Csapatunk

Beliczay Koppány

Koppány 14 éves kora óta repül és már fiatalon a magyar siklóernyős közösség élvonalába került, többek között olyan címek elnyerésével, mint az Év Siklóernyős Sportolója vagy a Céltávrapülés Magyar Rekordja. Hobbija hamar hivatássá vált, 17 éve szervez tanfolyamokat, és oktatja biztonsággal a jövő siklóernyős pilótáit. Az oktatás mellett szintén hosszú évek óta vezet siklóernyős utazásokat, kezdő és haladó pilóták számára egyaránt. Célja, hogy a leginkább minimalista repülősportot maximális biztonsággal űzzék tanítványai és útitársai.


Berecz Zsolt

Zsolt az elmúlt öt évben több időt töltött a Himalájában, mint Magyarországon. Bátran állíthatjuk, hogy India a második otthona, aminek szinte minden szegletét úgy ismeri, mit a tenyerét. A kalandok mellett a tanulás vágya vitte a jóga őshazájába, ahol volt alkalma elmélyedni a test és lélek anatómiájában, és betekinteni az ősi ismeretek mélyebb rétegeibe. Itthon jógát és tai chit tanít és gyakorló masszázsterapeuta, utazásai közben pedig felfedezni és tanulni vágyó jógikat kalauzol. Mindemellett lelkes gitáros, zsonglőr, motoros és rocker.


Borbély Bence - WanderWell

Bence a WanderWell.hu alapítója és fő szerkesztője. Tapasztalt túravezető, akivel leggyakrabban a Kaukázus hegyoldalain futhatsz össze. Emellett vezet csoportokat Délkelet-Ázsiába, Észak-Afrikába és nem ritkán a környező országokba, például Szlovákiába, Szlovéniába és Ausztriába is. Legújabb kedvencei pedig a Balkán, ahol a Kaukázushoz hasonló érintetlen hegyek várják a túrázókat, ráadásul Magyarországról autós távolságra, valamint Közép-Ázsia sztyeppéje, ahol egy terepjáróval átszáguldani a végtelen fűtengeren szerinte maga a megtestesült szabadság.
Közgazdászból lett túravezető, aki az irodából csöppent a hegyek, vulkánok, dzsungelek és óceánok végtelen kalandot rejtő világába, most pedig küldetésének tekinti, hogy másokat is motiváljon a szokásostól eltérő utazásokra. Blogját a https://wanderwell.hu/ címen találod.


Debreczeni Edit

Debreczeni Edit

Edit természetvédelmi szakember, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa. Ő álmodja meg a természetvédelmi területeket.  Egyik legfőbb érdeklődési területe a denevérek kutatása és védelme – munkájához kapcsolódóan vagy azon túl, mostanság igyekszik egyre többet foglalkozni barlangkutatással is. Szerencsés, mert családja révén a természetben átélhető sportokba beleszületett: kicsi kora óta mindenféle módon és közegben túrázik, vitorlázik, hegyeket mászik, barlangászik - de leginkább a kajakjával szeret csavarogni. A Traveller csapatában jelenleg az iroda környezetvédelmi programján dolgozik, de hamarosan túrákon is találkozhattok vele.


Dobos Andrea Beáta

Andrea vipasszana meditációs és relaxációs tanár, ThetaHealing konzulens és oktató. Szimbólum és transzlégzés módszerrel is dolgozik egyéni és csoport terápiákon. Andi 1992 óta jár Ázsiába. Élt tibeti kolostorban, majd Burmában tanult meditációt Buddha eredeti tanításai alapján Sayadaw U Pandita kolostorában. Burmában töltött időszaka azóta is a legfelejthetetlenebb élmény számára. 2000 óta tanít vipasszana meditációt. Andrea célja az emberekben előmozdítani a tudatosodást, hogy képessé váljanak felszabadítani magukat a korlátozó hitrendszerek és koncepciók alól.Dóczy Balázs

Balázs mindig is erősen vonzódott a vízhez. Mivel szenvedélye az utazás, az elmúlt 15 évben búvároktatóként dolgozott a világ különböző pontjain Hondurastól Cipruson és Argentínán keresztül Indonéziáig. A búvárkodás kapcsán egyre jobban érdekelte a hajózás is, ezért először tengeri motoroshajókon gyakorolt, majd idővel rátalált a harmadik nagy szerelmemre, a vitorlázásra. Az angliai Royal Yachting Association által kiadott hivatásos tengeri kapitányi minősítéssel rendelkezik (Yachtmaster Offshore), amit Gibraltárban és Angliában szerzett meg. Dolgozott Mallorcán és Horvátországban charter-kapitányként és részt vett több földközi-tengeri és atlanti-óceáni hajószállításon. Thaiföld vizeit búvárként és vitorlással is bejárta.


Endrényi Gábor

Endrényi Gábor

Gábor a Traveller.hu egyik megálmodója és megalkotója. Nem vezet túrákat, de vezeti a csapatot, és lélekben az összes területen ott van. A háttér munkák atyja. Ő teremtett lehetőséget az utazni vágyó kalandoroknak arra, hogy olyan területekre is eljussanak, ahova hagyományos utazási irodával nem lehet. Csapata bejárta a világot, ismeri a legizgalmasabb, legeldugottabb érdekességeit is a Földnek. Amellett, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb utazásokat szervez, különös figyelmet fordít arra is, hogy mindez úgy történjen, hogy óvjuk a Földet.


Hunor - WandeWell

Hunor a túrázás és a természet szeretetét gyermekkora helyszínéről, Székelyföldről hozza magával. Van egy mondás, miszerint arrafelé a jó, hargitai levegőn érlelődött ember oly sokoldalú, hogy nemcsak mindenhez ért, hanem mindenhez is. Ez Hunorra annyiban biztosan érvényes, hogy már csaknem mindennel is foglalkozott élete során. Budapesti református lelkészi szolgálatból indulva lett a Japánban állomásozó amerikai haderő technikusa. Amint munka után letette a csavarhúzót, legfőképpen a tengerben volt fellelhető búvárkodás, szabadtüdős merülés vagy szigonypuskás halászat közben, de még az is előfordult, hogy lelkészként japánul vezetett esküvői ceremóniát. 

A Japánban töltött öt és fél év után párjával együtt hátizsákosan vágtak neki a csendes-óceáni szigetvilágnak. Hónapokat töltöttek a Hawaii szigeteken, aztán több mint fél évet Tahitin, ahol míg párja a törzsi táncokat gyakorolta, Hunornak egy hagyományőrző zenekarban sikerült a dobok iránti szenvedélyének hódolnia. Aztán következett még vitorláshajó stoppolás a Déli-Csendes-óceánon, hajó restaurálás Új-Zélandon, önkéntes munka egy aboriginál közösségben Ausztrália legeldugottabb sivatagában és még sok minden más Délkelet Ázsiában.


Jakab Adrienn

Bikram Jóga (Bikram Certified Teacher), Yin Jóga, HOT Pilates, gyermek- és családi jóga, kismama, baba-mama és hatha jóga oktató - amaSole Jógastúdió szakmai vezetője

Adri hosszú utat járt be, mire eljutott odáig, hogy olyan „munkát” végezhet, amit nagyon szeret. Főiskolán külkereskedelmet, majd az egyetemen közgazdaságtant tanult. Ezt követően évekig sikeresen dolgozott az üzleti világban, de mindig is érezte, hogy nem ott van a helye. Így pár évvel ezelőtt úgy döntött, hogy teljesen maga mögött hagyja mindezt és az energiáit olyan tevékenységben hasznosítja, amivel segítheti az embereket.

Már fiatal kora óta foglalkoztatja az emberi lélek. Azt vallja, hogy a lélek képes megbetegíteni a testet, de a test képes meggyógyítani a lelket. Ezt találta meg a jógában, ahol mindenki a saját tempójában fejlődik, úgy testileg, mind lelkileg. Így 2007-ben részt vett a Bikram jóga oktatóképzésen, és azóta is meg nem szűnő lelkesedéssel tanítja.


