A Dél-Börzsöny három gráciája

Ismeretterjesztő gyalogtúra egy természetvédelmi szakember vezetésével

Márianosztra / Belföld
2018. május 19.
Időtartam: 1 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU1882

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Tarts a Traveller.hu-val az első túráink egyikén! Gyere, ismerj meg minket és filozófiánkat!

Az egy napos börzsönyi kirándulásunkon a hegység három déli csúcsát célozzuk meg. Ezek a kilátópontok kevésbé ismertek, pedig tetejükről mesés kilátás nyílik a tájra, ráadásul a „három grácia” - a Nagy-Sas-hegy (609 méter), a Só-hegy (585 méter) és a Kopasz-hegy (539 méter) - környéke számos különleges élőhelyet rejt. Ez a hegység természeti csodákban egyik leggazdagabb része. Túravezetőd egy természetvédelmi szakember, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa lesz, aki mindent tud a környék élővilágáról, és szívesen osztja meg ismereteit túratársaival.


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 1 ponttal és 2 pacsival akár 300,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 2 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A túra sportos hozzáállással és kis kitartással bárki számára teljesíthető

Szállás típusa:

Ajánlott életkor: 14+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mailen vagy telefonon.

Csapat mérete: 4 - 25 fő

Kis csapat, hogy a kaland nagyobb legyen

Program

Túravezetőddel 9:30-kor, a márianosztrai kisvasút állomáson találkozol.

A Bezina-völgyi erdei vasút Márianosztra és Nagyirtás közti szakasza 2016. tavaszán készült el. A 7 km-es szakasz menetideje kb. 45 perc, teljes áru menetjegy 700 Ft egy útra – kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség.

A Bezinai vasút kanyargós vonalvezetése megkapó látványt nyújt. Helyenként akár három szintben is láthatjuk a síneket a hegyoldali meredekben! A vasút mellett vizes élőhelyek, lefolyástalan erdei tavacskák színesítik a tájat. 

A kellemes zötykölődést követő kis pihenő után Nagyirtásról sétálunk vissza a Nagy-Sas-hegy (609 méter), a Só-hegy (585 méter) és a Kopasz-hegy (539 méter) érintésével. A csupacsúcs Dél-Börzsöny elég ismeretlen a túrázók körében is, holott erről a három csúcsról lélegzetelállító kilátás nyílik! S ha ez nem volna elég, különleges élőhelyek és fajok kerülnek szemünk elé a szakavatott vezető segítségével. Legszebb virágos növényeink, mint a védett leánykökörcsin vagy a piros kígyószisz mellett számos különleges lepke fordul itt elő, többek közt a koranyári időszakban rajzó Kis Apolló lepke. A „három grácia” környéke egyike a hegység leggazdagabb természeti környezetének! Rövidnek látszó, de mégsem nevetségesen könnyű túra lesz, az élmény viszont garantált. És ettől kezdve - túravezetődnek köszönhetően - másképp látod majd a természetet.

Táv: kb. 9 km

A túra végén visszaérkezel Márianosztrára, ahol búcsút veszel túravezetődtől.


A részvételi díj tartalmazza

Program:

gyalogtúra 

Túravezetés:

a Traveller tapasztalt, természetvédelmi szakember és természetfotós túravezetője, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa

A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:

egyénileg 

Helyszínen fizetendő: 

napi étkezések, italok,
személyes természetű kiadások,
kisvasút menetjegy (700,- Ft)

Infók

Indulás, érkezés:

A túra kiinduló és végpontja: Márianosztra, a kisvasút állomása


Még több kaland

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft