FONTOS TUDNIVALÓK


Útválasztás

Ismerjük az érzést, amikor még ki sem pakoltál a hátizsákból, máris a következő utazást tervezed. Az irodában ülve a térképet nézegeted, a következő kaland lehetőségei futnak végig a szemed előtt. Segítünk! A traveller.hu oldalt böngészve olyan programokat találsz, amik tapasztalt utazók, trénerek és szakemberek együttes munkájának gyümölcsei.

Ha megtaláltad a következő kalandodat, pár percet szánj még a döntésre, olvasd el az utazás teljes leírását. Ne csak a pár soros ajánlót, hanem a teljes programot és a HASZNOS INFÓKAT is. A túrák nehézsége, a szállás színvonala, a csoport mérete, az időpont, az utazás hossza mind-mind fontos tényező, ezek alapján tudod eldönteni, hogy ez az utazás tényleg Neked való-e. A 'Bevállalod?' menüpont alatt is sok segítséget találsz a végső döntéshezHa nem vagy biztos magadban, keresd az irodát a jelentkezés előtt. Amint utazásaink között rábukkansz a következő kalandodra, csupán annyi a dolgod, hogy megnyomod a JELENTKEZEM gombot. Ezután pár gyors lépésben navigálunk végig a jelentkezési procedúrán.


Jelentkezés

A jelentkezés elsődleges felülete a traveller.hu oldal, ahol a kiválasztott utazás lapján található JELENTKEZEM gomb megnyomásával indítható el a jelentkezési folyamat. Természetesen a jelentkezés akár személyesen is történhet irodánkban.

Akár a traveller.hu oldalon, akár személyesen jelentkezel egy utazásra, az ügyintézés minden fázisában részletes információt kapsz a következő lépésekről. Bármilyen kérdéssel bizalommal fordulhatsz a TRAVELLER kalandszervezőihez.

Az utakra a traveller.hu oldalon regisztrált felhasználók jelentkezhetnek! Ha még nem regisztráltál nálunk, a jelentkezés közben is megteheted ezt, átirányítunk az erre szolgáló regisztrációs felületre. A jelentkezésed akkor lesz érvényes foglalás, amikor az utazás előlege vagy teljes ára beérkezett irodánkhoz és erről megkapod a visszaigazolást is.

Minden utazásunk kiscsoportos, gyorsan betelnek ezért fontos, hogy mielőbb jelentkezz, ha kedvet kapsz valamelyikhez.

Amennyiben a kiválasztott programra már elfogytak a szabad helyeink, jelentkezhetsz várólistára is, hogy elsőként értesülhess az esetlegesen felszabaduló helyekről. Ha nem megfelelő az időpont vagy más programot szeretnél, írj nekünk a Kalandok rád szabva gomb alatt: ajánlunk neked hasonló programot, vagy megszervezzük külön a Ti csapatotoknak, de azt is kérheted, hogy értesítsünk ennek a programnak a következő időpontjáról. 


Mi történik az online foglalás elküldése után?

A foglalás megérkezése után a rendszerünk ellenőrzi az adatokat és generálja az utazási szerződést. Ezek alapján visszaigazolást küldünk, ami tartalmazza:

 • az út pontos árát, 
 • az indulási időpontot, 
 • és minden az utazással kapcsolatos fontos tudnivalót. 

Amennyiben foglalásod sikeres, be kell fizetned a részvételi díj előlegét. Az előleg az indulástól számított 30 napon túl a teljes összeg 40%-a , az indulástól számított 30 napon belül a teljes részvételi díj. A visszaigazoláson a fizetési határidőkről és fizetendő részletekről pontos kimutatást találsz.


Fizetési lehetőségek

A jelentkezési folyamat során lehetőséged van különböző fizetési módok közül választani:

 • Bankkártyás fizetés közvetlenül a weboldalunkon
  a CIB Bank biztonságos felületén keresztül – a leggyorsabb fizetési mód, figyelj a kártyalimitre.
 • Banki átutalás
  Kedvezményezett neve: Traveller.hu Zrt.
  Kedvezményezett számlaszáma: HUF 10700024-69550780-51100005 - CIB Bank Zrt.
  Közlemény: neved és az utazás szerződés száma
 • Banki befizetés  
  Kedvezményezett neve: Traveller.hu Zrt.
  Kedvezményezett számlaszáma: HUF 10700024-69550780-51100005 - CIB Bank Zrt.
  Közlemény: neved és az utazás szerződés száma
 • Készpénzben személyesen
  Az irodánkban, időpont egyeztetéssel:
  1045, Budapest, Madridi u. 4.
  kapucsengő: 9


Tudnivalók a bankkártyával történő fizetés esetén:

A Traveller.hu Zrt. a CIB Bank biztonságos, SSL protokollt használó kártya elfogadó rendszerének segítségével biztosítja a bankkártya elfogadás lehetőségét.

Bankkártyás fizetéskor átirányítunk a CIB Bank fizetőoldalára és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, nem a traveller.hu weboldalán. A Traveller.hu Zrt. a kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Bankkártyával vagy hitelkártyával történő fizetéshez a következő kártyaadatokra lesz szükséged:

 • Kártyaszám (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám)
 • Lejárati dátum (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám)
 • Érvényesítési kód (a kártya hátlapján az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye: CVV2, vagy CVC2 - amennyiben a kártyádon nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt hagyd üresen) 

Bankkártyával vagy hitelkártyával történő fizetéskor az alábbi kártya típusokkal fizethetsz:

 • Visa (dombornyomott)
 • MasterCard (dombornyomott)
 • VISA Electron és MasterCard Electronic (nem dombornyomott)

Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Electron kártyádat kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, természetesen fizethetsz kártyájával internetes áruházunkban. 

 • Maestro (nem dombornyomott)

Az CIB Bank internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás feltétele, hogy a kártyát kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e-commerce tranzakciókra történő felhasználhatóságát. Kérjük, konzultálj a bankoddal!


A foglalás véglegesítése

A részvételi díj előleg megérkezése után véglegesítjük a foglalást. A foglalás véglegesítéséről, a részvételi díj megérkezéséről, valamint - ha nem a teljes részvételi díjat fizetted meg - a hátralék mértékéről és a hátralék fizetési határidejéről értesítést küldünk.

A teljes részvételi díj befizetését követően, az indulást megelőzően 10 nappal juttatjuk el hozzád az utazáshoz szükséges dokumentumokat. Ez a csomag többek között tartalmazza a BELÉPŐ-t, amiben minden fontos információ szerepel (túravezető neve, elérhetősége, találkozók ideje, helye, visszautazás ideje, menetrend  stb.). Ezt mindenképpen nyomtasd ki, és hozd magaddal a találkozóra!

A jelentkezéssel egyidőben a TRAVELLER Klub regisztrált felhasználójává is válsz, ennek részleteit a TRAVELLER Klub menüpont alatt találod.


Kiutazás

Budapest, London, Pécs vagy Karcag? Mindegy honnan jössz, könnyen tudsz csatlakozni az utazáshoz. A kiutazás – az út jellegétől függően – történhet egyénileg vagy közösen. Az adott út leírásában találsz erről pontos információt.

Kisbuszos, buszos utazás: ezek az utazások Budapestről indulnak, de van lehetőség csatlakozni útközben és a célállomáson is. Közlekedési eszközünk lehet kis-, vagy közepes méretű busz vagy 9 személyes mikrobusz. Ilyen jellegű útjaink közeli, európai desztinációkra vezetnek.

Egyéni kiutazás: vannak olyan útjaink, ahol a találkozó a program indulásának helyszínén van és az utazás egyénileg történik. Ilyen esetekben irodánk mindig segítséget nyújt az útvonal megtervezésében. Ezek az utak általában belföldi vagy közeli európai helyszíneken zajlanak.

Repülővel egyénileg: távoli útjaink nagy részénél a program a célországban kezdődik. A kiutazás egyénileg történik, de van lehetőség a túravezetőhöz vagy az utastársakhoz csatlakozni, ha nem szeretnél egyedül repülni. Az egyéni kiutazás ezeknél az utaknál azért jobb, mert így – aki szeretne – rá tud tenni pár napot előtte-utána, ha úgy van kedve vagy mert kedvezőbb árú jegyet talál arra az időpontra. 

Fontos, hogy csak akkor vedd meg a repülőjegyet, ha megkaptad a TRAVELLER e-mail-ben küldött visszaigazolását, hogy biztosan elindul az adott program. Hosszabb útjaink előtt minden alkalommal szervezünk utastalálkozókat, ahol megismerheted utastársaidat és a túravezetődet. Repülőjegyet van lehetőség nálunk is vásárolni, ezt a szándékodat foglaláskor jelezd irodánknak és mi repülőjegy-ajánlatot küldünk Neked.

Repülővel közösen: néhány utunknál fontos a közös kirepülés. Ilyenek például a távoli tengeri kajakos utazások, amikor az összerakható kajakokat poggyászként adjuk fel. Ezeken az utakon az iroda közös repülőjegyet vásárol a csapatnak.


Úti okmányok

Napszemüveg, pénz, útlevél! A legfontosabbak már megvannak. De mire is kell figyelned az úti okmányoddal kapcsolatban? Minden útnál megtalálod a HASZNOS INFOK fülön az 'ÚTI OKMÁNYOK, VÍZUM' címszó alatt az adott útra érvényes pontos tudnivalókat, de itt van néhány általános szabály, amire mindenképpen figyelj:

 • az EU területén belül elég az új típusú személyi igazolvány, vízumra nincs szükség
 • az EU területén kívül útlevéllel utazz
 • ahova vízum kell, ott általában két üres oldalpárnak kell lennie, sok helyen pedig kikötés hogy minimum fél évig – a hazautazás időpontjához képest – érvényesnek kell lennie az útlevélnek

A vízum szintén nagyon fontos úti okmány. A úti céltól függően ezt előre kell igényelni vagy egyszerű belépési engedélyként a célország repterén megvásárolni. A vízum beszerzéséről bővebben olvashatsz a fent említett HASZNOS INFOK fül, 'ÚTI OKMÁNYOK, VÍZUM' címszó alatt.

 

Az utazási szerződés módosítása

Ha bármilyen módosítás vagy komoly változás történik az úttal kapcsolatban (itt elsősorban a progamot komolyan befolyásoló tényezőkről van szó: helyszínek, időpontok, programok, részvételi díjak),  akkor minden esetben gondoskodunk arról, hogy lehetőségeink szerint mielőbb értesítsünk erről Téged. Ilyenkor természetesen csak veled egyetértésben módosítjuk a szerződést. 

Ha az új körülmények, például egy a korábbinál magasabb ár vagy útvonalváltozás számodra már nem elfogadható, akkor lehetőséged van elállni a korábban közöttünk létrejött szerződéstől. Ilyen esetekben arra kérünk, Te is mielőbb értesíts minket a döntésedről, hogy a csapat többi tagja számára is megnyugtatóan tudjuk folytatni a szervezést - az új körülmények között is. 

Előfordulhat az is, hogy apróságok miatt van szükség a szerződésmódosításra, például ha a neved pontosításra szorul, ilyen esetekben az ehhez kapcsolódó költségek Téged terhelnek - de igyekszünk a teljes folyamat ideje alatt segíteni Téged abban, hogy a legpontosabb információk birtokában és a leggördülékenyebb ügyintézés mellett készülhess az útra.

Lemondások, elmaradt, elhalasztott utak

Ha valamilyen okból úgy döntesz, hogy mégsem szeretnél utazni, akkor ezt természetesen megteheted, de erről írásban kell értesítened minket és az elállás, vagyis az utazás lemondásának napja az lesz, amikor a TRAVELLER megkapja az erről szóló leveledet vagy írásos nyilatkozatodat. Ez azért fontos, mert ha az indulást megelőző 60. nap előtt már megszületik a döntésed, akkor bruttó 5 000 Forintot (illetve ha az utazás értéke nem haladja meg az 50 000 Forintot, akkor a részvételi díj 10 %-át) kell befizetned, ami a mi előkészítéssel kapcsolatos költségeinket fedezi. 

