KALANDOK SZABÁLYOSAN

Annak érdekében, hogy a túra Neked és a csapat többi tagjának is valódi pozitív élmény és emlék legyen, van néhány – mindannyiunkat segítő és támogató – egyszerű szabály. Ezek figyelembevételével és betartásával, ígérjük, az előkészület, az út és a programok is önfeledtek, biztonságosak és a legjobb értelemben izgalmasak lesznek.

Összeállítottuk Neked a legfontosabb ’to-do-list’-eket. Arra kérünk, hogy ezeket olvasd el – egyrészt, mert segítenek a felkészülésben, pakolásban, másrészt, mert olyan fontos tudnivalók és kérések ezek, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy egymás tiszteletben tartásával, biztonságosan élhessük meg a választott kaland kínálta élményeket.


A túrák előtt

 • Köss biztosítást! 

Minden esetben fontos, hogy külföldi túrák alatt legyen érvényes biztosításod. Enélkül komoly anyagi következményei lehetnek egy nem várt balesetnek vagy lopásnak, amik a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhatnak egy utazáson. Az általunk kínált biztosítások pedig kifejezetten rátok és a TRAVELLER utakra vannak szabva.

 • Készülj a túrára! 

Egy utazás akkor lesz igazi kaland, ha lelkileg és fizikailag is felkészülsz rá. Ez részben azt jelenti, hogy pontosan átgondolod, mire lesz ott szükséged, ha kell, kérdezel, egyeztetsz, edzel, megismered az útitársakat és felkészülsz az új környezethez, élményekhez, csapathoz való alkalmazkodásra.

 • Pakolj tudatosan! 

Egy okosan összeállított csomag kalandbarát és életmentő. Minden túra esetében segítünk neked, hogy tisztában legyél azzal, mire van szükséged. A javasolt felszereléslistát az adott túra HASZNOS INFÓK fülén találod 'MIT HOZZAK MAGAMMAL?' címszó alatt. Ha mégis elbizonytalanodnál, kérdezz tőlünk bátran, gyere el az utazás előtti találkozóra annak érdekében, hogy csak az, de az biztosan nálad legyen, amire majd szükséged lesz.

 • Ellenőrizd az úti okmányaidat! 

Kellemetlen, dühítő és drága lehet, ha az utolsó pillanatban derül ki, hogy hiányzik valami. A jó hírünk az, hogy ez nagyon könnyen megelőzhető: az utazás előtt mindig ellenőrizd, hogy minden szükséges papírt beszereztél-e és azok megfelelő ideig érvényesek-e.

 • Ne felejtsd el az oltásokat! 

Vannak olyan úti célok és útvonalak, ahova szükséges oltásokat beadatni. Erről minden túránál pontos információt találsz a HASZNOS INFÓK fülön az 'OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK' címszónál.

 • Legyél fitt!

Általános jó erőnléttel teljesíthetők a túráink, ráadásul ez nem csak az utazáson, de a mindennapokban is szolgál Téged. 

Te felelsz a saját egészségi állapotodért! – Tanácsokat tudunk adni, például ajánlhatjuk, hogy egy komolyabb  kihívást jelentő hosszabb túra előtt vegyél részt egy rövidebb  utazásunkon is, de a döntés és a felkészülés lehetősége a te kezedben  van, ahogy annak a felelőssége is, hogy az úton – betartva a szabályokat  – vigyázz magadra.

Vedd figyelembe a kizáró okokat! – A Te érdekedben is hozott fontos szabály: általánosan kizáró okok a  szív és érrendszeri, idegrendszeri, mentális betegségek, fertőző és  mozgásszervi betegségek.

Egészségügyi állapotodról mindenképpen tájékoztasd az irodát! – A túra legfontosabb célja, hogy olyan szuper élményben legyen részed,  amire mindig jó szívvel emlékszel majd vissza. Ehhez pedig az is kell,  hogy az út biztonságos legyen a számodra. Mivel a TRAVELLER kalandok fizikai igénybevétellel járnak, így akkor tudunk erről  gondoskodni, ha őszintén megosztod velünk az esetleges betegségeddel,  egészségi állapotoddal kapcsolatos információkat.

Mozogj biztosan és biztonságosan!  – A hegyi túrán jó mozgáskoordináció, a kajak- és búvártúrán  vízbiztonság, a bringatúrán a magabiztos kerékpározás elengedhetetlen a részvételhez.


A túrákon

 • Mindig maradj a csoporttal! 

Elsősorban a saját biztonságod érdekében, másodsorban azért, hogy ne egymás keresésével menjenek el azok az értékes percek, amiket inkább egy hely felfedezésével töltenénk.

 • Kövesd a túravezető útmutatásait! 

Hosszú évek tapasztalata beszél belőlünk olyankor, amikor megkérünk Téged az út során valamire, és ezt mindig okkal, és a Te érdekedben tesszük.

 • Fogadd el, ha változás, változtatás történik! 

Túráinkon, alapesetben, a kiírt programunkat követjük, de  mindent felülíró szempont a csapat biztonsága. Ennek érdekében – ha a  körülmények ezt indokolják – a programot megváltoztathatjuk.  Arra kérünk, hogy ezt fogadd megértéssel és bízz bennünk, túravezetőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megváltoztatott program ellenére is élvezhesd az utazást.

Indokolt esetben a programok elmaradhatnak. Erről a lehető legrövidebb időn belül értesítünk, és ilyen esetekben  mindig igyekszünk az elmaradt túra helyett hasonló minőségű programot ajánlani Neked.

Ne feledd: kalandtúrán veszel részt, tehát  bármi előfordulhat, de sok éves tapasztalatunk alapján ezeknek az  utazásoknak éppen ez a varázsa is. A mi tanácsunk az, hogy merd magad beleengedni a váratlanba is!

Vis maior,  vagy közismertebb nevén egy nem várt természeti csapás, hirtelen romló  politikai helyzet, leküzdhetetlen zord időjárási körülmény esetén a  túraszervezőt nem terheli felelősség – éppen azért, mert sajnos sem  felkészülni nem tudunk rá, sem kivédeni nem tudjuk, még a leggondosabb  előkészületek ellenére sem.

 • Legyen megfelelő felszerelésed! 

Ha nyom a cipő, beázik a sátor vagy nincs meleg pulóvered, akkor könnyen túlélő túrának élheted meg az amúgy – megfelelő felszereléssel - nagyszerű kalandot.

 • Légy toleráns!

A túratársaiddal – mert csapatban utazunk, ami azt jelenti, hogy egyrészt tisztelnünk  kell egymás igényeit, másrészt alkalmazkodunk kell egymáshoz. Egy ilyen  utazáson előfordul, hogy valaki hangosabb, csendesebb, lassabb vagy  éppen gyorsabb, mint mi. Fontos, hogy ezekben a helyzetekben ne  potenciális konfliktusforrást, sokkal inkább lehetőséget lássunk arra,  hogy megismerjük, támogassuk egymást – hogy minél több nagyszerű élményt  oszthassunk meg azokon a különleges napokon, amiket együtt élünk meg az  utazás során.

A helyiekkel – hiszen vendégek vagyunk azokon a helyeken, ahova (át)utazóként  érkezünk. Arra kérünk, tiszteld a helyi szokásokat, legyél kedves és  nyitott, és fogadd meg a helyet általában régóta ismerő túravezető  kéréseit és tanácsait – ezek a helyi embereken túl a te érdekeidet is szolgálják.


A túravezető

 • A túravezetőnk legfontosabb feladata az utazás során az aktív programok lebonyolítása, ők gondoskodnak arról, hogy minden rendben, a tervezettek szerint valósuljon meg. Természetesen váratlan helyzetek, kérdések megoldásában is a partnereid lesznek.
 • A TRAVELLER vállaltan nem klasszikus utakat, sokkal inkább kalandtúrákat szervez, ezért ne várj a túravezetőktől klasszikus idegenvezetést. Sokkal inkább tűzrakás, hegymászás, evezés utáni kellemes fáradtság közben megosztott élményeket és emlékeket kapsz majd, olyan történeteket, amiket senki más nem tudna elmesélni Neked.
 • Aranyszabály az utakon, hogy a túravezető olyan, mint egy hajó kapitánya – a döntési joga és így a döntései is megkérdőjelezhetetlenek! Ő határoz minden programról vagy éppen azok változásairól – ezek pedig mindenkire, vita nélkül érvényesek. Minden esetben olyan döntések születnek, amik a csapat, így a csapat részeként a Te érdekeidet tartják szem előtt.
 • A szabályzat súlyos megszegése kizárással jár – arról, hogy ez mikor, miért és hogyan lép életbe, mindig az adott utazás túravezetője dönt.


Fontos, hogy tudd!

Saját döntésből, saját felelősségedre veszel részt a túrán. Az utat érintő problémáidról haladéktalanul értesítsd a túravezetőt, vagy az irodát.

Fotó és videó: 

 • Tudjuk, hogy fontos az emlékek megörökítése, megőrzése, de itt is van néhány szabály, amit fontos betartani. Az egyik ilyen, hogy a felvételek készítésével ne zavard a helyi közösségeket és mindenképp kérj engedélyt tőlük mielőtt kattintasz vagy rányomsz a felvétel gombra.
 • A másik szabályunk pedig Téged érint: a jelentkezéseddel elfogadod, hogy az utazáson rólad készült kép- és hanganyagot a TRAVELLER felhasználhatja reklám és marketing célokra, annak érdekében, hogy minél több embernek csinálhassunk kedvet az igazi kalandokhoz!