Wachau, az osztrák Dunakanyar

Gyalog és két keréken a Duna völgyében

Ausztria, Alsó-Ausztria, Krems/Spitz / Európa
2018. október 5. - 2018. október 7.
Időtartam: 3 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
54 900 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU1885

Útleírás Hasznos infó

Wachau
A wachaui kultúrtáj a Duna ausztriai szakaszának Melk és Krems közötti, mintegy 30 kilométeres, világörökségi védelem alatt álló szakasza. Nemcsak a Dunát és partjait, hanem a környező hegyeket és szőlőültetvényeket is magában foglalja. A táj változatos és látványos, a festői települések kolostorai, barokktemplomai és lakóházaiWachau középkori arculatát őrzik. A kanyargó folyó fölé magasodó hegyeken számos impozáns vár emlékeztet a harcosabb időkre. Ezek közül a leghíresebb, Wachau ékköve, a Dürnsteini vár.
Már az ősidőkben is lakott volt, egyik településén találták meg az egyik leghíresebb, őskorból fennmaradt emberábrázolását, világ legrégebbi szobrát, a híres willendorfi vénuszt.Ez a vidék szolgál az 1200 körül született felnémet hőseposz, a Nibelung-ének helyszínéül is.

Az indulás előtt 10 nappal küldünk neked egy dokumentum csomagot:

BELÉPŐ: találkozó pontos helye és ideje, túravezető neve és elérhetősége, megrendelt szolgáltatásaid és a becsatlakozási információkat találod benne

program leírás: a részletes útleírás pdf formátumban

Jelentkezés és fizetés:
Az túrára a weboldalunkon keresztül elektronikus úton tudsz jelentkezni. Miután a jelentkezésedet visszaigazoltuk, a program előlegét az utazási szerződés szerint köteles vagy megfizetni, ellenkező esetben kénytelenek vagyunk törölni a foglalásod. Az út árának teljes összegét az utazási szerződés szerinti határidőig kell kifizetned, ami jelen esetben az indulást megelőző 30. nap.

Lemondási és átjelentkezési feltételek:
Az induláshoz számított 60 napnál korábbi lemondás vagy átjelentkezés esetén az iroda a szervezési költségekre levon 10 000 Ft költségátalányt.

60-35 nap között: az utazás árának 10%-a
34-23 nap között: az utazás árának 40%-a
22-12 nap között: az utazás árának 70%-a
11 napon belül: az utazás árának 100%-a kerül levonásra.

Amennyiben a túrát átruháznád másra, ennek megoldásáért keresd az irodát.

Az utazás kiinduló- és végpontja: Krems/Spitz, Alsó-Ausztria tartomány. A találkozó pontos helyét és idejét az indulás előtt pár héttel kiküldött dokumentum csomagban és BELÉPŐ-benrészletezzük.

Amennyiben bármilyen komplikáció merülne föl az érkezéseddel kapcsolatban, mielőbb értesítsd a túravezetődet, vagy hívd az irodánk ügyeleti számát.

A ki- és hazautazás, valamint - ha a program során szükséges - az út közbeni autózás egyénileg történik. (teljes táv kb. 800 km)
Ha nincs autód, jelezd felénk és kínálunk neked megoldást.
Ha autóval utazol, és a kocsiban lévő szabad helyekre szívesen fogadsz be utastársakat, vagy nincs autód, de szívesen utaznál együtt egy autós túratárssal, jelezd ezt is nekünk, és mi összehozzuk az érdekelteket.

Az online jelentkezés folyamán lehetőséged van utas- és sztornó biztosítást kérni. Amennyiben az online jelentkezéskor elfelejtettél valamit rendelni, kérjük írj irodánknak.

A programban feltüntetett ellátás-étkezésen felüli további étkezések és italok, programon felüli egyéb belépők, személyes természetű kiadások.
Aggstein vár belépő (fakultatív, 7,- EUR)

A részvétel feltétele az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő utasbiztosítás megkötése. Az online jelentkezés folyamán lehetőséged van biztosítást igényelni irodánkon keresztül. Amennyiben más biztosítóval szerződsz, győződj meg a biztosítás fedezetéről. A túravezetőnk az első találkozáskor ellenőrzi a biztosítás érvényességét.

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vízum nélkül utazhatnak Ausztriába.

Szállásunk mindhárom éjszaka ugyanott,Budapesttől 320km-re, Wachauközpontjában, egy családi szálloda vagy panzió 2-3 ágyas, kényelmes, fürdőszobás szobáiban lesz.

Az utazás díja 3 reggelit tartalmaz.

Tavaszi, változékony időjárásra számíts, Lehet meleg, verőfényes napsütés, de lehet hűvös és erős szél is. Ezért ruházat tekintetében meleg, réteges, vízhatlan és szélálló öltözékre lesz szükségünk. Sapka, sál, kesztyű, napszemüveg és fejlámpa legyen nálad. A túrákhoz olyan kiméretű hátizsákot (15-25 literes) válassz, amibe a napközben szükséges ruha és élelem befér.

Személyes íratok, dokumentumok, BELÉPŐ
Készpénz, bankkártya
Elsősegélycsomag, gyógyszerek
Fejlámpa
Túraöltözet (meleg, réteges, szél- és vízálló)
Sapka, sál, kesztyű
Esőkabát
Napszemüveg, napkrém
Kis hátizsák (amibe befér minden, amire napközben szükség lehet)
Kulacs
saját kerékpár (nem baj, ha nem, tudsz bérelni az út során)

Amit érdemes magaddal hozni:napkrém, láz-és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Túravezetőink kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Kérünk speciális kondícióidról, gyógyszerigényedről és allergiádról (amennyiben vannak) értesítsd a túravezetődet. A speciális gyógyszereidet érdemes még itthon beszerezni az utazás előtt.

Az utazáson való részvétel alapfeltétele a jó egészségi állapot. Komoly szív és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők. Ha személyes állapotod igényli, konzultálj az orvosoddal.

A túrán bárki részt vehet, aki sportos erőnléttel és kitartással rendelkezik.

Hiszünk benne, hogy az egyedül utazók könnyen találnak társaságot a csapatunkban. Egy-egy ilyen kaland remek alkalom lehet ismerkedésre, új barátságok kialakítására.

Mindenki máshogy szeret utazni, másra költi a pénzét. Gondold át a saját utazási szokásaidat az étkezés, italok, ajándékok tekintetében.

Ausztriába EURO-t használnak, annak érdekében, hogy a túra alatt nem lesz lehetőséged váltani, ezért indulás előtt tedd ezt meg. A szálláson lehet kártyával is fizetni.

Kábítószer:Semmiféle kábítószerfogyasztás nem tolerálható az útjainkon. A kábítószer birtoklása és csempészése súlyos bűncselekmény.

Alkohol:Az alkohol fogyasztása elfogadott, a részegség viszont nem. Fogyassz jó minőségű italokat mértékkel. Amennyiben a szabályokat megsérted, a túravezetőnek joga van kizárni az utazás folytatásából.

ÉTKEZÉS

Az utazás díja 3 reggelit és 3 vacsorát tartalmaz, az ezen felüli étkezéseket mindenki egyénileg intézi.

A túrákrakészülj magadnak ellátmánnyal: szendvics, csokik, energia gél, energia szeletek, innivaló (tea, izotóniás ital stb.), a lényeg, hogy mindenképpen gondoskodj energia utánpótlással a nap közbeni programokhoz.

Utazásunk során változékony időjárásra kell számítani. A napos időben kellemes hőérzet felhős, szeles időben hirtelen és jelentősen csökken, akár esőre és hűvös szélre is fel kell készülni.

Hegyen, havas környezetben fokozottan kell óvnunk a szabad bőrfelületeket és a szemünket az erős napsütéstől. Használjunk magas faktorú napkrémet és UV-szűrős gleccser- vagy síszemüveget.