Kerényi Gábor "Doki"

Doki izgalmas utat járt be, mire a Traveller csapatába került. Sokáig az informatika területén tevékenykedett, de szabad idejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a hegymászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban. Észre sem vette, hogy közel 15 év alatt annyi túrát szervezett népes baráti társaságának, hogy hobby túraszervezőből és vezetőből profivá avanzsált. Aki vele utazik, könnyen függővé válik kedvességétől, nyugodt kisugárzásától, megbízható személyétől.


Klein Dávid

Dávid gyerekkora óta a túrázás megszállottja, a Bükk és a Kárpátok után hamar a magas hegyek és mélyebb barlangok felé fordult. Terepi tudását földrajz és néprajz tanulmányaival egészítette ki, így túráin egyszerre kerülnek fókuszba a természeti és kulturális érdekességek – igy könnyebben érthetjük meg az adott terület sajátos hangulatát. Otthonosan mozog a sarkvidéki tundrán és a Szaharában egyaránt. Dávid egy hétpróbás utazó, 10 éve vezet túrákat olyan helyekre, amiket még nem formált át az ipari turizmus.


Kleyer Viktória

Viki az angol szak elvégzése után nyakába vette a világot: búvároktatóként dolgozott Egyiptomban, Thaiföldön, Dél-Afrikában, beutazta Délkelet-Ázsiát és élt Indiában. Tíz éve Balit választotta lakhelyéül, ahol búvártúrák szervezésével és a tengeri élővilág védelmével foglalkozik. A kajakos múltját nem hagyta maga mögött, ma is tengeri kajakozik. Bringával és gyalogosan is túrázik, jógát oktat, természetesen rengeteget merül és tehetséges vízalatti fotós. A cápák rajongója, de imádja az apró, nehezen megtalálható tengeri élőlényeket is. Indonézia szinte minden szegletét bejárta, és szívesen mutatja meg a legjobb helyeket.


Magyarkúti Gergely

Gergő a tengeri kajakos túráink oszlopos túravezetője, szinte minden kajakos túrán ott a helye. Szabad idejében fotózik, szerelmese az őserdőknek, a keleti zenéknek.Mátrai Vanda

Vanda önismereti tréner, coach, és az utazás örök szerelmese. Végig gyalogolta az El Camino-t Spanyolországban, és a magyar Szent Jakab zarándokutat - mindkettő meghatározó élmény volt, amely az önismeret és a természetben való létezés egymást erősítő hatását szilárdította meg benne. 2010 őszén megjelent Álomkatalógus című önfejlesztő regényével, valamint önismereti tréningjeivel abban segít másokat, hogy felszámolhassák gátjaikat és képesek legyenek saját életüket kiteljesíteni. Útjain a természet, illetve izgalmas városi kalandok és az önismeret ötvözetével találkozhattok.


Mező Hedvig

Hédi otthonosan mozog a természetben, szinte minden idejét terepen tölti. Gyerekkorától kezdve a szabadban űzhető sportok szerelmese: túrázás, lovaglás és atlétika mellett versenyszerűen kajakozott, és a mai napig lovagol. Az igazán neki való mozgásformát azonban felnőttként találta meg: a terepfutás, a gyalogtúrázás és a futás kombinációja, ami az egyik legdinamikusabban fejlődő sport. Hédi soha nem utazik futócipő nélkül, ma már maratoni távokat fut terepen. A Bükköt ismeri, mint a tenyerét, Albánia pedig a kedvenc úti célja, ahol számtalanszor megfordult már. Hivatása is a természethez köti, biológus-ökológusként jórészt terepi munkát végez.


Nagy Gergely

Gergő 15 évesen kezdett fotózni, és hamar ráébredt, hogy leginkább a természetfotózás érdekli. Az első megerősítés a Naturart – Az év ifjú természetfotósa díj volt számára, ezután az életét a fényképezésnek szentelte. A fotózás távoli tájakra elvezette, többek között stoppal jutott el Kínáig, Indiáig, és ugyanígy utazta körbe Ausztráliát – rengeteg, turisták által nem látogatott helyre jutott el. Filozófiája, hogy mindig a helyiek közé vegyülve próbálja megérteni a mélyebb oldalát az ottani kultúrának. Tudását szívesen osztja meg másokkal, a fotózás alapjaitól a természetfotózás mesterfokáig.


Nagy Zsófia Ágota

Zsófi ThetaHealing konzulens, relaxációs tréner, művészetterápiás eszközökkel és szimbólumterápiával is dolgozik. 10 éve találkozott a vipasszana meditációval, ami meghatározta a világképét. Mindemellett Zsófi nem csak bent, hanem kint is imád utazni. Élt Ausztráliában, járt a spanyolországi El Camino zarándokúton, indiai útja óta pedig másoknak is segít az önfejlesztésben. A Traveller csapatában az utazásra felkészítő tréningek egyik lelkes vezetője. 


Németh Ákos

Ákos született kalandor, akinek az alpesi túrázás és a vadvízi kajakozás nyitotta ki a világot. Mindig olyan munkát választott, ami lehetővé tette az utazást. Élete kalandjába 2011-ben vágott bele, amikor egy Honda Africa Twin nyergében elindult kelet felé. 4 éves útja során a Föld lenyűgöző tájait járta be, a természet különböző arcait, népeit, élővilágát megismerve rengeteg csodát, gyönyörű és kemény helyzetet tapasztalt meg. Járt motorral sivatagokban, dzsungelekben, tengerszint alatt és 5400 méter felett egyaránt. Gyalogosan, siklóernyővel vagy hegyi bringával épp olyan otthonosan mozog a Himalájában, mint a Budai hegyekben. A világ megismerése számára belső út is: „Többet láttam, mint amire emlékszem, és többre emlékszem, mint amit láttam.”


Ölveczky Viktor

Viktort gyerekkora óta vonzza a víz alatti világ felfedezése. Az első merülése alkalmával rögtön rabul ejtette a búvárkodás szépsége. Több mint tíz éve merül rendszeresen, és mára már a hobbiból teljes idős elfoglaltság lett. Évek óta tanfolyamokat tart, valamint búvár túrákat vezet. Merülésvezetőként és oktatóként több szezont Horvátországban dolgozott. Nemrég egy régi álma vált valóra egy búvárbázis létrehozásával Zanzibár szigetén. Találkozhattok vele itthon, Európában és Afrikában is búvároktatóként.


Polacsek Zsolt

Polacsek Zsolt

Zsolt hivatásos barlangi túravezető, barlangkutató. A földalatti világ iránt érzett szenvedélye hosszú évtizedek alatt sem csillapodott. Ma is ugyanannyi örömöt okoz számára egy bejáratan barlangszakasz feltárása, mint kamaszkorában. Az időtlenség a barlangok természetére vezethető vissza: a hajnal nélküli éjszaka világa, a párában úszó, beláthatatlan mélységű aknák szívdobogtató látványa, a földalatti vízfolyások moraja, a denevérek repülésének halk suhogása. Ezek a hétköznapi életébe is beivódnak, életre szóló elhivatottságává alakítva a barlangászatot.


Sasvári Zoltán

Zoltán már gyermekkora óta az utazás megszállottja, olvasni is a világatlaszból tanult meg. Európa szinte összes országában járt már, otthonosan mozog a nagyvárosokban, de legjobban a természetben érzi magát, szerelmese a hegyeknek, legyenek kicsik, nagyok, magasak, sziklásak, erdősek, kopárak. Kedvenc játszótere az Alpok vonulata, de szívesen vezet túrákat középhegységekbe is, például Közép-Európa lenyűgöző homokkővidékeire. A távoli úticélok közül legszívesebben Japánba és Délkelet-Ázsiába utazik. Szerény életcélja, minél több embernek megmutatni bolygónk lenyűgöző természeti csodáit. Személyzeti tanácsadó múltjának is köszönhetően könnyen megtalálja a hangot bárkivel. Magyarország egyik vezető aktív utazási portálja, a kirandulastippek.hu alapítója és főszerkesztője.


