. Mert ha ősz, akkor szarvasbőgés. A bőgő bikák hormonszagú énekét szeretnénk kajakból meglesni a világhírű gemenci erdőben. Az éjszakai szállásunk a tanya területén lesz saját sátrainkban, a tanyán víz van, "elektrisziti.. no" Sátorról, kemping felszerelésről mindenki maga gondoskodik.
Mindenkinek ajánljuk, aki szereti az őszt, érdekli egy izgalmas, rendhagyó szarvasbőgős éjszaka. Azoknak, akik szeretik a halat, akiket érdekel az ősi halászat!


Utazási stílus:

Túravezető:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 6 ponttal és 10 pacsival akár 2400,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 11 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

Könnyű túra, bárki számára teljesíthető. A túra nem teljesítmény túra. Nem evezünk sokat. Itt a táj, a szarvasbőgés, a halászlé és mi leszünk a főszerep. Kilométergyűjtők kerüljenek!

Szállás típusa:

Halásztanya, saját sátor

Ajánlott életkor: 8+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon! 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tarthatnak velünk. 14 éven aluliak csak 2 személyes kajakban, felnőttel párban szállhatnak vízre.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Utazás egyénileg, találkozás Érsekcsanádon a reggeli órákban. Menetidő Budapestről autóval kb. 2 óra. A találkozó pontos idejét és helyét az út indulása előtt emailben küldjük.

Szombaton vízre szállunk Érsekcsanádon, majd a vízállástól függően felkajakozunk a Grébeci ágba. Itt vízimadarakat, kagylókat, turkáló malacokat leshetünk és ha az ősz kellően karakteres, akkor a bikák már napközben harsogásukkal töltik meg az árteret. A Grébecből, vízállás függvényében tovább kajakozunk a Rezéti ágban, ahol felkeressük, majd megszállunk Molnár Zoltán halászmester halásztanyáján, és az éjszakát itt töltjük. Érkezés a tanyára 16 óra magasságában. Este közösen halászlét fogunk készíteni úgy, ahogyan még nem láthattuk, kóstolhattuk. Az esti csendes főzőcske, kulturált italfogyasztás után a szarvasbőgésé a főszerep. Csendben ülünk a tűz körül és hallgatjuk a szarvasok nászát.

Szállás: halásztanya, sátor
Ellátás: halászlé vacsora
Utazás: egyénileg

Vasárnap az ősi halászmesterségeké a főszerep. Házigazdánk nagy mesélő- beszél nekünk a halászatról, végignézzük a múlt századi halászati módszereket a varsáktól a dobóhálókig! Testközelből az ősi halászatról. Délelőtti rövid evezés után halat sütünk, agyagban, füstölve - főzőtanfolyam másképp. A délutáni órákban Érsekcsanád felé vesszük az irányt. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

Ellátás: halsütés
Utazás: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:

1 éjszaka szállás saját sátorban, kempingben  

Ellátás:

1 ebéd

Felszerelés:

a kajakos felszerelés használata (tengeri kajak, spricdeck, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák) és a hajószállítás

Túravezetés:

a Traveller tapasztalt kajakos túravezetői

A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:

egyénileg

Választható extra:

sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő:

napi étkezések, italok, személyes természetű kiadások

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Érsekcsanád

Gyermek ár:

13.450 Ft


Még több kaland

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft