Stílusok

Gyalogtúra

Gyalogolni jó – mondta Móricz Zsigmond és mi teljesen egyetértünk vele. A természet szépségei élvezhetetlenek, ha nagy sebességgel száguldunk el mellettük vagy egy autó üvegablakán át szemléljük őket. Egy távoli táj valódi arcához, igazi, a tömegturizmustól még érintetlen értékeihez, különleges, eldugott helyeihez sokszor csak gyalog juthatunk el.

A Traveller-gyalogtúrák sokfélék – éppen azért, hogy a gyakorlott és sokat látott gyaloglók mellett a kalandba frissen belevágók is találjanak maguknak programokat.
Az egy napos túráktól a hosszabb expedícióikig számos utazást és gyalog-kalandot találsz az oldalon. Ami mindegyikben közös, hogy szakértelemmel és odafigyeléssel állítottuk össze a túrákat. A célunk az, hogy testileg és lelkileg feltöltődve térhess haza a kalandok után.


Tengeri kajak

A vizek birodalma varázslatos vadvidék – a Földünk felszínének túlnyomó részét borító folyékony anyag a szárazföldhöz szokott szemlélő számára ismeretlen, különleges világot rejt. Kajakkal evezünk be a galériaerdők lombja alá, a tavak háborítatlan felszínére, a mediterrán tengerek öbleibe és a trópusi dzsungelek lagúnáiba – felfedezőként csodálkozunk rá erre a különleges világra.

Talán meglep, hogy ennyire sokféle helyre megyünk majd, de ez azért lehet, mert a tengeri kajak sokkal inkább utazási forma, semmint szó szerinti leírása annak, ami történik majd velünk. Ez ugyanis a “vizek mountain bike-ja”, a legnagyobb szabadságot és legizgalmasabb kalandokat kínáló evezős eszköz, amit nem feltétlenül tengeren használunk.

Folyókon, tavakon is szédületes élményekben lesz részünk, ha belevágunk egy ilyen kalandba.


Futás

Mindened a futás? Az összes méter régi ismerősöd a Szigeten? Úgy érzed megakadtál a fejlődésben? Elmerészkednél új terepekre, de nincs kivel? A nyaralásokon is a futócipőddel álmodsz? Nincs időd megszervezni életed futótúráját? Klasszikus ösvényeken kocognál végig, menedékháztól menedékházig?

A futó túráinkat neked találtuk ki. Tapasztalt terepfutók és edzők kísérnek végig a kedvenc ösvényeiken, itthon és külföldön. Segítenek a napi távok teljesítésében, figyelve a helyes technikára, melegítésre és nyújtásra. Egy jól összeállított terepfutó túra átlendít a holtponton, élményekkel tölt fel, és távlatokat nyit meg álmaid ösvényei felé. Mindezt természetesen aktív pihenéssel, és egy csipetnyi kulturális kikapcsolódással vegyítve.


Test és lélek

Ha fontos számodra a nyugalom és az elmélyült szemlélődés, ha a világ legemelkedettebb tájain végeznéd kedvenc jóga gyakorlataidat, akkor tarts velünk testet és lelket ápoló utazásainkon! Nem csak a jógamatrac és a meditáció vár – megkeressük Neked azokat a programokat, amelyeken keresztül személyiséged is fejlődik.

Választhatsz meditációs túrát Burmában – ha távoli helyeken szeretnél elmélyedni és tapasztalni, vagy önismereti gyalogtúrát a Balatonfelvidéken. Ezeken az utazásokon a napi gyakorlatok és spirituális helyek vannak a középpontban, de fontos nekünk, hogy közben életre szóló élményekkel gazdagodj.

Többféle lehetőséged van arra is, hogy szakértő odafigyelés mellett csatlakozz akár egy meditációs tanfolyamhoz – ami rákészülés lehet egy hosszabb útra.


Kölyökkaland

A gyerekvállalás nem a kalandok végét, hanem egy új kaland kezdetét jelenti! Az apróságokkal már egészen korán meg lehet szerettetni a természetjárást. Ezek a tapasztalatok nyitottabbá, bátrabbá, magabiztosabbá is teszik őket.

Természetesen a programok és a környezet is kifejezetten gyerekbarát – a távokat és a helyszínt mind a kis kalandorok kedve szerint, az ő igényeiket figyelembe véve állítottuk össze. Az egész családot várjuk, hogy közösen élhessétek meg az élményeket.

Hiszünk benne, hogy az egyik legnagyobb ajándék amit a gyerekeinknek adhatunk, hogy megmutatjuk nekik a világot, a természetet, az élőlényeket, és ezeken a csodákon és élményeken keresztül ők is megtanulják szeretni, tisztelni a környezetet, mások kultúráját és persze önmagukat is.


Világjáró

Hátizsákkal vonaton, hajón vagy buszon, gyalogszerrel vagy tuktukkal, robogóval vagy szamárháton – a világutazás lehetőségei kimeríthetetlenek. A valódi szabadságot nyújtó, életre szóló élményeket garantáló, kötetlen utazási stílus mind közül a legvidámabb. Mindenkinek megfordult már a fejében, hogy felkap egy hátizsákot és csavarog egyet a világ egy távoli, egzotikus pontján – hogy a saját élete főszereplőjeként, különös helyeken nézelődjön, tapasztaljon, kössön új barátságokat.

