BEVÁLLALOD?

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává válsz, arra kérünk Téged, figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, így nem érhet kellemetlen meglepetés a túráinkon, jól érzed majd magad velünk és azokkal az emberekkel, akik minket választanak a kalandra.

A túrák során túravezetőink segítenek Neked abban, hogy gondtalanul élvezd és átéld a saját kalandod. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, Rád is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, igénnyel, habitussal és tapasztalattal érkezik hozzánk egy-egy útra.

A komfortzónáról

A túrázás, trekking, kajakozás, kerékpározás – de akár egy városnézés is – szabadban végzett aktivitások, melyek során gyakran vagyunk kitéve pl. az időjárásnak. Az időjárás pedig nagy úr – bizonyos értelemben – ő a főnök, meghatározza, mit tehetünk és mit nem. Mi pedig alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és ez idő alatt megtanultuk azt is, hogy mit, hogyan kell és lehet tenni jó vagy rossz idő esetén.

Az utazásaink során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula vagy éppen viharos szél és tudnod kell azt is, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Bár a velünk utazók mindannyian más-más fizikummal vagy tapasztalattal érkeznek az útra, ne aggódj, felkészült túravezetőink segítenek majd a legnagyobb nehézségek megoldásában is – de Neked is ismerned kell a saját határaidat. Legfőképpen azért, mert a szabadban töltött aktivitásoknál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, és így természetesen a Te hangulatodat is.

A gyaloglás, túrázás, kajakozás, kerékpározás – még ha nem is teszünk meg hatalmas távokat – fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére és izomlázad is lehet másnap, de ezek mind részei a kalandnak.

Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová  még nem vezet autópálya, ahová az eljutás akár 24 óra is lehet, ami  hosszú és fárasztó – de ezek a helyek, a mi kis titok helyeink, megérik a  hosszú buszozást, kocsikázást, vonatozást.


Nagyon fontos, hogy Te ismered önmagadat a legjobban! 

Te tudod, mi az, ami neked belefér, mi az, ami már sok, hol van az a pont, ahol a legjobban tudod érezni magad. 

A komfortzónád határai nincsenek kőbe vésve. Kicsit tágítani rajta megértőbb, érdeklődőbb és lazább emberré tesz, a legemlékezetesebb kalandok mind a komfortzónád határain túl kezdődnek.

Mielőtt velünk tartasz, érdemes az alábbi kérdéseket végig gondolnod:

• Voltál már több napos gyalogtúrán?

• Eláztál már? Ismerős a 'nedves, vizes ruha' érzése?

• Hogyan éled meg azt a helyzetet, amikor hűvös van? Fel tudsz rá készülni?

• Van megfelelő felszerelésed? Ruhád? Esőkabátod? Kényelmes bakancsod?

• Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?

• Főztél már szabadban, outdoor környezetben?

• Aludtál már több emberrel egy szobában?

• A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak, évszaknak megfelelő?

• Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?

• Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?

• Repültél már hosszabbat, mondjuk 8-10 órát?

• Tudsz aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

Némely felvetés megmosolyogtatja az  embert, de hidd el, fontosak ezek saját kis komfortunk megtalálásához,  megőrzéséhez. Természetesen nincsenek rossz válaszok, de önmagadat ismerve könnyebben választhatsz a túráinkból.

Amikor eldöntöd, hogy minket választasz társnak egy nagyszerű közös kaland megéléséhez, akkor azzal is tisztában kell lenned, hogy ezeken a túrákon és programokon más emberekkel is találkozol majd, másokkal is osztozol a különleges élményeken és persze a nehézségeken is.

Ez többnyire nagyon jó dolog, mert biztosan nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni. Ugyanakkor azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Lehet, hogy amikor te már pihenni szeretnél, akkor mások éppen énekelni kezdenek, vagy megisznak egy-két pohár bort és hangosak, vidámak lesznek. Ha Te inkább aludnál esténként, akkor állítsd fel a többiektől távolabb a sátrad – mert ez a rugalmasság is hozzá tartozik az utazásainkhoz. Cserébe természetesen a mulatozó csapattársak is tekintettel lesznek a pihenésre vágyókra. 

Minden utasnak szem előtt kell tartania, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni, tiszteletben tartva egymás érdekeit, ahogy a dalban is: „a jókedvem senkit ne bántson”.


Váratlan dolgok, távoli vidékek

A távoli tájakra vezető útjainkon számtalan helyzetben találkozunk a miénktől sok mindenben eltérő kultúrákkal, szokásokkal és helyi emberekkel – olyanokkal, akik kedvesen mások.

Vannak olyan útjaink, amik olyan helyekre vezetnek, ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyiek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen lazák, lassúk vagy egyszerűen csak nagyon eltérő életmódot folytatnak. Előfordulhat például, hogy a motorcsónakunk késik egy órát, vagy a korábban lefoglalt helyett egy másik busszal utazunk tovább. Ezekre a helyzetekre a túravezetők fel vannak készülve – mindig van 'B' terv. Fontos azonban azt is tudnod, hogy kritikus esetekben a végső döntést mindig a túravezetők hozzák meg!

Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzik még a „TRAVELLER-világ” outdoor élményei és az utazók komfortzónája körül, amelyekre mi, akiknek az élete az utazás, nagyon szívesen válaszolunk. Segítünk Neked abban, hogy Te is otthon érezd magad a természetben, a vízen, a sátorban, a szélben, a hegyen vagy akár a levegőben.

Fontos, hogy ha bármi felmerül benned az útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld azt megkérdezni, szerintünk nincs rossz kérdés! Csak olyan kérdés van, ami számodra fontos, a csapatunk pedig éppen azért van Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyen és megnyugtató válaszokat adjon.

Akkor fogod a kalandot 100%-ban megélni és élvezni, ha fel vagy rá készülve, ismered a saját határaidat, komfortzónádat és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

Kérjük, mielőtt jelentkezel, gondold át mindezt, készülj fel lelkiekben és fordulj hozzánk bizalommal!

Az utazás akkor az igazi és maradandó élmény, ha váratlan csodákkal van tele. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!