Schneidhoffer Gábor

Gábor számára a sportok mindig kiemelkedően fontosak voltak. Testnevelő tanárként végzett a Testnevelési Egyetemen. A kiteszörfözésbe 13 évvel ezelőtt csöppent bele, amikor még nagyon kiforratlan volt ez a sportág. Ekkor még a biztonsági rendszerek is kezdetlegesek voltak, így néhány fájdalmas emléke is van a tanulási folyamatról, de ezek nem tántorították el a tanulástól. Ennek köszönhetően vált belőle profi kiteszörfös, és évek óta kedvenc sportjának oktatásával foglalkozik. Egy évtizede már, hogy oktatja a kiteszörfözni vágyókat, lelkesedése azonban semmit nem változott. Rengeteg tapasztalata, valamint a technikai felszerelés fejlődése alapján bizonyosan állítja, hogy bárki számára elsajátítható ez a sport. Szicílián tökéletesek a körülmények a kiteozáshoz, de más tennivaló is akad bőven. Itt tölti ideje nagy részét, a szörfözés mellett szeret kirándulni, sziklátmászni, jókat enni-inni. Mindenkit szívesen lát, s aki ellátogat hozzájuk, nem csak a kiteozást ismerheti meg, hanem egy életstílust is. Csak utána nehéz lesz visszamenni az irodába, mi szóltunk!


Selmeczi Kovács Ádám

Ádám természetvédelmi szakember, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa. Több mint két évtizede foglalkozik a Dunakanyar élőhelyeinek és fajainak megóvásával. Fő érdeklődési területe a terepmadarászat, kiemelten foglalkozik a fehérhátú fakopáncs, a kis légykapó és az uráli bagoly védelmével. Terepi munkái elsősorban a Duna telelő és átvonuló madárfajaihoz kötődnek. Túráin kiemelt szerepet kap az ismeretterjesztés, a környezetvédelem és a fotózás.


Somogyi-Rohonczy Zsófia

Zsófi ideje nagy részében gyerekgalériában tevékenykedik, valamint izgalmas és ismeretterjesztő programokat szervez gyerekeknek. Művészettörténetet, múzeumpedagógiát és kommunikációt tanult, élt Lisszabonban és Velencében. Utazásai során a környezet felfedezését és hangulatát kis utcákban a helyiekkel beszélgetve szereti belélegezni, beszívni a város történelmét és jelenét. A gyerekekkel való munka közben jött rá igazán, hogy sosem a gyerekprogram az igazán jó program, hanem amikor az egész család, azaz szülő és gyerek együtt fedezheti fel a környezetét.


Spankó Tímea

Timi tizenéves kora óta foglalkozik gyerekekkel. Kézműves foglalkozásokat, játszóházakat vezetett, játszott színtársulatban, szereti a kortárs táncot és az előadó művészeteket. Rövid ideig élt és dolgozott Indiában, ami fordulópontot hozott az életébe. Az elmúlt időben a sport és az outdoor tevékenységek, valamint a túravezetés vették át a fő szerepet. Imád emberekkel és főleg gyerekekkel foglalkozni. Timi a családok kedvence, ugyanolyan otthonosan mozog a játékok világában, mint az esti bográcsozásnál.Szántó Nelli

Nelli élete már egész fiatalon a sport körül forgott. 12 évig versenyzett triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd a Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő képzésein szerzett diplomát. Azóta személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedik. Rengeteg örömöt lel hivatásában, és büszke rá, hogy a környezetében már nagyon sok emberrel megszerettette a mozgást. Célja, hogy segítségével minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felemelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.


Tátrai Vanda

Vanda Metamorphoes meseterapeuta. Pécsett született és 20 éve Noszvajon él a családjával. Itt vezet mesés és alkotó szakköröket, workshopokat, valamint a Meseút programot. Ami pedig a legfontosabb: sok-sok mesét őriz és mesél gyerekeknek-felnőtteknek.


Tuboly Ádám

Ádám a Traveller.hu másik megálmodozója. Kajakos túravezető, a tengeri kajak népszerűsítésének élharcosa. 2001 óta vezet túrákat világszerte: Pápuától kezdve, Thaiföldön át az Ipolyig. Szereti a gitárt, kedveli az erős szeleket, nagy barátja a hullámoknak. Tengeri kajakos túráink állandó túravezetője.