Az a nagyszerű ezekben az utakban, hogy a legváltozatosabb formákban utazhatunk, időzhetünk, ismerkedhetünk kultúrákkal, városokkal, történetekkel, egymással, önmagunkkal. Gyere velünk, engedd át magad a kaland varázsának! Nézz a világra friss, nyitott szemmel! A hátizsákos világjáró útjaink lazábbak, szabadabbak, de itt is tapasztalt világutazók gondoskodnak biztonságodról és garantálják élményeidet.


Városi kalandok

Az épített környezet is tartogat meglepetéseket – ha van merszünk letérni a tömegturizmus által kitaposott ösvényről. Az évszázados utcák és terek számtalan legendát mesélnek – ha értő szemmel közelítünk a romokhoz, épületekhez. A városi kalandok során bepillantunk a helyiek mindennapjaiba, megismerkedünk a szokásaikkal, részesei leszünk életük legfontosabb pillanatinak – aztán ezekkel az élményekkel hazatérve kicsit másképp nézünk majd a saját környezetünkre és életünkre.

Egy város felfedezése azt a különleges élményt kínálja, hogy a helyiekkel együtt, az ő történeteiken keresztül ismerhessünk meg egy kultúrát, “veszhessünk” el a múltjába, és képzelhessük el a jövőjét – úgy, hogy mindeközben a ízeken és az ételeken keresztül fizikailag is megtapasztalhassuk, milyen “helyinek” lenni.


Adrenalin

Azt mondják, hogy a végén nem arra fogsz emlékezni, hány nap volt az életedben, hanem arra, mennyi élet volt a napjaidban. Eljutni önmagad határain túlra, tenni valami félelmeteset – mind olyan élmény, amire örökké emlékezni fogsz.
Legyen az vadvízi evezés, siklóernyőzés, búvárkodás vagy barlangászat – extrém kalandok széles választékával várunk, hogy megtaláld a sajátodat.

A műfajukat szenvedélyesen szerető, abban magas színvonalon működő vezetőink elindítanak azon az ösvényen, aminek a végén magad is elkötelezett adrenalinfüggővé válsz. Vigyázz, mert ha belekóstolsz a kaland ízébe, nem lesz többé visszaút!
A körültekintően megszervezett programokon a legbiztonságosabb körülmények között próbálhatod ki életed legveszélyesebbnek tűnő vágyait – földön, vízen vagy éppen a levegőben.


Traveller Pro

Egy csapat erejét mindig a leggyengébb láncszem határozza meg. Tanuld meg kezelni a nehéz helyzeteket, kihívásokat, sajátítsd el az outdoor sportok magas fokát. Egy utazás megélése, élvezete rajtunk múlik, minél felkészültebbek és elfogadóbbak vagyunk, annál élvezetesebb. Az outdoor sportokra ugyanúgy igaz, mint minden utazásra, hogy egy bizonyos erőfeszítésen túl exponenciálisan nő az élvezeti faktor.

Minél jobban tudod, annál jobban bírod, annál messzebb jutsz, annál többet látsz, tapasztalsz és annál inkább élvezed. A flow élmény tulajdonságai itt mind fellehetőek.

A TRAVELLER PRO-t azért hoztuk létre, hogy segítsen felkészülni az utazásra, illetve hogy a tanulást és az utazást ötvözve még élvezetesebb legyen az új ismeretek elsajátítása.


Vadvilág

A nagy állatvándorlások döbbenetes látványa, a madárvonulás évente ismétlődő csodája, a ritka és veszélyeztetett fajok különleges értékei – ezeket az egyedi élményeket kínálja ez a különleges utazási stílus. Szakértő vezetők évtizedes tereptapasztalattal, szigorúan védett, titkos élőhelyek ismeretével, az élővilág és a természetes környezet legkisebb megzavarása nélkül visznek közel ezekhez a csodás élőlényekhez – közelebb, mint azt valaha gondoltad volna.

Ezeken a túrákon minden az állatokról szól: akár magyarországi hiúz- vagy bagolylesen vagyunk, akár egy ritka cápafajt csodálunk Dél-Afrikában, a legfontosabb, hogy – nem megzavarva ezeket a különleges élőlényeket – megfigyelőivé és így egy kis időre részeseivé válhassunk egy olyan világnak, ahova csak nagyon ritkán juthatunk el. Ezek a megismételhetetlen élmények a legjobb értelemben függővé teszik az embert a természettől.


Fotós túra

Bármerre jársz, képekben gondolkodsz? Látod a keretet a mamutfenyő és a hóbagoly körül? Fontos számodra az élmények megörökítése – úgy, ahogy csak Te látod és Te tudod? A Traveller túráin profi fotósok segítségével teheted ezt meg a Tisza-tó partján vagy éppen Indonéziában. Találj rá a saját túra/emlék/élmény fotós stílusodra!

Tanácsokat kapsz majd, időt és teret, hogy kipróbálhass minél több látószöget. Nem hétköznapi témák, szokatlan beállítások, izgalmas helyek – ezekben lesz részed, és persze a túravezető tanácsai segítenek majd abban, hogy a legjobb fényviszonyok között a legszuperebb fotókat készíthesd el.
A túrákra nem csak tapasztalt fotósokat várunk profi felszereléssel, akkor is csatlakozz bátran, ha most vágnál bele a képrögzítésbe.