Ha a lemondásod 60 napon belül történik, akkor pedig így kell számolnod:
60-35. nap közötti elállás esetén a teljes részvételi díj 10 %-a,
34-23. nap közötti elállás esetén a teljes részvételi díj 40 %-a,
22-12. nap közötti elállás esetén a teljes részvételi díj 70 %-a,
11 napon belüli elállás, vagy meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100 %-a.

Abban az esetben is meg kell fizetned az 5 000 Forintos "bánatpénzt", ha a lemondással együtt befizetsz egy másik utunkra. Hasonló a helyzet akkor is, ha a lemondás a szükséges papírok hiánya vagy egészségügyi okok miatt következik be.

Olyan helyzet is előállhat, amikor mi, az utazás szervezője kényszerülünk arra, hogy egy utat lemondjunk. Ilyen például, ha nincs elég jelentkező egy útra. Minket is kötnek határidők, erre ugyanis az utazás megkezdése előtt 20 nappal van lehetőségünk - hozzátok hasonlóan írásban. Ilyen esetekben kínálhatunk az eredeti kalandod értékével megegyező vagy akár drágább utat is, de ha ezt nem szeretnéd elfogadni, akkor a teljes összeg visszajár neked. Ezekben az esetekben kártérítést nem tudunk számodra fizetni.

Ritkán, de előfordulhat úgynevezett vis maior eset is, amikor egy rajtunk teljesen kívülálló és általunk nem befolyásolható dolog miatt (pl. természeti katasztrófa, politikai helyzet, járvány vagy egyéb események) kell lemondanunk az utat. Ilyen esetekben, 90 napon belül, lehetőséged van arra, hogy másik programra jelentkezz, ahol beszámítjuk a korábban befizetett részvételi díjad összegét. Ilyenkor nem tudjuk visszafizetni neked a befizetett összeget, de számos izgalmas kalandot kínálunk majd, amiből biztosan tudsz választani kedvedre valót.

Cégünkről

A traveller.hu oldalán keresztül vásárolt utazások ügyintézését a Traveller.hu Zrt. által üzemeltetett TRAVELLER utazási iroda végzi. Az iroda adatait és elérhetőségeit weboldalunk láblécében található Impresszum alatt találod. 


Adatkezelés

Az utazásra jelentkezéskor kizárólag azokat az információkat kérjük el, amelyek feltétlenül szükségesek a lebonyolításához. A személyes adatok kezeléséről az Adatvédelmi Nyilatkozatunkban olvashatsz részletesen.


Apróbetűs

A TRAVELLER oldalán megjelenített utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével generált utazási szerződés csak az előleg megfizetése után lép érvénybe.

A visszaigazolás után történő előleg fizetése minden esetben foglalásnak minősül, a visszaigazolásban megjelöltek és az utazásszervező utazási feltételei szerint. Az utazási szerződés felmondására az utazásszervezőnek az adott útra vonatkozó utazási feltételei az irányadók. 

Legnagyobb gondosság és igen gyors ügyintézés esetén is előfordulhat, hogy a visszaigazolás és a fizetés közti időszak alatt a megrendelt utazásra elfogynak a szabad helyek. Ebben az esetben a TRAVELLER haladéktalanul értesíti az utast a helyek beteltéről és a fizetéssel létrejött szerződés megszűnik. A szerződés ilyen módon történő megszűnésből adódó károkért a Traveller.hu Zrt. kizárja a felelősségét. A szerződésnek a visszaigazolás és fizetés közti időszakban történő megszűnése esetén segítünk újabb utat találni, vagy kezelési költség felszámolása nélkül visszafizetjük az összeget. 

Az internetes foglalási lap alkalmas az utazási díj minden elemének tényleges számításba vételére, azonban lehetnek - arányaiban igen kismértékű - eltérések a foglalási lapon megkapott és a visszaigazoláson szereplő ár között, mindkét irányban. Amennyiben ez az eset fordul elő mindig a visszaigazoláson szereplő érték az érvényes.