KALAND CSUPA NAGYBETŰVEL

Kajakos expedíció a Komani-tavon

Albánia / Európa
2017. július 8. - 2017. július 15.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1730

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Hát elérkezett ez is. Mertünk nagyot gondolni és megtettük. Mindannyian tudjuk, hogy a vadság, a távolság, rejthet meglepetéseket a világnak ezen a kedves, ismeretlen, látszólag "félelmetes" pontján.

Az idei nyáron is ellátogatunk Albániába, ahol csapatunk csúcsok között csavarog, kajakozik, hegyet mászik, felfedez és végtelenül kedves hegyi emberekkel ismerkedik. Albánia világa még mindig rejt titkokat az utazó számára. Van mit keresnünk ezen a csuda helyen.

Bővebben...


Utazási stílus:

Traveller Klub kedvezmények:

Használd fel a Traveller Pontokat és Pacsikat!
A Klub tagjainak ezen az úton 26 ponttal és 10 pacsival akár 10200,- Ft kedvezmény is elérhető. Ha teljesíted az utat, akár 51 Traveller Pontot kaphatsz.

Gyűjtsd a Traveller pontokat és használd fel őket a Traveller klubban!

Kihívás:

A távolságok mindenki számára leküzdhetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést. A nehézséget a nomád táborozás körülményei jelentik.

Szállás típusa:

2 éjszaka retrókemping - az érkezés napján és a hazaindulás előtt.

5 éjszaka vadkemping - "Hotel Beach", ott ahol ránk esteledik, egy homokos öböl minden komfortjával

Ajánlott életkor: 8+

Ha nem tartozol ebbe a korosztályba, keresd irodánkat e-mail-en vagy telefonon! 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tarthatnak velünk. 14 éven aluliak csak 2 személyes kajakban, felnőttel párban szállhatnak vízre.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport, hogy a kaland nagyobb legyen.

Program

Utazás egyénileg találkozó Koman falujába a késő délutáni órákban. A menetidő Budapestről autóval kb. 14 óra. A találkozó pontos idejét és helyét az indulás előtt e-mail-ben küldjük.

A kempingben pihenjük ki az utazás fáradalmait ami sajátos étteremként is működik. Ráhangolódunk a másnap induló kalandra, valamint meglepődünk azon, hogy mi minden rejtőzhet egy híd alatt. A helyi boltban fel lehet  tölteni az elemózsiás készleteinket, sörök, vizek, egyebek...

Szállás: Koman, kemping
Ellátás: önellátó
Utazás: egyénileg

Reggeli után nekivágunk a tópartnak. Kipakolás után az autókat visszavisszük az őrzött kempingbe, majd vízre szállunk. A tó az Albán - Alpok legszebb vize. Az első 2 napban a tó déli részét fogjuk végig lapátolni. Természetesen az összes kis ágba be fog kajakozni a csapat, melyek végén apró kristálytiszta folyású, hegyi patakokat, vízeséseket találunk. Az éjszakát az egyik ilyen torkolatnál töltjük. Utunk során fürdőzünk, szikláról ugrálunk, fényképezünk és ámulunk az égbe törő hatalmas hegyek között. Ehhez a sátorhelyhez természetesen Winnetou-komfort tartozik. Ezen a kicsit nagyobb kavicsos sátorhelyen egy-két perc kavicsrakosgatás is szükséges az ideális sátorhelyhez. Ha érzékenyebb derekú vagy akkor dupla polifoamot hozz.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

A mai napon egy nagyon apró falu felé vesszük az irányt, ahol egy kis tóparti réten fogunk aludni. Útközben megvitatjuk, hogy van-e alapja annak, hogy a fecskék esetleg az albánoktól lesték el a lakóhelyválasztás alapjait. Ezen a helyen tanyasi táplálékokat szerezhetünk be az út további napjaira.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Először a Drimm mentén haladunk, majd beevezünk a ma már békésen vad Jurassic Parkba, ahol két éjszakát töltünk.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Egész napos alpesi jellegű bakancsos túra, kúszás-mászás egy varázslatos ősi pásztorösvényen egy földön túli tanyához, hatalmas függőleges sziklák között, garantáltan nagy szintkülönbséggel, magas pulzussal és pazar panorámával. Az ösvény kiindulópontját csak kajakkal lehet megközelíteni. Mivel itt a kajak nem egy hétköznapi módja a közlekedésnek, utunk varázslatos lesz, turista hordáktól mentes, esetenként a helyiek csodálkozását kiváltva. Este visszaevezünk egy tanyához, ahol helyi italok kíséretében, igazi albán birkasültes vacsorával várnak vendéglátóink, ami a szemünk előtt készül el.

Szállás: vadkemping
Ellátás: vacsora

Visszaevezünk Winnetou-völgybe. A tó körüli hegyeken sok apró tanya van elszórva, ahol a helyiek barátságosak, kedvesek és rendkívül vendégszeretőek. A vízen való csavargás mellett bepillanthatunk a helyiek életébe. Természetesen feltérképezünk, felkutatunk minden apró ösvényt, mellékágat, vízesést.

Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Kései kelés, reggelizés, pataknézés, sólyomszámlálás, bambulás, szüttyögés után visszaevezünk a kikötőig. Felpakolás után leautózunk a gát alatt, a folyó partján lévő kempingbe, ahol az éjszakát töltjük és felkészülünk a hazaútra.

Tartalmas és izgalmas kaland lesz, garantáljuk!

Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Kalandzárás és reggeli után nekivágunk a hazaútnak. 

Ellátás: önellátó
Utazás egyénileg

A részvételi díj tartalmazza

Szállás:

2 éjszaka retrókempingben, első és utolsó éjjel,
5 éjszaka vadkempingben, magánterületen

Ellátás:

1 bárányvacsora tradicionális albán esttel

Felszerelés:

a kajakos felszerelés használata (tengeri kajak, spricdeck, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák) és a hajószállítás

Túravezetés:

A Traveller tapasztalt kajakos túravezetői

Helyi adók és illetékek


A részvételi díj nem tartalmazza

Utazás:

egyénileg

Választható extrák:

utasbiztosítás, sztornó biztosítás

Helyszínen fizetendő:

napi étkezések, italok, személyes természetű kiadások, parkolás a szálláson (4 Euró/autó/éj)

Infók

Indulás, érkezés: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Koman / Albánia


Még több kaland

 

Kalandozások bizarr formájú sziklatornyok között

4 nap

69 800 Ft

 

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

3 nap

54 900 Ft