Roaming: Ausztriában a magyar mobilszolgáltatók mindegyikének van roaming partnere. A túrán előfordulhat, hogy olyan helyen járunk, ahol nincs térerő, de ettől eltekintve a telefonálás és az adatátvitel nem ütközik semmilyen nehézségbe.

Wifi:a szállásunkon van internet hozzáférési lehetőség

Időzóna: GMT+1:00, Magyarországhoz képest nincs időeltolódás

Az elektromos csatlakozók az európai szabványnak megfelelőek. A szálláson van lehetőség az elektromos eszközök akkumulátorainak feltöltésére.

A túra során törekszünk a leírás szerinti program pontos követésére, mégis fenntartjuk a lehetőségét a program részbeni változtatásának. Az út során előfordulhatnak előre nem tervezett helyzetek, amik átalakíthatják a tervezett programot. A stílus, ami különlegessé teszi az utat, a meglátogatott országok és tájak, az időjárás és egyéb környezeti tényezők, illetve a csoport jellege befolyásolhatják a programok menetét. Ezen okokból kifolyólag az irodánk az utasainak biztonságát szem előtt tartva felcserélhet, helyettesíthet és végső esetben kihagyhat programokat, cserélhet szállásokat és közlekedési eszközöket. Az útleírás általános információkat fogalmaz meg, de nem tudjuk garantálni a benne szereplő látnivalók, események és élővilág mindenáron történő megtapasztalását, illetve a benne foglalt időkeretek pontos betartását.

Az utazás során gyakran letérünk a klasszikus turistacsapásokról, meglátogatunk a civilizációtól távolabb eső területeket, ezért a program természeténél fogva tartalmazhat előre nem látható változásokat. Az időjárás változékonysága, előre nem várható események vagy biztonsági szempontok miatt előfordulhat, hogy egy-egy program nem teljesíthető. Ilyen esetekben a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat, vagy helyettesíteni azokat másokkal. Ezen döntések a túravezető hatáskörébe tartoznak és kötelező érvényűek az utazáson résztvevőkre.

Minden utazásunkon a csapatot kíséri egy magyar nyelvű túravezető. Elsődleges célja, hogy a felmerülő problémákból a lehető legkevesebbet észlelj, és a lehető legtöbb élmény érjen az utazásunk alatt. Fontos és hasznos információkkal szolgál a meglátogatott helyekről, ajánlatokat tesz egyéb programokra és látnivalókra, kipróbált éttermekre és vásárlási lehetőségekre hívja fel a figyelmed. A túravezetőink nem klasszikus értelemben vett idegenvezetők, de széleskörű tudással rendelkeznek az utazás alatt érintett országokról, tájegységekről, történelmi, kulturális, vallási és szociális háttérről. Alkalomszerűen igénybe vesszük helyi vezetők segítségét, ahol a speciális tudásuk elengedhetetlen a hely mélyebb megismeréséhez.

A túrán a túravezetőnek joga van változtatni a programon, napok beosztásán. Előfordulhat, hogy időjárási viszonyokra való tekintettel a napok programja megcserélődik, illetve elhalasztódik egy későbbi időpontra. Mindig, minden esetben a biztonságot tekintjük elsődleges szempontnak. A túravezető utasításait minden esetben követni kell, amennyiben ez nem történik meg, a túravezetőnek joga van a résztvevők bármelyikét kizárni az utazásból.

Természetesen minden értékelés és kritika fontos a számunkra. Leghasznosabb, ha ezt írásban kapjuk, ezért kérünk töltsd ki online kérdőívünket az utazás végeztével.

Az aktuálisan felmerülő problémákat jelezheted a túravezetőnek illetve az irodánknak az ügyeleti telefonszámon.

Magyar Nagykövetség, Bécs
Cím: Bankgasse 4-6 1010 Wien
Előhívó: 00-43-1
Telefon: 537-80-300 (munkaidőben)
Ügyelet: (00-43-699) 120-290-48 (mobiltelefon diplomáciai ügyekben, munkaidőn kívül)
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dr. Perényi János